راهنمای خردکن

« راهنما و دانستنی‌ها »

البته که خردکن از لوازم ضروری آشپزخانه نیست، منتها وسیله کاربردی و مفیدی است که از خریدنش ضرر هم نمی‌کنید. خردکردن میوه و سبزیجات درصورتی‌که در استفاده از چاقو استاد نباشید، کار وقت‌گیری است و برای برخی افراد حتی حوصله‌سربر، اما می‌توانید با خرید خردکن در زمان صرفه‌جویی کنید؛ از دیگر مزایای خردکن‌ها تقسیم میوه و سبزیجات به قطعات مساوی است. خردکن‌های دارای تیغه چرخشی حتی ریزِ ریز هم می‌کنند.

فرق خردکن با غذاساز در چیست؟

خردکن و غذاساز دو وسیله متفاوت‌اند، اگرچه شباهت‌های زیادی هم دارند. اما ببینیم مهم‌ترین تفاوت‌شان در چیست:

خردکن

  • معمولا نسبت به غذاساز جمع‌وجورتر و سبک‌ترند و فضای کمتری اشغال می‌کنند.
  • برای استفاده دم‌دستی مناسب‌تر و راحت‌ترند.
  • خردکن‌ها، همان طور که از اسم‌شان پیداست، در اصل برای خردکردن‌اند، اما خردکن‌هایی هم هستند که علاوه بر خردکردن از متعلقات لازم برای مثلا رنده‌کردن و قابلیت انجام کارهای اضافه‌تر برخوردارند.
  • خردکن دستی هم داریم؛ اتفاقا خردکن‌های دستی بسیار متنوع‌اند.

غذاساز

  • معمولا هیکلی‌ترند و به فضای نگهداری بیشتری نیاز دارند.
  • از خردکن‌ گران‌ترند.
  • غذاسازها به صفحات مخصوص اسلایس‌ و رنده‌کردن مجهزند و معمولا از قابلیت هم‌زنی و خمیرگیری هم برخوردارند؛ به‌عبارتی، غذاسازها طیف کارایی وسیع‌تری دارند و پیچیده‌ترند.
  • اغلب غذاسازها برقی‌اند.

.

نکاتی که باید قبل از خرید خردکن بدانید

خردکن‌های بسیار متنوعی در بازار موجودند، اما از بین این‌همه مدل کدام انتخاب مناسب‌تری است؟ اگر نکاتی را که در ادامه مطرح می‌کنیم، مدنظر قرار دهید، می‌توانید راحت‌تر انتخاب کنید.

خردکن دستی بخرم یا برقی؟

خردکن‌های دستی جمع‌وجورترند و معمولا به متعلقات و تیغه‌های متعددی برای برش‌های مختلف مجهزند. خردکن‌های برقی نسبتا یغورترند و باید فضای نگهداری بیشتری برایشان مهیا کنید. این مدلی‌ها از پس سبزیجات هیکلی و سخت‌جان هم به‌خوبی برمی‌آیند؛ مهم‌تر اینکه دست‌خسته‌کن نیستند. البته، همان طور که حدس می‌زنید، خردکن‌های برقی گران‌ترند، ولی به کم‌زحمت‌تر بودن‌شان می‌ارزند. خرید خردکن‌های برقی را به‌خصوص به کسانی پیشنهاد می‌کنیم که به‌دلیل مشکلات سلامتی نباید به دست‌شان فشار اضافه وارد کنند.

چه جنسی باشد؟

هر وسیله‌ای که با مواد غذایی در تماس است، باید از جنس مطمئن و سلامت‌محور باشد. درمورد خردکن‌ها هم چون مخزن یا همان کاسه اغلب مدل‌ها پلاستیکی است، دقت کنید که پلاستیک مورداستفاده فاقد BPA باشد، بیسفِنول آ نوعی ماده شیمیایی است که در تولید محصولات پلاستیکی کاربرد دارد و گفته می‌شود برای سلامتی خوب نیست.

جنس تیغه‌ها هم بهتر است استیل ضدزنگ باشد. فرقی نمی‌کند خردکن دستی می‌خرید یا برقی، درهرصورت تیغه‌ها باید تیز و محکم باشند، وگرنه براثر استفاده مداوم زود مستهلک خواهند شد. از خرید خردکن‌های دارای تیغه‌های ضعیف که بی‌بروبرگشت باید خودداری کنید، چون دوام چندانی ندارند و وسط میوه‌ها و سبزیجات سخت گیر می‌کنند.

چه مدلی کار کند؟

خردکن‌ها مدل‌های بسیار مختلفی دارند و هر مدلی طرز کار خاص خودش را دارد. برای کار با خردکن‌های برقی لازم نیست کار خاصی انجام دهید؛ همین که دکمه شروع را بزنید، در چشم‌برهم‌زدنی میوه و سبزیجات خردشده تحویل خواهید گرفت. طرز کار خردکن‌های دستی بسته به مدل دستگاه می‌تواند متفاوت باشد. برای کار با برخی خردکن‌های دستی، مثل نایسِر دایسِر، باید درِ دستگاه را روی میوه یا سبزیجات مدنظر رو به پایین فشار دهید. مدلی‌هایی هم هستند که با دسته طنابی کار می‌کنند (تصویر بالا)، کافی است دسته طنابی دستگاه را بکشید تا تیغه‌ها شروع به چرخیدن کنند؛ این مدل خردکن‌ها حتی می‌توانند خیلی ریز خرد کنند و خصوصا به‌درد ریز خردکردن سبزیجات برگی می‌خورند، البته در حجم کم. علاوه بر همه اینها خردکن‌های با دسته چرخشی هم داریم. خلاصه که طرز کار هر مدل خردکنی می‌تواند متفاوت باشد.

تک‌کاره بخرم یا چندکاره؟

خردکن‌های چندکاره علاوه بر خردکردن از قابلیت‌های دیگری مثل رنده‌کردن یا برش روبانی‌ و نواری هم برخوردارند و در اعمال متنوع‌تری به کار می‌آیند.

درمورد خردکن‌هایی مثل نایسر دایسر که صفحات تیغه‌دار دارند، حتما به تنوع تیغه‌ها و اندازه‌های برش دقت کنید؛ با خردکن‌های این مدلی می‌توانید میوه‌ها و سبزیجات دلخواه‌تان را در اندازه‌های معکبی مختلفی برش دهید. درعوض، خردکن‌های دارای تیغه چرخان (خردکن‌هایی که به غذاساز شبیه‌ترند) برای سبزیجات برگی و خیلی ریز خردکردن مناسب‌ترند.

کاسه خردکن چه اندازه‌ای باشد؟

باید ببینید معمولا در چه حجمی میوه و سبزیجات خرد می‌کنید. طبیعتا هرچه کاسه خردکن بزرگ‌تر باشد، میوه و سبزیجات خردشده بیشتری را در خود جای می‌دهد، اما در مدل‌های با گنجایش کم مدام باید کاسه خردکن را خالی کنید تا برای مابقی مواد جا باز شود. البته، ناگفته نماند همه خردکن‌ها کاسه‌دار نیستند.

نکته دیگری هم هست که باید بدانم؟

  • خردکن‌های دارای قطعات قابل‌شست‌وشو در ماشین ظرف‌شویی از زحمت شستن هم خلاص‌تان می‌کنند و برای شماهایی که از وقت صرف‌کردن پای سینک متنفرید، قطعا کاربردی‌ترند.
  • درمورد خردکن‌های رومیزی هم وجود پایه‌های لاستیکی چسبنده ویژگی مهمی است، چراکه از حرکت‌کردن دستگاه حین کار جلوگیری می‌کند.
  • خردکن‌های برقی ترجیحا ضمانت‌دارشان بهتر است؛ بنابراین، از برندهای معتبر خرید کنید تا از بابت خدمات پس از فروش هم خیال‌تان راحت باشد.

.
منابع:
درجه | https://www.daraje.com

error: Alert: Content selection is disabled!!