۱. نوع وافل؛ کلفت یا نازک؟
هنگام خرید وافل ساز حتما به عمق صفحات دستگاه دقت کنید. با وافلسازهای دارای صفحات عمیقتر میتوانید وافلهای کلفت و برعکس با وافلسازهای دارای صفحات کمعمق میتوانید وافلهای نازکتری تهیه کنید. البته به نوع رسپی هم بستگی دارد (بلژیکی، آمریکایی و …).
هرچه صفحات وافلساز عمیقتر باشند، حفرههای گودتری هم روی وافل شکل میگیرند. در وافلهای کلفت داخل خمیر نرمتر، یا بهتر بگوییم مرطوبتر، باقی میماند. درحالیکه سطح وافل ترد و کریسپی میشود. وافلهای کلفتتر به مدتزمان پخت طولانیتری هم نیاز دارند. ازجمله رسپیهای مناسب وافلسازهای عمیق میتوان به رسپی وافل بلژیکی اشاره کرد. اما در وافلسازهای دارای صفحات کمعمق وافلها نازکتر درمیآیند و برای رسپیهایی مانند رسپی وافل آمریکایی مناسبترند.
۲. خرید وافل ساز چندکاره، چرخان یا روگازی؟
- وافلساز چندکاره: برخی وافلسازها از چندین صفحه مجزا و قابلتعویض برخوردارند. برای مثال صفحه مخصوص گریل یا صفحه مسطح برای پخت پنکیک و تخممرغ هم دارند. درواقع با خرید وافلسازهای چندکاره یک تیر و چند نشان میزنید. برای شماهایی که مشکل کمبود جا دارید هم انتخاب منطقیتری است.
- وافلساز چرخان: وافلسازهای چرخان را بهکمک دسته بلندی که دارند، میتوانید ۱۸۰ درجه بچرخانید. این نوع وافلسازها پخت یکنواختتری انجام میدهند و هر دو سمت وافل ترد و کریسپی درمیآید. چون در حالت عادی معمولا زیر خمیر زودتر طلایی میشود. اما وقتی بتوانید دستگاه را بچرخانید، روی خمیر بهتر پخته خواهد شد. بااینکه هر دو سمت وافلسازها المنتدارند، اما خمیر را که داخل دستگاه میریزید، بهدلیل جاذبه به پایین کشیده میشود و قسمت زیر زودتر شروع به پخت میکند. ولی با وافلسازهای چرخان هر دو سمت وافل یکنواخت پخت میشود. منتها همان طور که در تصویر میبینید، وافلسازهای چرخان جاگیرترند. این را هم بگوییم که بهترین وافلسازهای بازار لزوما چرخان نیستند.
- وافلساز روگازی: وافلسازهای روگازی برای استفاده روی شعله مستقیم طراحی شدهاند و معمولا چدنیاند. اینها علاوهبر مصرف خانگی برای کمپینگ هم به درد میخورند.
۳. جنس صفحات؛ پوشش نچسب یا چدن؟
- پوشش نچسب: این جنسیها وافل بهراحتی از سطحشان جدا میشود. چون نمیچسبند، بهراحتی هم تمیز میشوند. اما باید با دست شسته شوند. ضمنا باید مراقب باشید که خط نیفتند. سطوح دارای پوشش نچسب را وقتی خط میافتند یا پوستهپوسته میشوند نباید دیگر استفاده کرد.
- چدن: سطوح چدنی از دوام بالایی برخوردارند. اما برای اینکه نچسب شوند هر چند وقت یک بار به روش خاصی روغنمالی یا اصطلاحا سیزِنینگ نیاز دارند. درضمن لازم است بدانید که چدن طول میکشد تا داغ میشود.
۴. تعداد و شکل وافلها؛ تکخانه یا چندخانه؟ دایرهای یا چهارگوش؟
با وافلسازهای تکخانه در هر بار پخت تنها میتوانید یک وافل تهیه کنید. درحالیکه با وافلسازهای چندخانه میتوانید خمیری را که حل گرفتهاید زودتر تمام کنید. کافیشاپها معمولا از وافلسازهای صنعتیِ چندخانه استفاده میکنند. برخی وافلسازهای صنعتی حتی چند صفحه پخت مجزا دارند.
وافلسازها از لحاظ شکل و سایز صفحات هم متفاوتاند. اما اینکه دایرهای یا چهارگوش کاملا سلیقهای است. وافلسازهای فانتزی با اشکالی مانند میکیموس هم داریم که برای بچهها قطعا جذاب خواهد بود.
۵. سرعت پخت؛ چقدر سریع؟
سرعت پخت وافلسازها در هر مدل و برندی متفاوت است. برخی مدلها کمی طول میکشد تا آمادهبهکار شوند. مدلهایی هم هستند که بین هر بار پخت به گرمشدن مجدد نیاز دارند. در وافلسازهای خانگی چند دقیقه تفاوت سرعت شاید مسئله مهمی نباشد. اگرچه که اغلبمان سرعتعمل بیشتر را ترجیح میدهیم. اما برای کافیشاپها سرعت فاکتور مهمی است که نباید نادیده گرفته شود. وگرنه ممکن است مشتریها صبرشان لبریز شود. اما فراموش نکنید که سرعت پخت بالا بدون قابلیت پخت یکنواخت ارزشی ندارد.
۶. تنظیم دما و تایمر؛ داشته باشد یا نه؟
البته که داشته باشد بهتر است. با وافلسازهایی که از قابلیت تنظیم دما و تایمر برخوردارند، میتوانید درجه ترد و طلاییشدن وافلتان را مشخص کنید. اما محدوده دمایی وافلسازها با هم متفاوت است. هرچه محدوده قابلتنظیم گستردهتر باشد، طبیعتا دستتان بازتر خواهد بود.
۷. قابلیتهای جانبی؛ آپشنهای خرید وافل ساز
اخطار نوری یا صوتی ازجمله کاربردیترین قابلیتهای جانبی برای وافلسازها به شمار میروند. برای اینکه بفهمید وافلتان آماده شده است یا نه باید درِ وافلساز را باز کنید. اما اگر هنوز وافلتان نپخته باشد، با این کار در روند پخت اخلال ایجاد میکنید. ازاینرو اغلب وافلسازها به اخطار نوری یا صوتی برای اعلام آمادهشدن وافل مجهزند. اما چراغ آمادهبهکار را با چراغ اعلام پایان پخت اشتباه نگیرید. برخی وافلسازها برای اعلام آمادهشدن وافل درعوض از هشدار صوتی استفاده میکنند. هشدار صوتی بهویژه برای شماهایی بهتر است که معمولا یادتان میرود چیزی در حال پخت دارید. وگرنه همان اخطار نوری هم برای حواسجمعها جواب میدهد.
۸. شستوشو؛ سخت یا آسان؟
وافلسازهای دارای صفحات جداشونده با پوشش نچسب برای شستوشو راحتترند. چراکه میتوانید صفحاتشان را از دستگاه جدا کنید و بهراحتی در سینک بشویید. اگر نچسب باشند هم که دیگری نیازی به سابیدن ندارند. اما وافلسازهایی که صفحاتشان جدا نمیشود برای شستوشو راحت نیستند. این قبیل وافلسازها را به احتمال زیاد پس از چند بار استفاده گوشه کابینت بلااستفاده رها خواهید کرد. چون درآوردنشان به زحمتی که برای تمیزکاری میبرند، نمیارزد.
.
منابع:
درجه | https://www.daraje.com