اندازههای مختلف فنجان قهوهخوری
بیایید اول با اندازههای مختلف فنجان قهوهخوری شروع کنیم:
فنجان استاندارد
اندازه فنجان قهوه استاندارد حدود ۸ تا ۱۰ اونس است. فنجانهای این سایزی برای قهوهسازهای مدل قطرهچکانی کاملا مناسباند. ازلحاظ گنجایش هم آنقدری کوچک نیستند که تا کِیفتان کوک نشده تمام شوند.
- اندازه فنجانهای قهوهخوری را معمولا با اونس بیان میکنند. هر اونس حدود ۳۰ میلیلیتر است.
فنجان اسپرسو
اندازه فنجان اسپرسو، یا بهتر بگوییم شات اسپرسو، معمولا حدود ۲ تا ۳ اونس است. البته در برخی مدلها حتی شاید به ۳٫۵ تا ۴ اونس هم برسد. اما درکل اسپرسوخوریها خیلی نقلیاند. ازلحاظ شکلوشمایل اگر میپرسید، در اکثر مدلها قطر دهانه شات از قطر پایه آن پهنتر است. دلیل هم دارد. گویا پهنتربودن دهانه موجب پخش بهتر رایحه قهوه در کام و مشام میشود.
درضمن خوب است که بدانید به شات اسپرسو دِمیتاس هم میگویند. دِمیتاس علاوهبر اسپرسو برای سِرو قهوه ترک هم استفاده میشود.
فنجان کاپوچینو
اندازه فنجان کاپوچینو حدود ۵ تا ۶ اونس است. کاپوچینو که میدانید از ترکیب اسپرسو با شیر بخاردادهشده درست میشود. بنابراین کاپوچینوخوری قاعدتا باید بزرگتر باشد. یعنی تقریبا دو برابر اندازه فنجان اسپرسو. این اندازه برای سِرو کاپوچینوی کفدار کاملا مناسب است. ازلحاظ شکل ظاهری هم باید بگوییم که فنجانهای کاپوچینو مانند اسپرسوخوریها دهانه پهنتری دارند. درضمن فنجان کاپوچینو معمولا همراه با نعلبکی است.
فنجان لاته
فنجانهای مخصوص لاته معمولا کاسهایشکلاند و دهانه نسبتا گشادی دارند و برای چای هم قابلاستفادهاند. سایز فنجان لاته از کاپوچینو بزرگتر است. فنجان لاته را برای سِرو تا لبه پر میکنند. اصلش هم همین است که لبالب باشد. تازه بهدلیل دهنه گشادشان برای لاتهآرت یا همان طراحی روی قهوه مناسبترند.
ماگهای اُوِرسایز
برای بعضیها فنجانهای معمولی کفایت نمیکند. پس اگر قصد دارید که خودتان را به قهوه ببندید، بهتر است دنبال ماگهای اُوِرسایز باشید که حسابی جادارند (معمولا ۲۰ تا ۲۵ اونس). اینها حتی بهعنوان سوپخوری هم قابلاستفادهاند.
ماگهای مسافرتی
اندازه ماگهای مسافرتی معمولا حدود ۱۵ تا ۲۰ اونس است که گنجایش قابلتوجهی است. ماگهای مسافرتی درواقع برای استفاده داخل ماشین و حین رفتوآمد طراحی شدهاند و به همین دلیل از ایستایی بالایی برخوردارند.
انواع جنس فنجان قهوهخوری
عوامل زیادی در تعیین عطر و طعم نهایی قهوهای که سَر میکشیم نقش دارند. از نوع قهوه و درجه برشتگی گرفته تا مدل دَمکردن و دمای آب در این معادله دخیلاند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید حتی جنس فنجان قهوهخوری هم کموبیش بیتأثیر نیست. اما بیایید ببینیم که برای مثال سرامیک، شیشه و استیل هرکدام چه تأثیری دارند:
سرامیک
سرامیک واژه گستردهای است که همه انواع مواد غیرفلزی و طبیعی ازجمله گِل و پورسِلین را شامل میشود. فنجانهای سرامیکی از قابلیت خوبی در حفظ گرما برخوردارند. اما معمولا پسطعمی در دهان باقی نمیگذارند. درضمن سرامیک جنس فوقالعاده شکنندهای است و بهراحتی تَرَک میخورد.
اگر ازلحاظ بهداشتی میپرسید، باید بگوییم فنجانهای سرامیکی درصورتیکه از مواد اولیه باکیفیت و تحت شرایط مناسب پخت شده باشند مشکلی برای سلامتی نخواهند داشت. منتها سرامیکهای بیکیفیت هم داریم که ممکن است از مواد اولیه نامرغوب تهیه و تحت دمای ناکافی پخت شده باشند. فنجانهای سرامیکی کیفیتپایین حتی چهبسا مواد سمی به درون محتویاتشان نشت دهند. بنابراین اگر سراغ قهوهخوریهای سرامیکی رفتید، حتما دنبال برندهای کاردرست و مطمئن باشید.
شیشه
شیشه حرارتدیده میتواند درصورت نگهداری مناسب گزینه مقاوم و بسیار بادوامی باشد. مهمتر اینکه فنجانهای شیشهای قابلبازیافتاند و خصوصا به دوستداران محیطزیست پیشنهادشان میکنیم. اما یادتان باشد که فنجانهای شیشهایِ فاقد عایق حرارتی نهتنها زود سرد میشوند، بلکه اولش که داغاند هم دست را میسوزانند.
استیل
استیل را بیشتر در رده ماگهای قهوهخوری مسافرتی میبینیم. چون هم معمولا عایقدارند و هم از دوام بالایی برخوردارند. بهعلاوه اینکه خوب تمیز میشوند.
.
منابع:
درجه | https://www.daraje.com