چرا دستگاه رشتهکن بخریم؟ برای چه کسانی بیشتر نیاز میشود؟
ایجاد انگیزه برای ادامه رژیمهای سلامتیمحور
بسیاری از ما علاقهای به غذاهای رژیمی نداریم. اما چه کنیم که غیررژیمیجات دشمن سلامتیاند! ولی مطمئن باشید که غذاهای رژیمی، اگر از زیبایی بصری برخوردار باشند، بیشتر به دل میچسبند. با سبزیجات رشتهای میتوانید غذاها و سالادهای خیلی متنوعی درست کنید. آن هم غذاهایی که حداقل بهلحاظ شکل و فرم به همان پاستا و نودل محبوبتان شباهت دارند. بهاینترتیب، هم غذایی میخورید که از کربوهیدرات بهمراتب کمتری برخوردار است و هم در رژیم غذایی سبزیجاتیتان تنوع و خلاقیتی خوشمنظره ایجاد کردهاید.
جا دارد بیماران سِلیاکی را هم فراموش نکنیم. مبتلایان به بیماری سِلیاک مجاز به مصرف مواد غذایی حاوی گلوتن نیستند. بنابراین پاستا و نودل و هر مواد غذایی دیگری که حاوی پروتئینهای خانواده گندم باشد را نباید مصرف کنند. اما این افراد با خرید دستگاه رشته کن میتوانند پاستا و نودل سبزیجاتی و فاقد گلوتن تهیه کنند و همچنان از لذت غذاهایی با این شکل و فرم بهرهمند باشند.
ترغیب بچهها به خوردن غذاهای سبزیجاتی
اگر بچه داشته باشید، خوب میدانید که ترغیب بچهها به خوردن غذاهای سبزیجاتی چقدر کار سختی است! البته که همه بچهها اینطور نیستند. اما بیشترشان نسبت به مصرف سبزیجات اشتها و رغبت کافی نشان نمیدهند. حالا حتما میپرسید که دستگاه رشتهکن این وسط چهکاره است؟ خب با این دستگاهها میتوانید بشقاب سبزیجات کودکتان را جذابتر کنید. بچهها معمولا از شکل رشتهای سبزیجات بیشتر خوششان میآید و خوردن سبزیجات به این شکل برایشان مفرحتر و لذتبخشتر است.
دستگاه رشتهکن چه انواعی دارد؟ کدام نوع را بخرم؟
دستگاه رشتهکن دستی
رشتهکنهای دستی بر چند نوعاند:
مدل مدادتراشی
رشتهکن مدادتراشی ابتداییترین و کمقیمتترین نوع دستگاه رشتهکن است که عملکردی شبیه مدادتراش دارد. به این معنی که خودتان باید سبزیجات را داخل تیغه رنده بچرخانید تا رشتهرشته شوند. بنابراین این نوع رشتهکنها در مقایسه با انواع برقی پرزحمتترند. ضمن اینکه فقط برای سبزیجات قلمی مثل خیار و کدو و امثال اینها قابلاستفادهاند.
مهمترین مزیت رشتهکنهای مدادتراشی را میتوان وزن سبک و ابعاد کمجاگیرشان دانست. اما بدترین عیب اینها همان دستیبودنشان است. چون کمی خستهکنندهاند. درضمن اگر فشار دستتان را یکنواخت کنترل نکنید، درنهایت رشتههایی با ضخامت متفاوت خواهید داشت. البته ناگفته نماند که همین نوع برای مصارف دمدستی کفایت میکند. خصوصا اگر نیازی به رشتهکردن سبزیجات در حجم زیاد ندارید، رشتهکن مدادتراشی انتخاب ارزانتری است و فضای زیادی هم اشغال نمیکند.
رشتهکن دستی با دسته چرخان
رشتهکنهای دستی همه مدادتراشی نیستند. مدلهایی هم داریم که با دسته چرخان کار میکنند. یعنی سبزیجات را که در محل مخصوص گیر دادید، سپس کافی است دسته دستگاه را بچرخانید تا عمل رشتهسازی انجام شود. این مدلیها میتوانند افقی یا عمودی باشند. رشتهکنهای دستی افقی رومیزیاند (تصویر بالا). اما عمودیها را باید دست بگیرید. دسته اینها در قسمت بالاست و رشتهها از زیر دستگاه خارج میشوند. درکل رشتهکنهای با دسته چرخان حجیمتر و جاگیرترند. اما در مقایسه با انواع مدادتراشی کمزحمتترند.
دستگاه رشتهکن برقی
رشتهکنهای برقی به دستگاه غذاساز میمانند و همان طور رومیزی و جاگیرند. بنابراین برای خرید این مدلیها اول باید به فکر پیداکردن جا در کابینت باشید. اما رشتهکنهای برقی طبیعتا از کاربری آسانتری در مقایسه با انواع دستی برخوردارند. چراکه دیگر نیازی نیست از انرژی خودتان برای رشتهکردن سبزیجات مایه بگذارید. کافی است میوه یا سبزیجات دلخواهتان را بهآرامی از دهانه دستگاه بهسمت تیغهها هدایت کنید تا در سریعترین زمان ممکن رشتهرشته شوند. منتها حتما خودتان هم حدس زدهاید که برقیها گرانترند و به اندازه انواع دستی در بازار کشورمان رایج نیستند.
برای خرید دستگاه رشته کن به چه جزئیاتی باید دقت کنیم؟
- تعداد تیغهها: طبیعتا هرچه تعداد تیغهها بیشتر باشد، تنوع کاری دستگاه هم جذابتر خواهد بود و درنتیجه میتوانید رشتههایی با ضخامتها و اَشکال متفاوت داشته باشید. چندتیغهایها علاوهبر رشتههای نازک از قابلیت تولید رشتههای روبانیشکل هم برخوردارند. در رشتهکنهای چندتیغهای معمولا کشو یا محفظه مخصوصی در خود دستگاه برای نگهداری تیغهها وجود دارد.
- حجم دورریز: برخی رشتهکنها تنها مقداری از میوه یا سبزیجاتی را که استفاده میکنید رشتهرشته میکنند و مثلا از هر عدد خیار مقدار قابلتوجهی دورریز باقی میگذارند. البته توجه داشته باشید که درهرصورت مقداری از وسط و یکی دو سانتیمتری از انتهای سبزیجات مورداستفاده باقی میماند. منتها دورریزِ زیاد اقتصادی نیست. مگر اینکه دورریزها را بهنحو دیگری در سالاد یا سوپ استفاده کنید. پس دنبال مدلهایی باشید که دورریز کمتری تولید میکنند. اگر از فروشگاههای آنلاین خرید میکنید، شاید از مرور نظرات خریداران قبلی به این نکته پی ببرید.
- مخزن: منظورمان همان مخزنی است که رشتهها به داخلش میریزند. اما همه رشتهکنها مخزندار نیستند. منتها اگر داشته باشند، ویژگی مثبتی است که از ریختوپاش حین کار جلوگیری میکند. ولی خب وجود مخزن جزو ویژگیهای ضروری حساب نمیشود.
- قابلیت تمیزشوندگی آسان: اگر مرحله نظافت برایتان قسمت جذاب آشپزی نیست، بهتر است دنبال خرید مدلهایی باشید که حداقل برخی قطعاتشان را بتوانید با سایر ظروف روزمره در ماشین ظرفشویی بشویید.
- فاقد BPA: بیسفِنول-آ (BPA) نوعی ماده شیمیایی صنعتی است که برای تولید پلاستیک استفاده میشود. تحقیقات نشان دادهاند که ورود این ماده به مواد غذایی میتواند همراه با ایجاد مشکلات سلامتی باشد. بنابراین بهتر است دستگاهی انتخاب کنید که از قطعات پلاستیکی ایمن و فاقد BPA برخوردار باشد.
- پایه نگهدارنده: رشتهکنهای رومیزی بهتر است از پایه ساکشِنی برای چسبیدن روی کابینت برخوردار باشند تا دستگاه حین کار حرکت نکند.
.
منابع:
درجه | https://www.daraje.com