۱- ترازو دیجیتال باشد یا آنالوگ؟
اولین تصمیمی که پیش از خرید ترازو باید بگیرید این است که از چه نوعی باشد. دو نوع ترازو آشپزخانه وجود دارد؛ دیجیتال و آنالوگ. ترازوهای آنالوگ یا مکانیکی یک فنر داخلی دارند که با استفاده از یک عقربه چرخان وزن را روی صفحه مدرج به نمایش میگذارد. این ترازوها معمولا ظرف یا سینی بزرگتری دارند و گزینه مناسبتری برای اندازه گیری مقادیر زیاد و سنگین هستند. دقت آنها هرچند کاملا قابل قبول است اما به اندازه مدلهای دیجیتال دقیق نیستند.
ترازوهای دیجیتال یا الکترونیکی با استفاده از باطری کار میکنند و وزن را روی یک صفحه نمایش دیجیتال به تصویر میکشند. برخی از مدلهای دیجیتال امکانات بیشتر و ویژهای هم دارند. به عنوان مثال برخی از آنها قابلیت ذخیره اطلاعات دارند. امروزه بیشتر از ترازوهای دیجیتال در آشپزخانهها استفاده میشود
اکثر ترازوها در حد استفاده برای اندازهگیری وزن مواد اولیه غذاها دقت کافی دارند و استفاده از آنها ساده است. اگر دنبال ترازویی هستید که کاملا ساده و بدون تنظیمات خاصی باشد و نیاز به تعویض باطری نداشته باشد، سراغ ترازوهای آنالوگ بروید. اما اگر ترازویی میخواهید که خواندن مقادیر اندازهگیری شده توسط آن ساده باشد و دقت بالاتری هم داشته باشد ترازوی دیجیتال انتخاب بهتری است.
۲- قابلیت اندازهگیری
در واقع به واحدی از وزن اشاره دارد که ترازو میتواند آن را اندازه بگیرد. به عنوان مثال برخی از ترازوها وزن را به گرم اندازه میگیرند و برخی از ترازوهای دیجیتال این قابلیت را دارند که وزن را به گرم و اونس نشان بدهند. دقت داشته باشید که ترازوهای مکانیکی معمولا تنها قابلیت اندازهگیری به گرم یا کیلوگرم را دارند.
۳- حساسیت و حداکثر ظرفیت قابل اندازهگیری
برای اینکه ببینید که ترازویی با چه میزان ظرفیت و حساسیت لازم دارید، باید در نظر داشته باشید که بیشتر وزن چه نوع و چه حجم از مواد غذایی را اندازهگیری میکنید. برخی ترازوها حساسیت بالایی دارند و برای اندازه گیری مواد غذایی سبک نظیر ادویهجات و مغزها مناسبند و حداکثر ظرفیت قابل اندازهگیری در آنها حدود ۵۰۰ گرم است.
برخی مدلها هم هستند که تا ۱۰ کیلوگرم ظرفیت قابلاندازهگیری دارند و برای اندازهگیری غذاهای حجیمتر و سنگینتر نظیر گوشت مناسبند. پس قبل از خرید ترازو به کاری که میخواهید با آن انجام دهید دقت داشته باشید و حتما به مقداری که توسط شرکت سازنده به عنوان حداکثر ظرفیت قابل اندازهگیری اعلام شده است، توجه کنید.
۴- دقت اندازهگیری ترازو آشپزخانه
دقت اندازهگیری یا همان خطای اندازهگیری عبارت است اختلاف احتمالی میان مقدار واقعی وزن چیزی که اندازه میگیرید با مقدار وزنی که ترازو نشان میدهد. ترازوهای مختلف دقت اندازهگیری متفاوتی دارند. خطای اندازهگیری در برخی از مدلها چند دهم است و مدلهایی هم وجود دارند که تا ۵۰ گرم و بیشتر خطا دارند. اگر دقت در اندازهگیری برایتان اهمیت دارد هنگام خرید ترازو به مقداری که تحت عنوان دقت اندازهگیری توسط شرکتهای تولیدکننده اعلام میشود، توجه کنید.
۵- سطح و ظرف نگهدارنده
اندازه سطح و گنجایش ظرف ترازوهای مختلف متفاوت است. معمولا بهتر است ترازویی را انتخاب کنید که در آن سطح قرارگیری موادی که میخواهید وزن کنید، نسبتا بزرگ باشد تا فضای کافی برای اندازه گیری انواع مختلف غذاها را داشته باشید.
همچنین بهتر است ترازوی موردنظرتان یک ظرف نگهدارنده هم داشته باشد که مواد غذایی تر و خشک را برای اندازهگیری درون آن قرار دهید تا رطوبت آنها به ترازو آسیب نزند و سطح آن را هم کثیف نکند. فقط دقت کنید که ظرف نگهدارنده قابل جدا شدن باشد تا به راحتی بتوانید آن را بشویید و تمیز کنید.
۶- امکانات ویژه ترازو آشپزخانه دیجیتال
ترازوهای دیجیتال امکانات متنوعی در اختیار شما قرار میدهند که بسته به هدفتان از استفاده از تزارو، ممکن است به کارتان بیاید. یکی از این امکانات تغییر قابلیت اندازهگیری از یک واحد به واحد دیگر است که پیشتر گفتیم. یک مزیت دیگر برخی از مدلها این است که قابلیت صفر کردن دارند و به راحتی میتوانید موادی که میخواهید به هم اضافه کنید را روی هم وزن کنید.
برخی هم حافظه دارند و آخرین اندازهگیریهای شما را در خود نگه میدارند. حتی در برخی مدلها تایمر و زنگ هشدار وجود دارد. این قابلیت در غذاهایی که باید به آنها سر بزنید یا در زمانهای مشخص مواد غذایی به آنها اضافه کنید به کارتان میآید و اجازه نمیدهد که غذایتان را فراموش کنید!
۷- خوانایی عدد اندازهگیری شده
ترازو های مختلف صفحات نمایش متفاوتی برای نشان دادن عدد اندازه گیری شده دارند. در ترازو های مکانیکی این عدد روی صفحات مدرج نشان داده میشود. اگر میخواهید یک ترازو از نوع آنالوگ بخرید دقت کنید که درجهبندی صورت گرفته روی صفحه نمایش آن خوانا و مرتب باشد. اگر هم میخواهید یک مدل دیجیتال بخرید دقت کنید که صفحه نمایش آن به اندازه کافی بزرگ باشد و سایز اعداد به گونهای باشد که بهراحتی خوانده شوند.
۸- طراحی و حجم ترازو
با توجه به اینکه این روزها وسایل کاربردی بسیاری در آشپزخانه مورد استفاده قرار میگیرند، آشپزخانهها معمولا با محدودیت فضا مواجهاند. پس بهتر است ترازویی که انتخاب میکنید به اصطلاح جمع وجور باشد تا فضای کمتری اشغال کند. از سوی دیگر از آنجایی که ترازو معمولا باید دم دست باشد و اغلب روی میز یا کابینتها قرار میگیرد بهتر است مدلی را انتخاب کنید که طراحی ظاهری شیکی داشته باشد و به زیبایی آشپزخانه شما اضافه کند.
حالا که با نکات مهم در خرید ترازوی آشپزخانه آشنا شدید میتوانید با دید بازتر و دقت بیشتر به بررسی مدلهای مختلف ترازو بپردازید و یک انتخاب خوب و موفق داشته باشید. امیدواریم این مطلب در انتخاب بهتر به شما کمک کرده باشد.
.
منابع:
درجه | https://www.daraje.com