راهنمای کباب پز

« راهنما و دانستنی‌ها »

۱. مهمانی‌های بزرگ یا دورهمی خانوادگی؟

اندازه کباب‌پز، یکی از مهم‌ترین مواردی است که باید به آن توجه کنید. یعنی لازم است از خود بپرسید که قرار است، کباب‌پزی کوچک خریداری کنید و فقط چند سیخ کباب روی آن بپزید یا اصولا اهل مهمانی‌ دادن هستید و باید کباب‌پزی خریداری کنید که امکان پختن حجم بیشتری از مواد غذایی روی آن وجود دارد.

برای مثال، برخی از افراد هر هفته مهمانی دارند و جمعیت اعضای خانواده خود و مهمان‌های‌شان، معمولا زیاد است. پس این افراد باید به اندازه و تعداد گریل‌های کباب‌ پز دقت داشته باشند. برخی از افراد هم فقط برای درست کردن چند سیخ کباب برای اعضای خانواده کم‌تعداد خود به دنبال خرید کباب پز هستند. پس بدیهی است که لزومی ندارد، یک عدد کباب پز بزرگ خریداری کنند.

.

۲. خرید کباب پز برقی، گازی یا ذغالی؟

برای انتخاب و خرید کباب پز ، چند نوع انتخاب پیش روی‌تان قرار دارد:

  • کباب پز برقی
  •  ذغالی
  • گازی

واقعیت این است که با همه این منابع تأمین گرما و حرارت می‌توان غذاهای خوش‌طعم پخت و برای انتخاب باید ببینید که کدام مورد با شرایط منزل و سلیقه‌تان سازگارتر است. هر یک از انواع کباب‌پز دارای مزایایی هستند و البته هر یک نقاط ضعفی هم دارند. برای مثال:

  • کباب‌پزهایی که با ذغال کار می‌کنند، بوی دود و طعمی طبیعی را به کباب می‌دهند در حالی‌که در کباب‌پزهای گازی و برقی، خبری از بوی دود و آتش نیست.
  • کباب‌پزهای گازی حرارتی یکدست‌تر به بخش‌های مختلف کباب می‌رسانند. کباب‌پزهای برقی هم که ساده و بدون بو و دود به شما بشقابی از غذاهای خوشمزه هدیه می‌کنند.
  • مهارت پختن کباب با کباب‌پزهای ذغالی کمی زمان می‌طلبد اما کار با  انواع دیگر کباب‌پز بسیار ساده است.

یادتان باشد که کباب‌پزهای شعله‌دار و ذغالی باعث ایجاد بوی دود می‌شوند و به همین خاطر اگر در آپارتمان زندگی می‌کنید و امکان ایجاد بوی دود و کباب ندارید، بهتر است در هنگام خرید کباب پز حتما این نکته را در نظر بگیرید و به سراغ مدل‌هایی بروید که برقی هستند یا به خاطر فرم و شکل طراحی‌شان (مثلا کباب‌پز ایستاده بدون دود) بو و دود تولید نمی‌کنند.

.

۳. با لوازم جانبی یا وسیله‌ای ساده و بی‌پیرایه؟

گاهی‌اوقات، وجود لوازم جانبی (که ممکن است هیچ‌وقت از آنها استفاده نکنید)، باعث می‌شود تا قیمت کباب‌پز بیشتر شود. پس بهتر است با خود فکر کنید و ببینید که اگر از وسایل جانبی مختلف مانند:

  • سیخ‌گردان
  • توری کباب کردن ماهی
  • ساید‌بِرنِرها و حرارت‌دهنده‌های جانبی

استفاده نمی‌کنید به سراغ گزینه‌های ساده‌تری بروید که هزینه کمتری هم دارند. بعضی از لوازم جانبی مثل توری کباب کردن ماهی روی انواع مختلف کباب‌پز مفید است اما به شرطی که از آنها استفاده کنید. بعضی از انواع کباب‌پز دارای بخشی در کنار شعله‌ها و حرارت اصلی وسیله هستند که با ایجاد حرارت کمتر، امکان پخت و آماده کردن مواد غذایی دیگر را در کنار کباب فراهم می‌کنند یا مثلا می‌توان از آنها برای گرم نگه داشتن غذا کمک گرفت.

بعضی از کاربردهای جانبی کباب‌پز هم کلا بی‌استفاده است. مثلا برخی از کباب‌پزها، درجه حرارت به شدت بالایی هم ارائه می‌کنند که ممکن است هیچ‌گاه برای‌تان کاربرد نداشته باشد.

یادتان باشد که اگر کباب‌پز شعله‌دار می‌خرید به تعداد شعله‌ها و ساختار آن توجه کنید. کلا ببینید که طراحی وسیله برای قرار دادن کباب‌ها، سبزیجات، گوجه و… چگونه است. گاهی لازم می‌شود تا میزان توزیع حرارت میان مواد مختلفی که روی کباب‌پز پخته می‌شود با هم متفاوت باشد. پس به ساختار و بخش‌بندی کباب‌پز هم دقت کنید.

.

۴. جنس معمولی یا مقاوم و بادوام؟

جنس کباب‌پزها هم در انتخاب و خرید گزینه مناسب مهم هستند. مثلا:

  • کباب‌پزهای آلومینیومی
  • فولاد ضد زنگ
  • چدن
  • پرسلان
  • فولاد ساده

اگر قصد ندارید که مبلغ زیادی را صرف خرید کباب پز کنید باید به سراغ گزینه‌هایی بروید که از جنس آلومینیوم یا ورقه‌های آلومینیومی هستند. این جنس از کباب‌پز بعد از مدتی خراب می‌شود و ورقه‌ها یا آلومینیوم، تَرَک می‌خورند و دچار شکستگی در بخش‌هایی از کباب‌پز می‌شوند.

اما کباب‌پزهایی که از جنس فولاد ضدزنگ درست می‌شوند هم بادوام‌ترند و هم باکیفیت‌تر. وجود فولاد ضدزنگ در کباب‌پز باعث می‌شود که قیمت آن نسبت به نمونه‌های دیگر گران‌تر باشد.

انواع مختلف کباب‌پز از جنس‌های دیگری مانند: چُدَن، پرسلان و فولاد ساده هم تهیه می‌شوند. کباب‌پزهای چدنی در توزیع حرارت بسیار خوب عمل می‌کنند. جنس پرسلان هم مانع از چسبیدن مواد غذایی به کباب‌پز می‌شود ولی کمی آسیب‌پذیر است زیرا در آن ترکیبات سرامیکی-شیشه‌ای به کار رفته و اگر دچار پریدگی شود، فلز زیر آن زنگ خواهد زد و مواد غذایی هم به کباب‌پز می‌چسبند و نظافت کمی سخت می‌شود.

کباب‌پزهایی که از جنس پرسلان ساخته می‌شوند نیاز به روغن‌کاری ندارند و در صورتی‌که به خوبی از آنها محافظت کنید، مدت‌های طولانی دوام می‌آورند. اگر کباب‌پزی که خریداری می‌کنید، یک عدد در و پوشش محافظ داشته باشد، سالم‌تر و طولانی‌تر در خدمت‌تان خواهد بود.

.
منابع:
درجه | https://www.daraje.com

error: Alert: Content selection is disabled!!