راهنمای ماست ساز

« راهنما و دانستنی‌ها »

ماست یکی از محبوب‌ترین محصولات لبنی بین ما ایرانی‌هاست که فواید زیادی هم برای سلامتی دارد. ماست سیستم ایمنی بدن شما را تقویت می‌کند و مواد مغذی مهمی مثل کلسیم را تامین می‌کند. همه این‌ها در حالی است که طعم محبوبی هم دارد که باعث شده پای ثابت سفره بسیاری از ما باشد. اگرچه می‌توانید به راحتی و با قیمت نه چندان زیاد از فروشگاه‌ها ماست بخرید اما اگر یک بار در خانه با مواد اولیه، طعم و کیفیت موردنظر خودتان ماست درست کردید شاید دیگر سراغ ماست‌های موجود در بازار نروید!

اما چطور در خانه ماست درست کنیم؟! اصلا نگران نباشید، تکنولوژی به اینجای کار هم فکر کرده! دستگاه ماست ساز وسیله‌ای است که درست کردن ماست در خانه را تبدیل به کار ساده‌ای کرده است! فقط کافی است مواد اولیه و طعم‌های مورد نظرتان را فراهم کنید و لازم نیست نگران خراب شدن ماست‌تان باشید. اما دستگاه ماست ساز دقیقا چگونه دستگاهی است؟

دستگاه ماست‌ ساز چیست و چگونه کار می کند؟

طرز کار این دستگاه به این صورت است که شما شیر، مایه ماست و مواد اولیه دلخواه دیگر (مانند انواع میوه‌ها یا اسانس‌ها) را درون ظرف مخصوص آن می‌ریزید. سپس دستگاه شروع به کار می‌کند و با ایجاد گرما به طور یکنواخت به آرامی ماست را آماده می‌کند. از آنجایی که به هرحال فرآیند طبیعی تبدیل شدن شیر به ماست باید اتفاق بیفتد در نهایت چیزی حدود ۱۰ ساعت طول می‌کشد تا ماست آماده شود و می‌توان گفت در همه دستگاه‌ها چه ارزان‌‌ و چه گران‌تر این مدت زمان باید طی شود. تفاوت مدل‌های مختلف به مواردی مثل سادگی استفاده، گنجایش ظرف و سادگی تمیز کردن دستگاه مربوط می‌شود.

آیا شما هم به یک دستگاه ماست ساز نیاز دارید؟

برای پاسخ به این سوال باید ببینیم که استفاه از یک دستگاه ماست ساز چه مزایایی دارد. اگر یک یا چند مورد از این مزایا به نیازهای شما پاسخ می‌دهند می‌توان گفت که این دستگاه به کارتان خواهد آمد.

مزایای استفاده از دستگاه ماست ساز

  • درست کردن ماست با این دستگاه به راحتی فشار دادن یک یا چند دکمه است و اگر مواد اولیه مشکلی نداشته باشند لازم نیست نگران خراب شدن ماست باشید.
  • می‌توانید هر میوه یا طعمی را به ترکیبات ماست‌تان اضافه کنید و مطابق با ذائقه خودتان ماست درست کنید.
  • ماست‌های موجود در بازار حاوی مواد افزودنی و نگهدارنده هستند. شما می‌توانید با این دستگاه به شیوه‌ای سالم و بدون مواد مضر ماست درست کنید. اگر از شیرهای بدون مواد افزدونی (مثلا شیرهای محلی بهداشتی) استفاده کنید که چه بهتر!
  • اکثریت قریب به اتفاق ماست‌های موجود در بازار از شیر گاو درست شده‌اند. با کمک این دستگاه می‌توانید از شیر دام‌های دیگر مثل شیر گوسفند و یا شیر شتر هم ماست درست کنید.
  • می‌توانید با استفاده انواع ویتامین‌ها و پروتئین‌های گیاهی و یا حتی دارویی ماست خود را مغذی‌تر کنید.
  • در بلند مدت در هزینه‌های‌تان صرفه‌جویی خواهید کرد. درست است که در ابتدا باید مبلغی بابت خرید دستگاه بپردازید اما ماست تولیدی با دستگاه ماست ساز خانگی برای‌تان ارزان‌تر تمام می‌شود و در بلندمدت این موضوع از نظر اقتصادی به سودتان خواهد بود. مخصوصا اگر از آن دسته از افرادی هستید که ماست عضو دائمی سفره‌تان است این دستگاه می‌تواند یار وفاداری برای شما و جیبتان باشد!

.

پیش از انتخاب یک دستگاه ماست ساز باید به چه نکاتی توجه کنیم؟

وقتی صحبت از انتخاب یک مدل دستگاه ماست ساز از بین مدل‌های موجود در بازار باشد، برای اینکه بتوانید انتخاب درستی داشته باشید باید با ویژگی‌هایی که برای یک مقایسه هوشمندانه لازمند به خوبی آشنا باشید. در اینجا برای‌تان از مهمترین ویژگی‌های یک دستگاه ماست ساز می‌گوییم:

گنجایش دستگاه

اگر خانواده‌ نسبتا پرجمعیتی دارید و یا به صورت روزانه و مقدار زیادی ماست مصرف می‌کنید به دنبال ماست‌ سازهای بزرگ‌تر باشید. با توجه به اینکه ماست را تا چند روز می‌توان به خوبی در یخچال نگهداری کرد، درست کردن مقدار بیشتر باعث می‌شود تا تعداد دفعات کمتری مجبور باشید از دستگاه استفاده کنید. اگر از آن دسته افرادی هستید که تازه بودن ماست برای‌تان خیلی مهم است بهتر است سراغ ماست‌ سازهای بزرگ‌ نروید.

اگر خانواده کم جمعیتی دارید و یا اعضای خانواده اختلاف سلیقه دارند و باید چند طعم مختلف ماست درست کنید تا همه خوشحال باشند یک دستگاه ماست ساز سینگل سروینگ (single-serving) انتخاب بهتری برای شما خواهد بود. ظرف نگهدارنده این ماست‌سازها برخلاف اسمشان بین ۶ تا ۸ قسمت جداگانه دارد که می‌توان در همه یا چندتا از آن‌ها به طور همزمان ماست درست کرد. حتی این قابلیت را هم دارند که برای هر قسمت آن مواد اولیه مختلف استفاده کنید و در نتیجه با طعم‌های مختلف ماست درست کنید.

جنس ظرف نگهدارنده ماست

ظرف نگهدارنده، ظرفی است که ماست پس از آماده شدن درون آن قرار می‌گیرد. جنس ظرف نگهدارنده معمولا به گنجایش دستگاه بستگی دارد. ماست‌سازهای بزرگ معمولا از ظرف‌های نگهدارنده بزرگ درب دار از جنس پلاستیک استفاده می‌کنند که ویژگی مثبت آن‌ها این است که به راحتی می‌توانید آن را پس از آماده شدن ماست از دستگاه خارج کرده و در یخچال نگهداری کنید. ماست ساز های سینگل سروینگ (single-serving) معمولا از ظرف نگهدارنده شیشه‌ای استفاده می‌کنند که بخش بندی شده تا بتوان به طور همزمان در همه یا چندتا از آن‌ها به طور همزمان ماست درست کرد. نگهداری این ظرف‌ها در یخچال به راحتی ظرف‌های پلاستیکی نیست اما ظاهر شیک‌تر و معمولا ساخت بهتری دارند.

تنظیمات

ماست قرار نیست در ماست ساز پخته شود بلکه فرآیند تخمیر در آن صورت می‌گیرد. پس به گرمای شدیدی نیاز نخواهید داشت. اما آنچه که برای درست کردن یک ماست خوب و خوش طعم خیلی مهم است، کیفیت ترموستات و دیگر تنظیمات کنترلی دستگاه است که گرمای یکنواخت مورد نیاز به خوبی تامین شود. برای اینکه مطمئن شوید که مدل مورد نظرتان ترموستات و تنظیمات دقیق و باکیفیتی دارد، بهترین راه این است که به نظرات خریداران قبلی آن دستگاه مراجعه کنید. چرا که از مشخصاتی که توسط تولید کننده ارائه می‌شود خیلی نمی‌توان به کیفیت واقعی آن پی برد.

آسانی شست‌وشو

یکی از جنبه‌های مهم انتخاب یک دستگاه ماست‌ ساز توجه به میزان آسانی شست‌وشو و تمیز کردن آن است. هم خود دستگاه و هم ظرف نگهدارنده آن باید این قابلیت را داشته باشند که به راحتی تمیز شوند وگرنه کار با دستگاه سخت خواهد شد و ممکن است رغبتی به استفاده از آن پیدا نکنید!

همانطور که می‌دانید وقتی باقیمانده ماست در ظرف بماند و خشک شود شست‌وشوی آن سخت می‌شود. حالا اگر ظرف دستگاه هم طوری باشد که گوشه‌های آن به خوبی قابل دسترسی نباشند واقعا کارسختی برای شستن ظروف دستگاه پیش رو خواهید داشت. اگر ماشین ظرفشویی دارید حتما دقت کنید که تمام ظروف جدا شونده دستگاه قابلیت شست‌وشو در ماشین ظرفشویی را داشته باشند که واقعا قابلیتی ضروری به حساب می‌آید!

خاموش‌کننده خودکار

بعضی از مدل‌ها خاموش کننده خودکار دارند که پس از اتمام کار دستگاه به طور خودکار دستگاه را خاموش می‌کند. برخی از مدل‌ها هم هستند که این قابلیت را ندارند اما با استفاده از چراغ و یا بوق اخطار دهنده پایان کار دستگاه را به شما اطلاع می‌دهند. با توجه به اینکه فرآیند درست شدن ماست طولانی است ممکن است فراموش کنید که به دستگاه سر بزنید. با استفاده از قابلیت خاموش‌کننده خودکار دیگر لازم نیست نگران زمان اتمام کار دستگاه باشید. پس بهتر است مدلی که انتخاب می‌کنید این قابلیت را داشته باشد.

خنک‌کننده خودکار

بهترین حالت درست کردن ماست این است که بلافاصله پس از تخمیر و درست شدن خنک شود. برخی از مدل‌ها این قابلیت را دارند که به طور مستقیم و خودکار از حالت تخمیر به حالت خنک کردن تغییر وضعیت می‌دهند و می‌توانند تا یک نصف روز بعد از آماده شدن ماست آن را برای شما خنک نگه‌ دارند. می‌توان گفت این عملکرد تکمیل کننده قابلیت خاموش‌کننده خودکار نیز هست. چرا که پس از خاموش شدن دستگاه ماست را خنک نگه می‌دارد و از خراب شدن آن جلوگیری می‌کند تا به آن رسیدگی کنید. به این ترتیب می‌توانید از شب دستگاه را روشن کنید و صبح که بیدار شدید با خیال راحت سراغ ماست خوشمزه‌تان بروید.

قیمت

دستگاه ماست ساز نسبت به دیگر لوازم برقی آشپزخانه دستگاه چندان پیچیده‌ای نیست. برای همین وسیله خیلی گرانی هم به حساب نمی آید و  مدل‌های مختلف تفاوت قیمت چندان چشمگیری با هم ندارند. پس اگر چند مدل پیدا کردید که از نظر ویژگی‌هایی که بررسی کردیم برای شما مناسب بودند، مدلی را انتخاب کنید که بیشترین تناسب را بودجه شما داشته باشد. یا اگر بخواهیم خودمانی‌تر بگوییم پول اضافه خرج نکنید چرا که تفاوت چندانی به حال‌تان نخواهد کرد.

کلام آخر

واقعیت این است که بدون یک دستگاه ماست‌ ساز هم می‌توان ماست درست کرد. اما اگر واقعا عاشق ماست هستید و زیاد این ماده غذایی با ارزش را مصرف می‌کنید، دستگاه ماست ساز انتخاب خوبی برای شما خواهد بود چرا که ساده‌ترین و مطمئن‌ترین راه برای درست کردن ماست است. امیدواریم که این مطلب به شما کمک کند تا با خیال راحت‌تر مدل مناسبی را انتخاب کنید.

.
منابع:
درجه | https://www.daraje.com

error: Alert: Content selection is disabled!!