راهنمای فر برقی

« راهنما و دانستنی‌ها »

فر برقی از یک یا چند المنت حرارتی برای ایجاد گرما و پخت مواد غذایی استفاده می‌کند. در بعضی مدل‌ها این المنت‌ها در پایین دستگاه قرار گرفته‌اند و در بعضی مدل‌ها هم در بالای دستگاه و هم در پایین آن از این المنت‌ها استفاده می‌شود. ترموستات دستگاه میزان حرارت را اندازه می‌گیرد و با خاموش و روشن کردن المنت‌ها حرارت درون دستگاه را روی میزان مورد نظر نگه می‌دارد.

همچنین فن‌هایی در این فرها تعبیه شده که هوای گرم تولید شده توسط المنت‌ها را به گردش در می‌آورند به این صورت گرما به طور یکسان به همه‌ قسمت‌های مواد غذایی می‌رسد و به‌صورت یکنواخت پخته می‌شوند. فر برقی همانطور که از اسمش پیداست یک فر برقی است که به گونه‌ای طراحی شده که درون دیوار یا کابینت و به طور کلی درون دکور آشپزخانه قرار می‌گیرد (فر توکار).

فر برقی چه تفاوت‌هایی با مایکروویو دارد؟

در نگاه اول این دو دستگاه عملکرد مشابهی دارند و گزینه مناسبی برای پخت سریع‌تر غذا هستند و بر روی دو هدف تمرکز دارند: آشپزی آسان‌تر و زمان پخت کمتر. اما این دو وسیله پخت‌وپز باهم تفاوت‌هایی کلیدی دارند که به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

عملکرد دستگاه و روش پخت

همانطور که گفتیم در فرهای برقی گرما از طریق تولید حرارت توسط المنت‌ها تامین می‌شود و توسط فن‌ها به گردش در می‌آید تا حرارت یکنواختی ایجاد شود. اما در مایکروویوها قطعه‌ای به نام مگنتروم قرار دارد که با ساطع کردن امواج مایکروویو به بدنه فلزی ماکروفر موجب انعکاس آن بر روی ماده غذایی می‌شوند. این امواج به‌دلیل فرکانس بالا موجب لرزش مولکول‌ها در جای خود شده و با لرزش مولکول‌های آب موجود در مواد غذایی، این مواد از داخل گرم شده و در صورتی که طولانی مدت در معرض این امواج قرار گیرند، می‌پزند.

از هر دو دستگاه می‌توان برای گرم‌ کردن و حرارت دادن به مواد غذایی استفاده کرد. اما فرهای برقی برای درست کردن غذاهایی که به مغز پخت شدن نیاز دارند گزینه مناسب‌تری هستند. برای مواردی مثل گریل کردن، درست کردن مرغ تنوری، کیک، نان و پیتزا قطعا بهتر است از فر برقی استفاده کنید؛ چرا که نتیجه بسیار بهتری خواهید گرفت. در مقایل مایکروویو در گرم کردن مجدد مواد غذایی و پخت سریع عملکرد بهتری دارد.

زمان پخت

از آنجایی که در مایکروویوها فرآیند گرم شدن در درون مواد غذایی اتفاق می‌افتد و برخلاف فرهای برقی لازم نیست که تمام فضای دستگاه گرم شده و گرما از بیرون به مواد غذایی منتقل شود، سرعت پخت غذا و به جوش آوردن مایعات در این دستگاه بیشتر از فرهای برقی است. فرهای برقی ابتدا زمان لازم دارند تا محیط داخل دستگاه را گرم کنند و تازه بعد از گرم شدن خود دستگاه حرارت به غذا منتقل شود. اما مایکروویو با ساطع کردن امواج مایکروویو، بلافاصله فرآیند گرم کردن و پختن را آغاز می‌کنند.

.

مصرف انرژی

فرهای برقی معمولا توانی بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ وات دارند اما در طول مدتی که کار می‌کنند همیشه از حداکثر توانشان استفاده نمی‌کنند. میزان مصرف برق توسط دستگاه به تنظیمات ترموستات و دمای تنظیم شده توسط فرد بستگی دارد. همچنین برق مصرفی دستگاه به اندازه آن بستگی دارد و فرهای بزرگ‌تر برق بیشتری مصرف می‌کنند. در مقابل توان مصرفی مایکروویوها معمولا بین ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ وات است و معمولا مصرف کمتری نسبت به فرهای برقی دارند. به عنوان مثال برای پختن سیب‌زمینی، مایکروویو حدود ۷۵ درصد کمتر از فر برقی انرژی مصرف می‌کند.

فر برقی چه مزایایی نسبت به ماکروویو دارد؟

  • یکنواختی پخت؛ فرهای برقی به دلیل اینکه از فن برای گردش حرارت استفاده می‌کنند غذا را به صورت یکنواخت‌تری می‌پزند و در نتیجه غذا لذیذتر و خوش‌طعم‌تر از آب درمی‌آید. از آنجایی که در مایکروویوها امواج روی سطح مشخصی متمرکز هستند یکنواختی پخت به خوبی فرهای برقی نیست.
  • برشته کردن و ترد کردن غذا؛ مایکروویوها به دلیل روش پخت‌شان که پیشتر برای‌تان توضیح دادم، نمی‌توانند غذا را برشته و ترد کنند و در پخت غذاهای آبدار عملکرد بهتری دارند. چرا که برای برشته شدن و ترد شدن لازم است حرارت از بیرون به غذا وارد شود و فرهای برقی به خوبی این کار را انجام می‌دهند.
  • محل قرار گرفتن غذا؛ با توجه به متمرکز شدن امواج در مایکروویو‌ها محل قرار گرفتن غذا روی پخت آن موثر است و اگر غذا را در جای مناسب نگذارید ممکن است بعضی قسمت‌ها به خوبی پخته نشوند. اما در فرهای برقی غذایتان را هرجای دستگاه که بگذارید خیالتان راحت‌ است که فن‌ها حرارت را به آن می‌رسانند و به طور یکنواخت آن را می‌پزند.
  • قابلیت پختن حجم غذای بیشتر؛ با توجه به مورد قبلی و اینکه در فرهای برقی می‌توانید غذا را در هر قسمتی از دستگاه قرار دهید، طبیعتا استفاده بهینه‌تری از فضا خواهید داشت و در هر بار استفاده از دستگاه می‌توانید حجم بیشتری غذا بپزید.
  • استفاده از ظروف فلزی؛ در مایکروویو نمی‌توانید از ظروف فلزی استفاده کنید. اما در فرهای برقی می‌توانید از سینی‌های فلزی که کل ظرفیت فر را می‌پوشانند استفاده کنید. این موضوع می‌تواند برای کسانی که به پختن پیتزا و کیک و شیرینی علاقه دارند، جذاب باشد.

فر برقی چه معایبی نسبت به مایکروویو دارد؟

  • سرعت کمتر؛ همانطور که پیش‌تر گفتیم، از آنجایی که در مایکروویوها فرآیند گرم شدن در درون مواد غذایی اتفاق می‌افتد، سرعت پخت غذا و به جوش آوردن مایعات در مایکروویو بیشتر از فرهای برقی است. البته همچنان سرعت فرهای برقی نسبت به فرهای معمولی بیشتر است.
  • مصرف بیشتر؛ فرهای برقی نسبت به ماکروویو‌ها توان مصرفی بیشتر دارند و هزینه انرژی بیشتری روی دست شما می‌گذارند. البته این اختلاف مصرف آن‌قدر وحشتناک نیست که بخواهید از استفاده از فرهای برقی صرف‌نظر کنید.
  • قیمت بیشتر؛ به طور متوسط فرهای برقی گران‌تر از ماکروویو‌ها هستند. البته نباید فراموش کرد که معمولا ظرفیت بیشتری دارند و امکان پخت باکیفیت کیک و شیرینی را هم به شما می‌دهند.
  • احتمال سوختن غذا؛ از آنجایی که در فر برقی حرارت از بیرون به مواد غذایی وارد می‌شود، امکان سوختن لایه بیرونی غذاها وجود دارد. البته امکاناتی مثل تایمر و امکان تنظیم درجه حرارت به شما کمک خواهند کرد تا از این اتفاق جلوگیری کنید.
  • روغن بیشتر؛ مایکروویو برای پختن غذاها به روغن نیاز خاصی ندارد و با استفاده از آب درون مواد آن‌ها را می‌پزد. اما در استفاده از فرهای معمولی برای جلوگیری از سوختن غذا و یا چسبیدن آن به ظرف باید از روغن استفاده کنید.

کلام آخر

فر برقی یکی از وسیله‌های کاربردی آشپزخانه به خصوص برای پختن کیک و شیرینی و پیتزاست. شباهت عملکرد این وسیله با مایکروویو باعث شد تا در این مطلب به مقایسه این دو وسیله و مزایا و معایب و کاربرد آن‌ها بپردازیم. امیدواریم که این مطلب به شما کمک کرده باشد تا بتوانید تشخیص دهید که کدام یک از این دو وسیله بیشتر پاسخگوی نیاز شما خواهد بود.

.
منابع:
درجه | https://www.daraje.com

error: Alert: Content selection is disabled!!