راهنمای سوپ ساز

« راهنما و دانستنی‌ها »

بعضی افراد سوپ را به عنوان یک پیش غذای خوشمزه به رسمیت می‌شناسند و دوست دارند خوردن غذا را با یک سوپ گرم شروع کنند. این یعنی که علاوه بر زحمت درست کردن غذا باید یک عالمه مواد اولیه خُرد و آماده کنید و زمان اضافه‌ای برای درست کردن سوپ اختصاص دهید.

بعضی‌ها به خاطر سالم بودنش آن را انتخاب می‌کنند و برخی هم مثل من به طور ناگهانی هوس سوپ می‌کنند اما وقتی به آن همه هویج و قارچ و پیازی که باید خُرد شوند فکر می‌کنند، از خیر خوردن سوپ می‌گذرند! اما خوشبختانه تکنولوژی برای این مشکل هم راه‌حل دارد: دستگاه سوپ ساز! در ادامه خواهیم دید دستگاه سوپ ساز چیست و آیا اصلا ارزش دارد بابت داشتن آن هزینه کنید؟ و سپس به بررسی ویژگی‌های مختلف این دستگاه می‌پردازیم تا بتوانید با چشم باز یک مدل مناسب انتخاب کنید.

دستگاه سوپ ساز چیست و چگونه کار می‌کند؟

دستگاه سوپ ساز از نظر ظاهری شباهت زیادی با کتری برقی دارد. جنس بدنه آن معمولا از استیل ضد زنگ و یا شیشه است و گرم‌کن آن در قسمت پائین دستگاه قرار دارد. وقتی درب دستگاه را باز کنید خواهید دید که یک تیغه به آن متصل است که وقتی درب بسته و دستگاه روشن باشد این تیغه با چرخش سریع مواد اولیه را خرد و آماده پختن سوپ می‌کند. برای درست کردن سوپ مواد اولیه را در ظرف دستگاه قرار داده و آن را برای نوع سوپ موردنظرتان تنظیم می‌کنید. بسته به نوع سوپ ۲۰ تا ۳۰ دقیقه طول می‌کشد تا آن را برای شما حاضر کند.

آیا واقعا به یک دستگاه سوپ ساز نیاز دارید؟

برای اینکه تشخیص دهید که واقعا به یک دستگاه سوپ ساز نیاز دارید یا نه، باید مزایا و معایب آن را بررسی کنید و ببیند که آیا نیازهای شما را به خوبی پوشش می‌دهد یا خیر.

مزایای دستگاه سوپ ساز

مهم‌ترین مزیت یک دستگاه سوپ ساز صرفه‌جویی بی‌نظیر در زمان و انرژی است. با این دستگاه شما برای درست کردن سوپ عملا کاری جز شستن و قرار دادن مواد اولیه در دستگاه ندارید. در عرض کمتر از نیم ساعت هم که سوپ آماده را به شما تحویل می‌دهد. دیگر نگران سوختن سوپ‌تان هم نخواهید بود و پس از آماده شدن آن را برای‌تان گرم نگه می‌دارد. هر وقت دیگری هم خواستید می‌توانید سوپ‌تان را گرم کنید.

تمیز کردن ظروف هم آسان‌تر می‌شود و به جای اینکه چندین ظرف که مواد اولیه را در آن‌ها آماده کرده‌اید را بشوئید، کافی است که فقط خود سوپ ساز را بشویید و به این ترتیب برای مرتب کردن آشپزخانه پس از آشپزی هم زمان کمتری صرف خواهید کرد. اگر بیشتر از ۲ یا ۳ بار در هفته سوپ درست می‌کنید به نظرم دستگاه سوپ ساز گزینه بسیار مناسبی برای شما خواهد بود.

معایب دستگاه سوپ ساز

مهم‌ترین ایرادی که می‌توان به دستگاه سوپ ساز گرفت این است که یک وسیله به وسایل آشپزخانه اضافه می‌کند. این روزها که فضای کم در آشپزخانه تبدیل به یک چالش اساسی شده است، اضافه شدن یک وسیله به وسایل آشپرخانه می‌تواند دردسرساز باشد. مخصوصا وسیله‌ای مثل سوپ ساز!

بعضی افراد می‌گویند با یک قابلمه، آرام پز، یک مخلوط‌کن یا غذا ساز کارمان راه می‌افتد و با همان کیفیتی که دوست داریم سوپ درست می‌کنیم. این حرف کاملا درست است و شاید لازم نباشد یک هزینه اضافه برای خرید دستگاه سوپ ساز انجام داد. اما این را هم باید در نظر داشت که در آن صورت هم تمیز کردن و شستن وسایل استفاده شده سخت‌تر می‌شود، هم زمانی که باید برای درست کردن سوپ صرف کنید بیشتر خواهد بود. فلسفه وجودی سوپ ساز صرفه‌جویی بیشتر در زمان و انرژی است.

.

انواع دستگاه سوپ ساز

دو نوع اصلی از دستگاه‌های سوپ ساز وجود دارد. یک نوع سوپ‌سازها هستند که به صورت کاملا تخصصی برای درست کردن سوپ ساخته شده‌اند. نوع دوم مخلوط‌کن‌های سوپ‌ساز هستند که در حقیقت یک مخلو‌ط‌ کن است که قابلیت پخت و پز به آن اضافه شده و صرفا به عنوان یک مخلوط کن هم می‌توان از آن استفاده کرد.

سوپ‌سازهای تخصصی

دستگاه سوپ ساز

همان‌طور که پیش‌تر گفتیم این نوع از دستگاه‌های سوپ ساز شبیه کتری برقی هستند و تیغه دستگاه به درب آن متصل است. این نوع سوپ سازها به شما این انتخاب را می‌دهند که سوپ‌تان را به اصطلاح شُل یا رقیق درست کنید و یا آن را با قوام بیشتری بپزید. برخی از آن‌‌ها قابلیت درست کردن ترکیب‌های سرد مثل اسموتی هم دارند. اکثر آنها بدنه فلزی دارند و نمی‌توانید فرآیند پخته شدن سوپ در آن‌ها را ببینید.

مخلوط‌کن‌های سوپ‌ساز

دستگاه سوپ ساز

این نوع از سوپ‌سازها بیشتر شبیه مخلوط‌کن‌های معمولی هستند و عملکردهای یک مخلوط‌کن را تقریبا به طور کامل به شما ارائه می‌دهند. پس عملا یک مخلوط‌کن دارید که سوپ هم برای‌تان می‌پزد! عمدتا هم ظرف شیشه‌ای دارند و می‌توانید فرآیند مخلوط شدن مواد اولیه و پخته شدن سوپ را مشاهده کنید. این نوع از دستگاه‌های سوپ‌ساز معمولا بزرگ‌تر، سنگین‌تر و گران‌تر از نوع قبلی و همچنین مخلوط‌کن‌های معمولی هستند.

برای مقایسه دو دستگاه سوپ ساز باید به چه نکاتی توجه کنیم؟

مدل‌های مختلفی از دستگاه‌های سوپ ساز در بازار موجود است و برای اینکه بتوانید انتخاب درستی داشته باشید، لازم است که  به خوبی با ویژگی‌ها و امکانات مختلف آن‌ها آشنا شوید. در اینجا به بررسی مهمترین ویژگی‌ها و امکانات دستگاه‌های سوپ ساز می‌پردازیم.

گنجایش

مدل‌های موجود در بازار معمولا بین ۰/۸ لیتر تا حدود ۲ لیتر گنجایش دارند. اگر می‌خواهید برای دو تا سه نفر سوپ بپزید همان سوپ‌سازهای حدود یک لیتری کارتان را راه می اندازند. بزرگ‌ترین سوپ‌سازها هم معمولا  برای ۷ تا ۸ نفر کافی هستند. برخی سوپ‌سازها محدودیت حداقل گنجایش هم دارند. یعنی مثلا کمتر از یک لیتر نمی‌توانید مواد اولیه در آنها بگذارید. پس دقت کنید که سایزی که انتخاب می‌کنید با نیازتان تناسب داشته باشد.

قابلیت سرخ کردن و تفت دادن

بعضی از سوپ‌سازها به شما این قابلیت را می‌دهند که قبل از درست کردن سوپ مواد اولیه مثل گوشت یا مرغ را ابتدا سرخ کنید یا به اصطلاح تفت دهید تا سوپ‌تان طعم و مزه بهتری به خود بگیرد. اگر شما هم از آن دسته از افراد هستید که سرخ شدن مواد اولیه را ترجیح می‌دهید، توصیه می‌کنم سوپ‌سازی انتخاب کنید که این قابلیت را داشته باشد. چون از نظر من تغییر قابل توجهی در طعم سوپ ایجاد می‌کند.

انتخاب‌های مخلوط کردن مواد اولیه

بعضی سوپ‌سازها این انتخاب را به شما می‌دهند که سوپ‌تان را رقیق یا غلیظ بپزید؛ فقط کافی است سوپ‌ساز را روی حالت مورد نظرتان (رقیق یا غلیظ) تنظیم کنید. علاوه بر درست کردن سوپ، این نوع سوپ‌سازها امکان درست کرده پوره و عصاره میوه را هم فراهم می‌کنند. بعضی از مدل‌ها این قابلیت را دارند تا به صورت دستی هم مخلوط کردن مواد اولیه را تنظیم کنید.

به این صورت که می‌توانید ابتدا مواد اولیه را مخلوط کنید و اگر اندازه خرد شدن آن‌ها مطابق میل‌تان بود بعد کار پخت سوپ توسط دستگاه شروع شود. در غیر این صورت می‌توانید باز هم مواد را مخلوط کنید تا به اندازه دلخواه شما خرد شوند. اگر از آن دسته افراد هستید که اندازه مواد اولیه در سوپ‌های مختلف برای‌تان مهم است، دقت کنید مدلی که انتخاب می‌کنید این قابلیت را داشته باشد.

مدت زمان پخت

بعضی از مدل‌ها این قابلیت را دارند تا با سرعت بیشتری مواد اولیه را خرد کنند این موضوع باعث می‌شود مدت زمان پخت کاهش پیدا کند که البته صدای دستگاه بیشتر خواهد بود و ممکن است برای بعضی افراد آزاردهنده شود. اما به طور معمول اکثر دستگاه‌ها بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه سوپ‌تان را آماده می‌کنند. بعضی از سوپ‌سازها هم این امکان را به شما می‌دهند که زمان پخت را تنظیم کنید. اکثر مدل‌ها گرم‌کن هم دارند اما ضرر ندارد که قبل از خرید از داشتن این قابلیت هم مطمئن شوید چون خیلی به کارتان خواهد آمد.

شست‌وشو

تمام دعاها برای آمین است! ما سراغ دستگاه سوپ‌ساز می‌رویم چون می‌خواهیم زمان آشپزی و زحمت آن را کاهش دهد اگر قرار باشد بعد از استفاده، زمان زیادی صرف شستن سوپ‌ساز کنیم که چه فایده! پس بررسی کنید که طراحی سوپ‌ساز طوری باشد که شست‌وشوی آن سخت نباشد. دقت کنید که ظرف دستگاه نچسب باشد که مواد به راحتی از سطح آن پاک شود. اگر ماشین ظرفشویی دارید حتما به این نکته توجه کنید که مدلی که انتخاب می‌کنید قابلیت شستشوی لوازم جانبی در ماشین ظرفشویی را داشته باشد.

توان

توان مصرفی سوپ‌سازها از زیر ۲۰۰ وات تا بالای ۱۰۰۰ وات متنوع است. گنجایش مدل روی توان آن تاثیر دارد. به عنوان مثال مدل‌های دو لیتری برندهای معتبر مانند  مورفی ریچاردز معمولا چیزی حدود ۱۰۰۰ وات توان دارند.

.
منابع:
درجه | https://www.daraje.com

error: Alert: Content selection is disabled!!