اجاق گاز یکی از مهمترین وسایل هر آشپزخانه ای است، از کارهای ساده ای مانند تهیه چای گرفته تا تلاش برای تهیه زرشک پلو یا کباب کردن استیک، اجاق همواره در کنار شما خواهد بود. این روزها به دلیل زیبایی آشپزخانه، افراد زیادی رو به خرید اجاق گاز صفحه ای آورده اند. در راهنمای خرید گاز صفحه ای اطلاعاتی را که باید در هنگام خرید بدانید را آورده ایم، به این امید که بهترین انتخاب را انجام دهید.
.
خرید اجاق صفحه ای مزایای زیادی دارد که در زیر لیست کرده ایم.
– طراحی زیبا و انعطاف پذیر: اجاق صفحه ای از نظر زیبایی شناسی و راحتی گزینه های بیشتری را در اختیار شما قرار می دهد.
– گرمای کمتری در آشپزخانه: اجاق صفحه ای گرمای کمتری نسبت به بقیه اجاق ها ایجاد می کنند.
– فضای ذخیره سازی بیشتر: در زیر اجاق صفحه ای کابینت و کشوهای ذخیره قرار می گیرد، بنابراین فضای ذخیره بیشتری را در اختیار خواهید داشت.
خرید اجاق گازصفحه ای معمولا هزینه بیشتری از اجاق های معمولی دارد، اما مزایای آن باعث می شود که افراد زیادی به سمت خرید آن بروند. البته این کاملا به سبک زندگی، فضای آشپزخانه و بودجه شما بستگی دارد.
.
اجاق های صفحه ای معمولا براساس نوع انرژی به دو دسته اصلی تقسیم می شوند: گازی و برقی. انتخاب هر یک از این دو تا به انرژی مصرفی شما بستگی دارد. البته اجاق های گازی و برقی هر کدام در مدل های مختلف با ویژگی های متفاوتی وجود دارند.
اجاق های گازی مورد علاقه بسیاری از سرآشپزها و علاقه مندان به آشپزی است. این نوع اجاق ها امکان گرمایش بسیار دقیق را فراهم می کنند، بنابراین می توان در هر لحظه گرمای مورد نظربرای پخت را تنظیم کرد و می توانید به سرعت از یک سطح گرمایش به سطح دیگر حرکت کنید.
همچنین لازم نیست منتظر گرم شدن مشعل های گاز باشید، فقط اجاق گاز را روشن کنید و بلافاصله آشپزی را شروع کنید. وقتی هم آن را خاموش می کنید، انرژی گرمایی سریعا قطع می شود.
البته یکی از مشکلات اجاق گازها مشکل در تمیز کردن آن است. در هنگام تمیز کردن باید قطعات آن را از هم جدا کنید و سپس آن را پاک کنید.
اجاق های برقی کویل یکی از گزینه های مقرون به صرفه ای است که می توانید پیدا کنید. هنگامی که آنها را روشن می کنید، انرژی برق سیم پیچ های فلزی را به صورت مارپیچی گرم می کند. کویل ها بسیار مقاوم هستند. حرارت کمی دارند و بسیار راحت تمیز می شوند. اگر مقرون به صرفه بودن اولویت شما باشد، احتمالا بهترین انتخاب هستند.
اگر می خواهید از آخرین فناوری اجاق بهره مند شوید، یک اجاق القایی (اینداکشن) بهترین انتخاب برای شماست. این نوع اجاق به طور مستقیم از الکترومغناطیس برای طبخ غذا استفاده می کند، بدون اینکه سطح اجاق را گرم کند.
اینداکشن امن ترین اجاق است، به خصوص برای خانواده هایی که بچه های کوچک دارند، زیرا احتمال سوختگی با این اجاق وجود ندارد. آنها نیاز به گرم شدن ندارند، اما سریعتر از همه اجاق ها غذا را طبخ می کنند. همچنین گزینه ای بسیار کارآمد در مصرف انرژی می باشد.
کسانی که در آب و هوای گرم زندگی می کنند و یا آشپزخانه های کوچکی دارند، اجاق گاز القایی بهترین انتخاب برای آنهاست، زیرا به هیچ وجه اتاق را گرم نمی کند. البته اجاق های اینداکشن یکی از گزینه های بسیار گران قیمت هستند.
عادات پخت و پز، بودجه و اولویتهای شخصی شما همه در تعیین نوع اجاق نقش دارند. در ادامه برخی از اصلی ترین عواملی که توصیه می کنیم هنگام خرید به خاطر بسپارید را لیست کرده ایم.
اندازه بیشتر اجاق های صفحه ای 72 تا 92 سانتی متر با چهار یا پنج مشعل هستند. داشتن مشعل های اضافی ممکن است هزینه بیشتری داشته باشد. توصیه می شود قبل از خرید اجاق، حتما ابعاد آن را با توجه به آشپزخانه خود در نظر بگیرید.
هزینه ای که بابت خرید اجاق می خواهید پرداخت کنید، بستگی به عوامل مختلفی دارد. اجاق های برقی با ویژگیهای ویژه زیادی وجود دارند که قیمت بالاتری نیز خواهند داشت. اجاق های القایی بسیار گران هستند.
فراموش نکنید که هزینه های بلند مدت را هم فاکتور بگیرید. در میان آنها هزینه های انرژی است، اجاق القایی با توجه به صورتحساب انرژی ماهانه شما هزینه کمتری خواهد داشت و سایر مدل های برقی بیشترین هزینه را دارند.
اجاق های برقی کویل به رغم اینکه یکی از گزینه های ارزان تر است، از نظر دوام بسیار خوب عمل می کنند، به ویژه در مقایسه بااجاق های برقی. اگرچه، به طور کلی، مارک تجاری و کیفیت اجاقی که خریداری می کنید، تفاوت زیادی را در طول عمر آن ایجاد می کند.
برای مشخص کردن اعتبار برند مورد نظر خود تحقیق کنید، همچنین بررسی های هر مدل خاص را انجام دهید تا در آخر بهترین انتخاب را داشته باشید. مطابق مدلی که خریداری می کنید، به الزامات نگهداری آن توجه ویژه داشته باشید. با نگهداری صحیح اجاق گاز به طور صحیح و تمیز کردن منظم، به شما اطمینان می دهیم که اجاق صفحه ای سالهای متمادی همراهتان خواهد بود.
اجاق های برقی و القایی در این گروه برنده هستند. آنها صاف هستند و طی فرآیندی ساده به راحتی پاک می شوند. البته اگر به سرعت ریخت و پاشها را تمیز نکنید، تمیز کردن آنها نیز بسیار سخت تر می شود.
اجاق های معمولی و کویل دارای چندین قطعه هستند که با هر بار تمیز کردن باید آنها را جدا کنید، که این کار نیاز به زمان و کار بیشتری دارد.
اگر تمیز کردن آسان برای شما اولویت اصلی است، پس اجاق های القایی بهترین انتخاب برایتان خواهند بود. آنها سطح صافی دارند که به راحتی پاک می شوند، بدون اینکه خطر سوختگی داشته باشند. هنگام تمیز کردن کتابچه راهنما را بخوانید تا با دستورالعمل تمیز کردن آشنا شوید.
اگر اجاق در جایی بدون درپوش و یا مایکروویو در بالای آن نصبشده باشد، باید یک جایگزین تهویه برای کمک به خروج بخار و بوهایی که در هنگام آشپزی تولیدمیشوند، ایجاد کنید. یک سیستم اگزوز میتواند مشکل را برطرف کند. آن ها معمولا به اندازه مدل های سربار قوی نیستند، اما می توانند به خروج بو و گازها از آشپزخانهکمک کنند.
یک اجاق القایی با داشتن قابلیت گرم کردن مواد غذایی بدون اینکه سطح آن گرم شود، ایمن ترین گزینه خواهد بود. اجاق گاز از شعله های آتش باز استفاده می کنند، بنابراین باید مراقب آنچه که در نزدیکی یا روی شعله می گذارید باشید. اجاق برقی معمولا هنگام استفاده و همچنین در هنگام سرد شدن، تغییر رنگ می دهند. این به شما اطلاع می دهد در هنگام قرمز بودن سطح آن داغ است.
اجاق های گازی و برقی در صورت عدم دقت در نحوه استفاده از آن می توانند خطرناک باشند. ایمنی همیشه بیشتر از عملکرد اهمیت دارد. بسیاری از مصرف کنندگان نوع اجاقی که با آن بیشتر آشنا هستند را انتخاب می کنند زیرا از قبل می دانند که چگونه از آن استفاده کنند و از انجام چه کارهایی باید خودداری کنند.
بسیاری از اجاق ها، به ویژه مدل های بالاتر، دارای ویژگی های اضافی هستند که راحتی و کارایی آن را بیشتر می کنند. در ادامه چند مورد ذکر شده است:
اگر از انتظار به جوش آمدن سوپ ها یا آب متنفرید، یک مشعل جوش قدرتمند کمک خواهد کرد تا غذای شما سریعتر به نقطه جوش برسد.
بعضی از اجاق های برقی دارای مناطق گرم یا تنظیماتی هستند که می توانید غذای پخته شده را در آن قرار داده و گرم کنید، بدون اینکه نگران سوختن آن باشید.
اگر در خانه کودک دارید و می خواهید از خطرات اجاق به دور باشد، یک مدل دارای قفل کودک دسترسی آنها را به اجاق محدود خواهد کرد.
برخی از تولید کنندگان ماژول هایی تولید می کنند که انواع پخت و پزهایی را که می توانید با اجاق انجام دهید گسترش می دهد. اینها می توانند شامل گریل، بخارپز، سرخ کردن یا کباب کردن باشند.
اگر برای خرید اجاق جدید در بازار هستید، چند گزینه مطمئن برای انتخاب دارید. کمی وقت بگذارید و عادات آشپزی تان را بررسی کنید. این عادات بر نحوه استفاده ازدستگاه تاثیر خواهند گذاشت. چه ویژگی هایی دوست دارید و بیشتر از آن استفاده می کنید و یا چه چیزهایی را لازم ندارید. انتخاب بهترین اجاق برایآشپزخانه باعث می شود که آشپزی کردن راحت تر و لذت بخش باشد.
.
موارد مهم در انتخاب اجاق گاز صفحهای
– شکل اجاق گازها اولین گزینهای است که باید مورد توجه قرار گیرد. اجاق گازهای صفحهای در شکلهای متنوعی تولید میشوند. از مدلهای کلاسیک مستطیلی گرفته تا دایرهای و چند ضلعی، میتوانند برای انواع سلیقهها و طرحهای آشپزخانه، مورد استفاده قرار گیرند. پس در این مورد سلیقه خودتان را ملاک قرار دهید.
– رومیزی یا توکار. بسته به نوع کاربری، باید میان مدلهای رومیزی و توکار، یکی را انتخاب کنید. اجاق گازهای رومیزی معمولا از نوع دو شعله هستند و به دلیل تعداد کم شعلهها، برای مکانهایی مانند اداره که استفاده از اجاق گاز، محدود به درست کردن چایی یا گرمکردن غذا ست، مناسبتر میباشند. اما اجاق گازهای توکار که در دو نوع گازی و برقی تولید میشوند، به دلیل وجود تعداد شعله بالاتر، برای استفاده در منزل گزینه مناسبتری هستند.
مدلهای 4 و 5 شعله، پرطرفدارترین نوع اجاق گازهای توکار هستند. زیرا استفاده از یک شعله بزرگتر در مرکز و چند شعله در اطراف، باعث بیشتر شدن کاربرد این مدلها در مقایسه با اجاقهای 2 و 3 شعله میشود.
– پس از خرید و نصب نمیتوانید آن را به جای دیگری منتقل کنید چون این اجاقها متناسب با فضایی که در کابینتبندی حال حاضر شما موجود هست خریداری میشوند عملا غیرقابل جابجایی هستند و اگر روزی بخواهید خانهتان را عوض کنید و جا به جا شوید نمیتوانید اجاق گاز صفحهای را با خود ببرید. توصیه کارشناسان زنبیل این است که به هنگام هزینه کردن برای این وسیله پراهمیت، شیک و زیبا، میزان حضور خود را در خانهای که ساکن آن هستید، مشخص کنید.
– جنس اغلب اجاق گازهای توکار شیشهای، سرامیکی و استیل است. زیبایی مدلهای شیشهای را نمی توان نادیده گرفت، اما به جرات میتوان گفت که مدلهای استیل به دلیل دوام بالاتر، پرطرفدارتر هستند.
محبوبیت مدلهای استیل به دو دلیل است. اول دوام بالا و دوم تمیزشدن راحتتر، مخصوصا در مدلهای ساده و بدون آج. مدلهای ساده در مقایسه با مدلهای آجدار خیلی دیرتر لکه گرفته و زیبایی خود را برای مدت طولانیتری حفظ میکنند. از طرفی دیگر مدلهای سرامیکی در مقایسه با مدلهای شیشهای بسیار محکمتر بوده و در مقابل حرارتهای بالا و ضربه از خود مقاومت بیشتری نشان میدهند.
اما اگر به مدلهای آجدار علاقه دارید، نگران تمیز کردن آن نباشید. شاید برایتان جالب باشد بدانید که به راحتی با استفاده از یک اسفنج به همراه نمک، آب اکسیژنه یا آمونیاک به همراه جوش شیرین، می توانید به راحتی و بدون استفاده از محلول های شیمیایی آسیبزا، لکههای عمیق چربی را از سطح اجاق پاک کنید.
.
راه کارهایی برای نظافت گاز صفحه ای
کافیست چند قطره ماده شوینده مخصوص گاز یا مایع چند منظوره را بر روی سطح لکه و چربی بریزید و به کمک اسکاج یا ابر تمامی سطح را به ماده آغشته کرده و بعد از گذشت چند دقیقه گاز را پاک کنید.
– اگر از گاز صفحه ای شیشه ای استفاده می کنید برای نظافت آن نیاز به مایع شیشه شو می باشد و به این شکل که در ابتدا مایع را بر روی گاز اسپری نموده و بعد از گذشت یک دقیقه با دستمالی نرم و تمیز سطح گاز را پاک نمایید .
– یک راه دیگری که وجود دارد این است که با پنبه آغشته به الکل می توان سطح را تمیز کرده و مایع شیشه شو را اسپری و با دستمال نانو پاک نمود و در نتیجه می توان گازی نو و براق را در اختیار داشت. شاید باور نداشته باشید اما نمک نیز می تواند سطح گاز صفحه ای را براق نماید به این شکل که نمک را بر روی سطح گاز که گرم باشد بپاشید و بگذارید که خنک تر شود و بعد از آن با کمک دستمالی نرم و تمیز سطح آن را تمیز کنید و نتیجه را ببینید.
– جوش شیرین از دیگر موادی است که در تمیز کردن گاز صفحه ای می تواند تاثیر زیادی داشته باشد.
– می توانید با مخلوط کردن جوش شیرین و سرکه یا جوش شیرین و آب لیمو این محلول را بر روی لکه قرار داده و بعد از گذشت نیم ساعت با کمک دستمالی نرم گاز را تمیز کنید.
باید ها و نباید هایی درباره گازرومیزی
– به هیچ عنوان از ابزار تیز مانند چاقو و سیم ظرفشویی برای برداشتن و از بین بردن لکه ها استفاده نکنید زیرا با این کار گازصفحه ای شما دچار خط خوردگی و خش می شود.
– هنگام تمیز کردن گاز رومیزی توجه داشته باشید که گرم نباشد زیرا در این صورت ممکن است حوادث جبران ناپذیری به شما واردشود.
– گاز صفحه می بایست در فاصله مناسب و استاندارد تا هود (65 الی 75 سانتی متر) قرار بگیرد.
– توجه داشته باشید که از قرار دادن مستقیم ذغال های قلیان بر روی گازهای صفحه ای خودداری نمایید.
– هنگام تمیز کردن گازصفحه ای مورد نظر، هرگز آب را به صورت مستقیم بر روی آن نریزید زیرا با این کار آب به درون قطعات رویی و زیرین نفوذ می کند ودر نتیجه موجب اتصالی قطعات برقی آن می شود.
– از قرار دادن قابلمه های سنگین تر از حد مجاز بر روی اجاق گاز صفحه ای خودداری کنید.
– از دست کاری ژیگلورها بپرهیزید و از طرفی تعمیرات گاز رومیزیتان را به موقع انجام دهید تا موجب استهلاک و هزینه بیشتر نشود.
.
منابع:
.https://virgool.io
.http://kheshtrukhesht.com
.https://www.isna.ir
اجاق گاز یکی از مهمترین وسایل هر آشپزخانه ای است، از کارهای ساده ای مانند تهیه چای گرفته تا تلاش برای تهیه زرشک پلو یا کباب کردن استیک، اجاق همواره در کنار شما خواهد بود. این روزها به دلیل زیبایی آشپزخانه، افراد زیادی رو به خرید اجاق گاز صفحه ای آورده اند. در راهنمای خرید گاز صفحه ای اطلاعاتی را که باید در هنگام خرید بدانید را آورده ایم، به این امید که بهترین انتخاب را انجام دهید.
.
چرا باید اجاق صفحه ای انتخاب کنیم؟
خرید اجاق صفحه ای مزایای زیادی دارد که در زیر لیست کرده ایم.
– طراحی زیبا و انعطاف پذیر: اجاق صفحه ای از نظر زیبایی شناسی و راحتی گزینه های بیشتری را در اختیار شما قرار می دهد.
– گرمای کمتری در آشپزخانه: اجاق صفحه ای گرمای کمتری نسبت به بقیه اجاق ها ایجاد می کنند.
– فضای ذخیره سازی بیشتر: در زیر اجاق صفحه ای کابینت و کشوهای ذخیره قرار می گیرد، بنابراین فضای ذخیره بیشتری را در اختیار خواهید داشت.
خرید اجاق گازصفحه ای معمولا هزینه بیشتری از اجاق های معمولی دارد، اما مزایای آن باعث می شود که افراد زیادی به سمت خرید آن بروند. البته این کاملا به سبک زندگی، فضای آشپزخانه و بودجه شما بستگی دارد.
.
آشنایی با انواع گاز صفحه ای
اجاق های صفحه ای معمولا براساس نوع انرژی به دو دسته اصلی تقسیم می شوند: گازی و برقی. انتخاب هر یک از این دو تا به انرژی مصرفی شما بستگی دارد. البته اجاق های گازی و برقی هر کدام در مدل های مختلف با ویژگی های متفاوتی وجود دارند.
– اجاق گاز صفحه ای
اجاق های گازی مورد علاقه بسیاری از سرآشپزها و علاقه مندان به آشپزی است. این نوع اجاق ها امکان گرمایش بسیار دقیق را فراهم می کنند، بنابراین می توان در هر لحظه گرمای مورد نظربرای پخت را تنظیم کرد و می توانید به سرعت از یک سطح گرمایش به سطح دیگر حرکت کنید.
همچنین لازم نیست منتظر گرم شدن مشعل های گاز باشید، فقط اجاق گاز را روشن کنید و بلافاصله آشپزی را شروع کنید. وقتی هم آن را خاموش می کنید، انرژی گرمایی سریعا قطع می شود.
البته یکی از مشکلات اجاق گازها مشکل در تمیز کردن آن است. در هنگام تمیز کردن باید قطعات آن را از هم جدا کنید و سپس آن را پاک کنید.
– اجاق برقی صفحه ای
اجاق های برقی کویل یکی از گزینه های مقرون به صرفه ای است که می توانید پیدا کنید. هنگامی که آنها را روشن می کنید، انرژی برق سیم پیچ های فلزی را به صورت مارپیچی گرم می کند. کویل ها بسیار مقاوم هستند. حرارت کمی دارند و بسیار راحت تمیز می شوند. اگر مقرون به صرفه بودن اولویت شما باشد، احتمالا بهترین انتخاب هستند.
– اجاق صفحه ای القایی
اگر می خواهید از آخرین فناوری اجاق بهره مند شوید، یک اجاق القایی (اینداکشن) بهترین انتخاب برای شماست. این نوع اجاق به طور مستقیم از الکترومغناطیس برای طبخ غذا استفاده می کند، بدون اینکه سطح اجاق را گرم کند.
اینداکشن امن ترین اجاق است، به خصوص برای خانواده هایی که بچه های کوچک دارند، زیرا احتمال سوختگی با این اجاق وجود ندارد. آنها نیاز به گرم شدن ندارند، اما سریعتر از همه اجاق ها غذا را طبخ می کنند. همچنین گزینه ای بسیار کارآمد در مصرف انرژی می باشد.
کسانی که در آب و هوای گرم زندگی می کنند و یا آشپزخانه های کوچکی دارند، اجاق گاز القایی بهترین انتخاب برای آنهاست، زیرا به هیچ وجه اتاق را گرم نمی کند. البته اجاق های اینداکشن یکی از گزینه های بسیار گران قیمت هستند.
ویژگی هایی که در هنگام خرید اجاق صفحه ای باید مدنظر قرار دهید
عادات پخت و پز، بودجه و اولویتهای شخصی شما همه در تعیین نوع اجاق نقش دارند. در ادامه برخی از اصلی ترین عواملی که توصیه می کنیم هنگام خرید به خاطر بسپارید را لیست کرده ایم.
– اندازه
اندازه بیشتر اجاق های صفحه ای 72 تا 92 سانتی متر با چهار یا پنج مشعل هستند. داشتن مشعل های اضافی ممکن است هزینه بیشتری داشته باشد. توصیه می شود قبل از خرید اجاق، حتما ابعاد آن را با توجه به آشپزخانه خود در نظر بگیرید.
– قیمت
هزینه ای که بابت خرید اجاق می خواهید پرداخت کنید، بستگی به عوامل مختلفی دارد. اجاق های برقی با ویژگیهای ویژه زیادی وجود دارند که قیمت بالاتری نیز خواهند داشت. اجاق های القایی بسیار گران هستند.
فراموش نکنید که هزینه های بلند مدت را هم فاکتور بگیرید. در میان آنها هزینه های انرژی است، اجاق القایی با توجه به صورتحساب انرژی ماهانه شما هزینه کمتری خواهد داشت و سایر مدل های برقی بیشترین هزینه را دارند.
– دوام و ماندگاری
اجاق های برقی کویل به رغم اینکه یکی از گزینه های ارزان تر است، از نظر دوام بسیار خوب عمل می کنند، به ویژه در مقایسه بااجاق های برقی. اگرچه، به طور کلی، مارک تجاری و کیفیت اجاقی که خریداری می کنید، تفاوت زیادی را در طول عمر آن ایجاد می کند.
برای مشخص کردن اعتبار برند مورد نظر خود تحقیق کنید، همچنین بررسی های هر مدل خاص را انجام دهید تا در آخر بهترین انتخاب را داشته باشید. مطابق مدلی که خریداری می کنید، به الزامات نگهداری آن توجه ویژه داشته باشید. با نگهداری صحیح اجاق گاز به طور صحیح و تمیز کردن منظم، به شما اطمینان می دهیم که اجاق صفحه ای سالهای متمادی همراهتان خواهد بود.
– تمیز کردن آسان
اجاق های برقی و القایی در این گروه برنده هستند. آنها صاف هستند و طی فرآیندی ساده به راحتی پاک می شوند. البته اگر به سرعت ریخت و پاشها را تمیز نکنید، تمیز کردن آنها نیز بسیار سخت تر می شود.
اجاق های معمولی و کویل دارای چندین قطعه هستند که با هر بار تمیز کردن باید آنها را جدا کنید، که این کار نیاز به زمان و کار بیشتری دارد.
اگر تمیز کردن آسان برای شما اولویت اصلی است، پس اجاق های القایی بهترین انتخاب برایتان خواهند بود. آنها سطح صافی دارند که به راحتی پاک می شوند، بدون اینکه خطر سوختگی داشته باشند. هنگام تمیز کردن کتابچه راهنما را بخوانید تا با دستورالعمل تمیز کردن آشنا شوید.
– تهویه
اگر اجاق در جایی بدون درپوش و یا مایکروویو در بالای آن نصبشده باشد، باید یک جایگزین تهویه برای کمک به خروج بخار و بوهایی که در هنگام آشپزی تولیدمیشوند، ایجاد کنید. یک سیستم اگزوز میتواند مشکل را برطرف کند. آن ها معمولا به اندازه مدل های سربار قوی نیستند، اما می توانند به خروج بو و گازها از آشپزخانهکمک کنند.
– ایمنی
یک اجاق القایی با داشتن قابلیت گرم کردن مواد غذایی بدون اینکه سطح آن گرم شود، ایمن ترین گزینه خواهد بود. اجاق گاز از شعله های آتش باز استفاده می کنند، بنابراین باید مراقب آنچه که در نزدیکی یا روی شعله می گذارید باشید. اجاق برقی معمولا هنگام استفاده و همچنین در هنگام سرد شدن، تغییر رنگ می دهند. این به شما اطلاع می دهد در هنگام قرمز بودن سطح آن داغ است.
اجاق های گازی و برقی در صورت عدم دقت در نحوه استفاده از آن می توانند خطرناک باشند. ایمنی همیشه بیشتر از عملکرد اهمیت دارد. بسیاری از مصرف کنندگان نوع اجاقی که با آن بیشتر آشنا هستند را انتخاب می کنند زیرا از قبل می دانند که چگونه از آن استفاده کنند و از انجام چه کارهایی باید خودداری کنند.
– ویژگی های اضافی
بسیاری از اجاق ها، به ویژه مدل های بالاتر، دارای ویژگی های اضافی هستند که راحتی و کارایی آن را بیشتر می کنند. در ادامه چند مورد ذکر شده است:
– شعله جوش قدرتمند:
اگر از انتظار به جوش آمدن سوپ ها یا آب متنفرید، یک مشعل جوش قدرتمند کمک خواهد کرد تا غذای شما سریعتر به نقطه جوش برسد.
– منطقه گرم نگه داشتن:
بعضی از اجاق های برقی دارای مناطق گرم یا تنظیماتی هستند که می توانید غذای پخته شده را در آن قرار داده و گرم کنید، بدون اینکه نگران سوختن آن باشید.
– قفل کودک:
اگر در خانه کودک دارید و می خواهید از خطرات اجاق به دور باشد، یک مدل دارای قفل کودک دسترسی آنها را به اجاق محدود خواهد کرد.
– ماژول های پخت و پز:
برخی از تولید کنندگان ماژول هایی تولید می کنند که انواع پخت و پزهایی را که می توانید با اجاق انجام دهید گسترش می دهد. اینها می توانند شامل گریل، بخارپز، سرخ کردن یا کباب کردن باشند.
اگر برای خرید اجاق جدید در بازار هستید، چند گزینه مطمئن برای انتخاب دارید. کمی وقت بگذارید و عادات آشپزی تان را بررسی کنید. این عادات بر نحوه استفاده ازدستگاه تاثیر خواهند گذاشت. چه ویژگی هایی دوست دارید و بیشتر از آن استفاده می کنید و یا چه چیزهایی را لازم ندارید. انتخاب بهترین اجاق برایآشپزخانه باعث می شود که آشپزی کردن راحت تر و لذت بخش باشد.
.
موارد مهم در انتخاب اجاق گاز صفحهای
– شکل اجاق گازها اولین گزینهای است که باید مورد توجه قرار گیرد. اجاق گازهای صفحهای در شکلهای متنوعی تولید میشوند. از مدلهای کلاسیک مستطیلی گرفته تا دایرهای و چند ضلعی، میتوانند برای انواع سلیقهها و طرحهای آشپزخانه، مورد استفاده قرار گیرند. پس در این مورد سلیقه خودتان را ملاک قرار دهید.
– رومیزی یا توکار. بسته به نوع کاربری، باید میان مدلهای رومیزی و توکار، یکی را انتخاب کنید. اجاق گازهای رومیزی معمولا از نوع دو شعله هستند و به دلیل تعداد کم شعلهها، برای مکانهایی مانند اداره که استفاده از اجاق گاز، محدود به درست کردن چایی یا گرمکردن غذا ست، مناسبتر میباشند. اما اجاق گازهای توکار که در دو نوع گازی و برقی تولید میشوند، به دلیل وجود تعداد شعله بالاتر، برای استفاده در منزل گزینه مناسبتری هستند.
مدلهای 4 و 5 شعله، پرطرفدارترین نوع اجاق گازهای توکار هستند. زیرا استفاده از یک شعله بزرگتر در مرکز و چند شعله در اطراف، باعث بیشتر شدن کاربرد این مدلها در مقایسه با اجاقهای 2 و 3 شعله میشود.
– پس از خرید و نصب نمیتوانید آن را به جای دیگری منتقل کنید چون این اجاقها متناسب با فضایی که در کابینتبندی حال حاضر شما موجود هست خریداری میشوند عملا غیرقابل جابجایی هستند و اگر روزی بخواهید خانهتان را عوض کنید و جا به جا شوید نمیتوانید اجاق گاز صفحهای را با خود ببرید. توصیه کارشناسان زنبیل این است که به هنگام هزینه کردن برای این وسیله پراهمیت، شیک و زیبا، میزان حضور خود را در خانهای که ساکن آن هستید، مشخص کنید.
– جنس اغلب اجاق گازهای توکار شیشهای، سرامیکی و استیل است. زیبایی مدلهای شیشهای را نمی توان نادیده گرفت، اما به جرات میتوان گفت که مدلهای استیل به دلیل دوام بالاتر، پرطرفدارتر هستند.
محبوبیت مدلهای استیل به دو دلیل است. اول دوام بالا و دوم تمیزشدن راحتتر، مخصوصا در مدلهای ساده و بدون آج. مدلهای ساده در مقایسه با مدلهای آجدار خیلی دیرتر لکه گرفته و زیبایی خود را برای مدت طولانیتری حفظ میکنند. از طرفی دیگر مدلهای سرامیکی در مقایسه با مدلهای شیشهای بسیار محکمتر بوده و در مقابل حرارتهای بالا و ضربه از خود مقاومت بیشتری نشان میدهند.
اما اگر به مدلهای آجدار علاقه دارید، نگران تمیز کردن آن نباشید. شاید برایتان جالب باشد بدانید که به راحتی با استفاده از یک اسفنج به همراه نمک، آب اکسیژنه یا آمونیاک به همراه جوش شیرین، می توانید به راحتی و بدون استفاده از محلول های شیمیایی آسیبزا، لکههای عمیق چربی را از سطح اجاق پاک کنید.
.
راه کارهایی برای نظافت گاز صفحه ای
کافیست چند قطره ماده شوینده مخصوص گاز یا مایع چند منظوره را بر روی سطح لکه و چربی بریزید و به کمک اسکاج یا ابر تمامی سطح را به ماده آغشته کرده و بعد از گذشت چند دقیقه گاز را پاک کنید.
– اگر از گاز صفحه ای شیشه ای استفاده می کنید برای نظافت آن نیاز به مایع شیشه شو می باشد و به این شکل که در ابتدا مایع را بر روی گاز اسپری نموده و بعد از گذشت یک دقیقه با دستمالی نرم و تمیز سطح گاز را پاک نمایید .
– یک راه دیگری که وجود دارد این است که با پنبه آغشته به الکل می توان سطح را تمیز کرده و مایع شیشه شو را اسپری و با دستمال نانو پاک نمود و در نتیجه می توان گازی نو و براق را در اختیار داشت. شاید باور نداشته باشید اما نمک نیز می تواند سطح گاز صفحه ای را براق نماید به این شکل که نمک را بر روی سطح گاز که گرم باشد بپاشید و بگذارید که خنک تر شود و بعد از آن با کمک دستمالی نرم و تمیز سطح آن را تمیز کنید و نتیجه را ببینید.
– جوش شیرین از دیگر موادی است که در تمیز کردن گاز صفحه ای می تواند تاثیر زیادی داشته باشد.
– می توانید با مخلوط کردن جوش شیرین و سرکه یا جوش شیرین و آب لیمو این محلول را بر روی لکه قرار داده و بعد از گذشت نیم ساعت با کمک دستمالی نرم گاز را تمیز کنید.
باید ها و نباید هایی درباره گازرومیزی
– به هیچ عنوان از ابزار تیز مانند چاقو و سیم ظرفشویی برای برداشتن و از بین بردن لکه ها استفاده نکنید زیرا با این کار گازصفحه ای شما دچار خط خوردگی و خش می شود.
– هنگام تمیز کردن گاز رومیزی توجه داشته باشید که گرم نباشد زیرا در این صورت ممکن است حوادث جبران ناپذیری به شما واردشود.
– گاز صفحه می بایست در فاصله مناسب و استاندارد تا هود (65 الی 75 سانتی متر) قرار بگیرد.
– توجه داشته باشید که از قرار دادن مستقیم ذغال های قلیان بر روی گازهای صفحه ای خودداری نمایید.
– هنگام تمیز کردن گازصفحه ای مورد نظر، هرگز آب را به صورت مستقیم بر روی آن نریزید زیرا با این کار آب به درون قطعات رویی و زیرین نفوذ می کند ودر نتیجه موجب اتصالی قطعات برقی آن می شود.
– از قرار دادن قابلمه های سنگین تر از حد مجاز بر روی اجاق گاز صفحه ای خودداری کنید.
– از دست کاری ژیگلورها بپرهیزید و از طرفی تعمیرات گاز رومیزیتان را به موقع انجام دهید تا موجب استهلاک و هزینه بیشتر نشود.
.
منابع:
.https://virgool.io
.http://kheshtrukhesht.com
.https://www.isna.ir