راهنمای مایکروفر

« راهنما و دانستنی‌ها »

نکات خرید و انتخاب

۱) سه طراحی اصلی برای ساخت ماکروفر وجود دارد که موقع خرید باید به آنها توجه کنید؛ ماکروفرهای توکار که داخل دیوار یا کابینت جاسازی می شوند بنابراین در آن هم تراز سطح دیوار یا کابینت قرار می گیرد. نوع دیگر آنهایی می باشند که روی فر موجود یا فر داخل کابینت کار گذاشته می شوند و آخری هم همان ماکروفرهای معمولی می باشند که یک دستگاه جداگانه است که می توانید آن را روی کابینت، میز یا هر جای دیگری که بخواهید قرار بدهید.

۲) اگر هزینه خرید ماکروفر برائتان مهم است باید در نظر داشته باشید که ماکروفرهای رومیزی معمولی از همه ارزان تر می باشند. سبب اصلی بالا بودن قیمت انواع دیگر هزینه های نصب آن است. تنها کاری که پس از خرید ماکروفر رومیزی باید بکنید این است که جایی برائ آن باز کنید و دوشاخه اش را به پریز بزنید در حالی که دو نوع دیگر ماکروفر باید داخل یا روی دیوار کار گذاشته شوند و باید شرایط مطلوب برائ تهویه آنها فراهم شود.

۳) ببینید ماکروفر با چه قدرتی نیاز دارید. قدرت ماکروفر با وات اندازه می گردد. بیشترین قدرت بعضی ماکروفرها ۶۰۰ وات و در بعضی دیگر ۱۴۰۰ وات است. اگر برائ پخت مواد غذایی در حجم بالا از ماکروفر استفاده می کنید به ماکروفر پرقدرت تری احتیاج دارید اما اگر برائ یکی دو نفر از ماکروفر استفاده می کنید دستگاه کم قدرت تری کار شما را راه می اندازد.

۴) همچنین باید به اندازه ماکروفری که می خواهید توجه کنید؛ هم از نظر جایی که در آشپزخانه برائ آن در نظر گرفته اید و هم اینکه ماکروفرهای بزرگتر در هر بار پخت مقدار ماده غذایی بیشتری در خود جای می دهند. بهتر است پیش از آنکه برائ خرید اقدام کنید جای قرار دادن آن را در آشپزخانه مشخص کنید.

۵) ماکروفر معمولی باید قادر باشد غذا بپزد، یخ زدایی کند و غذاهای یخچالی را دوباره گرم کند. مطمئن بشوید ماکروفری که می خواهید بخرید بتواند همه این عملکردها را انجام بدهد.

۶) سرانجام به سایر عملکردهایی که ممکن است از ماکروفر خود انتظار داشته باشید، فکر کنید.

بیشتر ماکروفرهای تازه صفحه چرخانی دارند که ماده غذایی را می چرخاند و سبب پخت یکنواخت آن می گردد. مدل های تازهتر المنتی دارند که سبب طلایی و ترد شدن روی غذای پخته شده می شوند. برائ بعضی ها هم مهم است که ماکروفرشان حالت مخصوص پاپ کورن داشته باشد که تنها با فشار یک دکمه بتوانند پاپ کورن درست کنند.

.

نکات استفاده صحیح و نگهداری

ماکروفر وسیله ای چندمنظوره است. هنگامی که کاربرد و قدرت هر دکمه روی دستگاه تان را یاد گرفتید می توانید انواع مختلف غذاها را با آن طبخ کنید. دستورالعمل های طبخ با ماکروفری را که خریده اید به دقت مطالعه کنید و جزئیات کارهایی را که انجام می دهد یاد بگیرید. تا وقتی که به تمامی عملکردهای دستگاه کاملاً آشنا نشده اید احتیاط را فراموش نکنید.

اما گر غذایتان خوب نمی‌شود مشکل از مایکروویو نیست بلکه مشکل از نکته‌هایی است که نمی‌دانید. لازمهٔ آشپزی خوب با مایکروویو و استفاده و تمیز کردن آن، دانستن همین نکته‌هاست. برخی از این نکات را بخوانید:

– با توجه به اینکه قطعات نازک سریع‌تر از قطعات ضخیم می‌پزند، توصیه می‌شود قطعات ناهمگون به نحوی در مایکرویو قرار گیرند که بخش ضخیم قطعه به سمت خارج سینی گردان و بخش نازک به سمت داخل باشد. بدین ترتیب، انرژی امواج مایکروویو، بیشتر روی کناره‌های محفظه پخت متمرکز می‌شود. به طور مثال ران‌های مرغ را به نحوی قرار دهید که قسمت نازک آن به سمت داخل سینی گردان و قسمت ضخیم آن به سمت خارج باشد.

– با توجه به اینکه مواد غذایی به طور طبیعی برای گرم کردن یا طبخ آب کافی دارند تنها مقدار کمی آب اضافه کنید. این امر زمان پخت را کاهش داده، ویتامین‌ها و مواد معدنی مواد غذایی را حفظ می‌کند.

– برای یخزدایی مواد غذایی نگهداری شده در فریزر، از قابلیت یخ زدایی اتوماتیک مایکروویو خود استفاده کنید. اگر مواد غذایی در یک یخچال برفکدار منجمد شده‌اند ابتدا برفک رویه خارجی را با یک برس پاک کنید. برای ترکیب اصلی غذا (مثل گوشت و ماهی) در دو مرحله عمل کنید. به طور مثال اگر می‌خواهید عمل یخزدایی را در ۶ دقیقه انجام دهید، مایکروویو را ابتدا برای ۳ دقیقه برنامه ریزی کنید و بعد از زیر و رو کردن قطعه دوباره روند یخزدایی را پی بگیرید کنید.

– برای یخزدایی نان، شیرینی و همبرگر بهتر است آن‌ها را داخل ظرف قابل استفاده در مایکروویو گذاشته و روی آن را بپوشانید. مواد غذایی یخزدایی شده باید در کمترین مدت طبخ شوند.

– مایکروویو وسیله‌ای ایده آل برای نرم کردن نان بیات است. البته بهتر است از قطعات کوچک نان استفاده کرده و بلافاصله آن را مصرف کنید زیرا به محض سرد شدن دوباره سفت می‌شود.

– برای گرم کردن شیرینی و نان بهتر است پس از گذاشتن آن‌ها در ظرف قابل استفاده در مایکروویو، روی آن را بپوشانید.

– برای اینکه چیپس ترد شود آن را داخل ظرف قابل استفاده در مایکرویو ریخته، دستگاه را روی قدرت ۱۰۰ درصد برای ۴۵ تا ۶۰ ثانیه تنظیم نموده، بعد از خاتمه ۵ دقیقه صبر کنید.

– از پرکردن ظروف کوچک تا لبه آن خودداری کنید.

– برای گرم کردن کنسرو اگر قوطی‌ها آهنی هستند آن‌ها را باز کرده و محتوی آن‌ها را در یک ظرف قابل استفاده در مایکروویو خالی کنید (یادتان باشد برای جلوگیری از خطراتی چون اشتعال، انفجار و… هیچ جسم فلزی نباید در مایکروویو استفاده شود). اگر قوطی‌ها شیشه‌ای هستند فقط پوشش و درب آن‌ها را جدا کنید.

– اگرچه غذاهای متعددی را می‌توان با مایکرویو تهیه کرد، اما اکثریت ما از مایکروویو فقط برای گرم کردن دوباره مواد غذایی استفاده می‌کنیم. رمز موفقیت در احیای مواد غذایی در مایکروویو، رطوبت است. یک دستمال کاغذی نمناک و بهداشتی راهی بسیار آسان برای کمک به حفظ محتوای آب داخلی مواد غذایی است. یک عدد از آن‌ها را روی کرواسان، برگر یا بوریتوی مانده خود بگذارید تا ببینید چقدر طعم بهتری پیدا می‌کنند.

– نحوه گرم کردن بدون شک به نوع غذایی که میل می‌کنید بستگی دارد. در مورد پیتزا سعی کنید قسمت خشک نان دور آنرا زیر شیر آب آشپزخانه بگیرید، یا با استفاده از یک ظرف مخصوص مایکروویو، پیتزا را روی دسته کوتاهی از دستمال‌های کاغذی بهداشتی بگذارید. البته در این صورت برش پیتزای شما چنان که مد نظرتان است ترد نخواهد شد؟ اما دیگر طعم مقوا نخواهد داد. این روش برای ساندویچ‌ها هم بسیار موثر است. چند قطره آب می‌تواند یک ساندویچ یا برش نان را که در حالت معمولی لهیده می‌شد، بخوبی پف دار کند.

– غذاهای مکزیکی و یا چینی می‌توانند کار را کمی دشوار کنند. یک نکته مفید این است که برنج را جداگانه گرم کنیم و پیش از قرار دادن آن در مایکروویو، کمی آب به آن اضافه نماییم. اما در مورد غذاهای تهیه شده با گوشت مرغ مانند مرغ کانگ پائو و یا آروز کان پولو، بهتر است مراقب آن‌ها باشید و هر یکی دو دقیقه یک بار غذا را هم بزنید.

– حتی قهوه را می‌توان با آب در مایکرویو تازه ساخت. اگر برای مدتی در دمای اتاق مانده باشد، احتمالاً تلخ خواهد بود. کمی آب برای حذف تلخی اضافه کنید و در مایکروویو قرار دهید (فقط مراقب باشید که نجوشد).

– یک قاعده کلی بسیار خوب برای اینکه از پخته شدن بیش از حد مواد غذایی مانده جلوگیری کنیم، قاعده «نصف و نصف» است: نصف توان و نصف زمان. دما را روی نصف تنظیم کنید؛ و در نصف مدت زمان پخت، غذا را برگردانید، هم بزنید و یا چیدمان آنرا تغییر دهید تا با یکنواختی بیشتری بپزد.

– اگر غذا را در ظرفی برای شما آورده‌اند، بدین معنی نیست که می‌توانید آن را در مایکروویو قرار دهید. هرگز غذاهای پیچیده شده در فویلهای فلزی یا آلومینیومی را به‌‌ همان شکل درون مایکروویو نگذارید و با‌‌ همان ظروف گرم نکنید، همچنین تحقیقات سلامتی انجام شده وصیه می‌کنند که از گرم کردن مواد غذایی در ظروف پلاستیکی یا در داخل لفاف پلاستیکی باید خودداری شود. یک بشقاب شیشه‌ای همیشه انتخابی مطمئن و سالم برای تهیه یا گرم کردن غذا‌ها به وسیلهٔ مایکروویو است؛ بشقاب شیشه‌ای مزهٔ آن را نیز تغییر نمی‌دهد.

– در سیستم مایکرو برای کار با کلید micro دو مطلب را باید بخوبی تشخیص داد: اینکه چه قدرتی و چه زمانی را باید برای دستگاه مشخص کنیم. با استفاده از سیستم مایکرو غذا فقط پخته می‌شود و برشتگی ندارد. در این مرحله چه برای پخت و چه برای گرم کردن غذا درپوش ظرف را باید بگذاریم.

– سیستم گریل یا برشته کردن با دکمه grill به کار می‌افتد. اگر بخواهیم مواد غذایی فقط برشته شوند از این کلید استفاده می‌کنیم. گریل قدرت پخت ندارد و فقط میزان برشتگی سطح مواد غذایی را مشخص می‌کند. البته در استفاده از امکان گریل ظرف باید بدون درپوش و روی سه پایهٔ بلند باشد.

– کلید ترکیبی combi در مایکروویو هم برای زمانی کاربرد دارد که بخواهیم مواد غذایی به طور همزمان هم پخته و هم برشته شوند. بدین منظور نیز از ظرف بدون درپوش روی سه پایه بلند یا کوتاه دستگاه استفاده می‌شود.

– غذاهایی که زود‌تر پخته می‌شوند، قدرت کمتری نیاز دارند مثلا جوجه کباب ۱۸۰ وات، مرغ کامل درسته ۵۴۰ وات، ماهی شکم گرفته ۳۶۰ وات (ماهی تکه شده هم با‌‌ همان قدرت پخته می‌شود ولی به زمان کمتری نیاز دارد) پس وقتی ماهی ضخیم‌تر و بزرگ‌تر باشد باید زمان پخت را بیشتر کرد نه قدرت آن را. برای مواد همخانوادهٔ ماهی هم ۱۸۰ وات قدرت مناسبی است. می‌گو، سوسیس و قارچ هم به ۳۶۰ وات نیاز دارند.

– مواد غذایی سرد که از داخل یخچال بیرون آورده شده، نسبت به موادی با دمای محیط، زمان بیشتری برای گرم شدن نیاز دارند.

-مواد دارای پوسته مانند سوسیس و گوجه فرنگی و سیب زمینی را با جسم نوک تیز قبلا سوراخ کنید بعد داخل دستگاه بگذارید تا نترکند.

– برای ضد عفونی کردن اسکاچ ظرفشویی، اسکاچ یا اسفنج را در ظرف آبلیمو خیس کنید و یک دقیقه در ماکروویو بگذارید. البته حواستان باشد منظورمان اسکاچهایی است که در آن‌ها از فلز استفاده نشده.

– برای تمیز کردن مایکروویو و جلوگیری از صرف وقت و تلاش برای سائیدن لکه‌ها، فقط کافی است که یک چهارم فنجان سرکه و یک فنجان آب را مخلوط کرده، به مدت یک یا دو دقیقه درون مایکروویو قرار دهید و بگذارید تا مخلوط به نقطه جوش برسد. سرکه پاک کردن لکه‌های غذایی را که داخل مایکروویو چسبیده‌اند، آسان می‌کند و شما می‌توانید با استفاده از یک اسفنج یا تکه‌ای پارچهٔ نرم لکه‌ها را از بین ببرید.

– هنگام گرم کردن مایعات در لیوان یا فنجان مراقب باشید مایع سرریز نشود و بعد از داغ شدن هم صبر کنید تا ۳۰ ثانیه بگذرد بعد لیوان را بردارید.

– زمان پخت برخی اغذیه حتما باید کوتاه باشد تا غذا خشک نشود یا نسوزد. درب ظرف را هم محکم نبندید چون ذرات بخار نمی‌توانند خارج شوند و در نیتجه ممکن است در اثر فشار بخار و جنبش ذرات ظرف شما بترکد. البته عامل مهمی در تعیین طول مدت عمل گرم کردن یا طبخ موثرند. کم بودن و زیاد بودن مواد در زود و دیر گرم شدنشان اثرگذارند. ظروف کوچک‌تر و گرد هم زود‌تر گرم می‌شوند تا ظروف بزرگ و زاویه دار.

– گرم کردن روغن در ماکروویو ممنوع است. از داغ کردنش بتنهایی (بدون مواد دیگر مثل پیاز) باید خودداری کرد زیرا ممکن است آتش بگیرد، با این حال، از این دستگاه می‌توان برای آب کردن کره، شکلات و ژلاتین استفاده کرد (زمان باید خیلی کوتاه باشد و به مرحله داغ شدن نرسد).

– قبل از استفاده از دستگاه دقت کنید که نوسانات برقی وجود نداشته باشد. نوسان برق خسارات و آسیب های زیادی را به لوازم الکترونیکی وارد می کند؛ بنابراین سعی کنید حتما از محافظ الکترونیک لوازم خانگی استفاده کنید.

– ماکروفر را به صورت خالی روشن نکنید؛ زیرا این کار باعث آسیب دیدن قطعات داخلی آن می شود. در واقع مکانیسم این دستگاه به این صورت است که انرژی برق به انرژی های گرمایی تبدیل می شود و این انرژی توسط مواد غذایی موجود در دستگاه جذب خواهد شد. اگر دستگاه بدون قرار گرفتن مواد غذایی در آن روشن شود، انرژی تولید شده گرمای زیادی را به قطعاتی داخلی آن وارد می کند.

– پس از هر بار استفاده ،دستگاه مایکروفر را تمیز کنید. این کار علاوه بر اینکه مصرف انرژی برق را کاهش می دهد و در پرداخت هزینه های جانبی صرفه جویی خواهد شد، طول عمر و راندمان دستگاه را افزایش خواهد داد؛ بنابراین سعی کنید پس از هر بار استفاده سطوح داخلی دستگاه را تمیز کرده و مواد غذایی باقی مانده را از آن خارج کنید.

– از بسته بودن درب ماکرویو در حین استفاده اطمینان حاصل کنید. درست بسته نشدن درب آن آسیب های شدیدی را به دستگاه وارد می کند.

– از جوشاندن آب در مایکروفر خودداری کنید. این کار به دلیل اینکه دستگاه مورد نظر برای این نوع استفاده طراحی نشده است و مکانسیم کار آن مناسب عمل جوشاندن آب نیست، می تواند برای شما خطرات زیادی را ایجاد کند.

.

منابع:

.http://jamejamonline.ir
.https://www.panasonicrepairs.ir
.https://www.yjc.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!