پیش ار خرید باید به کدام ویژگیهای غذاساز ها بیشتر دقت کنیم؟
– فضای مورد نیاز
میخواهید غذاساز تان را کجا قرار دهید؟ از آنجایی که غذاساز دستیار شما در پختن غذاست، بهتر است دمدستتان باشد. پس دقت کنید که اندازه مدل مورد نظرتان با فضایی که در آشپزخانه در اختیار دارید تناسب داشته باشد. از طرف دیگر غذاساز ها معمولا چندین تکه و قطعه جدا از خود دارند. پس دقت کنید چه میزان فضا برای نگهداری آنها دارید.
– اندازه ظرف غذاساز
اندازه ظرف غذاساز در مدلهای مختلف متفاوت است. بنابراین مهم است مدلی را انتخاب کنید که گنجایش ظرف آن با میزان نیاز شما تناسب داشته باشد. اگر تعداد افراد خانوادهتان بیش از ۴ نفر است یا اینکه اهل مهمانی دادن هستید، دقت کنید مدلی را انتخاب کنید که ظرف نسبتا بزرگی داشته باشد.
اگر ظرف غذاساز متناسب با نیازتان نباشد مجبور میشوید برای هر عملکرد چندین بار از آن استفاده کنید. این موضوع هم باعث افزایش مصرف و هزینه برق میشود و هم یکی از مهمترین قابلیتهای این دستگاه که صرفهجویی در زمان است را زیر سوال میبرد. این نکته هم یادتان نرود که اگر غذاسازی که مدنظر دارید مخلوطکن هم دارد به گنجایش پارچ مخلوطکن هم توجه کنید.
– عملکردهای غذاساز
هر غذاسازی تعداد مشخصی از عملکردها را دارد و نمیتوانید مدلی پیدا کنید که بتواند تمام عملکردها را در اختیار شما بگذارد. پس مهم است بدانید کدام عملکردها برای شما در اولویت هستند و آیا مدلی که در نظر دارید این عملکردها را دارد یا خیر.
عملکردهایی که میتوانید در غذاسازها دنبال آن باشید عمدتا عبارتند از: یخ خردکن، آب مرکبات گیری، آبمیوه گیری، آسیاب، خردکن کوچک، رنده ریز و درشت، رنده نگینی، رنده چیپسساز، رنده رشتهساز، رنده خلالکن، پورهساز، ربساز، خمیر زن و همزن.
– قابلیت پالس «Pulse» یا عملکرد لحظهای
عملکرد لحظهای چرخشهای پرقدرت، اما لحظهای و منقطع ایجاد میکند. این قابلیت کمک میکند تا مواد داخل ظرف غذاساز به صورت یکنواختتری در حجم ظرف قرار بگیرند و مخلوط یکنواختتری از مواد اولیه بهدست آید. این قابلیت مخصوصا در مواقعی که مقدار مواد اولیه، قسمت کمی از گنجایش ظرف خرد کن را تشکیل میدهد، میتواند کارایی دستگاه را بالاتر ببرد.
– اندازه دهانه ظرف غذاساز
اگر برای خرد کردن سبزیجات و مواد اولیه نسبتا بزرگ از غذاساز استفاده میکنید، مهم است که اندازه دهانه به قدر کافی بزرگ باشد. وگرنه مجبورید انرژی و زمان اضافهای صرف کوچکتر کردن مواد اولیه بکنید. البته دقت داشته باشید که طراحی دهانه باید به گونهای باشد که ضمن اینکه ظرفیت ورودی قابل قبولی دارد، مواد اولیه هنگام کار با دستگاه از آن خارج نشوند.
– تعداد تنظیمات سرعت
تعداد تنظیمات سرعت در غذاساز های مختلف متفاوت است. برخی از غذاساز ها به همان دو حالت روشن و خاموش بسنده کردهاند اما در برخی مدلها تا ۱۵ حالت سرعت در نظر گرفته شده است. این سرعتهای متفاوت میتوانند بسته به عملکردی که مد نظرتان است کارایی دستگاه را بالاتر ببرند. مثلا برای عملکرد خردکن ریز و چیپسساز سرعت بیشتر، نتیجه بهتری به همراه خواهد داشت.
– جنس بدنه و ظرف غذاساز
جنس بدنه میتواند عامل تاثیرگذاری در دوام دستگاه باشد و بهتر است از جنسی باشد که استحکام بیشتری به همراه داشته باشد؛ مثلا استیل ضدزنگ. به رنگ بدنه هم دقت کنید. چرا که غذاساز دستگاه پر استفادهای است و چون هنگام کار با مواد اولیه به آن زیاد دست میزنید ممکن است روی بدنه آن لکه بیفتد. پس رنگهایی که کمتر رنگ میگیرند و لکه روی آنها مشخص میشود انتخاب بهتری به نظر میرسند.
ظرف غذاساز هم معمولا یا شیشهای و پلاستیکی و شفاف هستند یا استیل. ظرفهای شیشهای و پلاستیکی به دلیل اینکه شفاف هستند و فرآیند آمادهسازی مواد اولیه در آنها قابل مشاهده است جذابترند. اما با گذشت زمان احتمال رنگ گرفتن و یا خشدار شدن آنها وجود دارد. مدلهای استیل دوام بیشتری دارند اما ظاهر چندان جذابی ندارند و نمیتوانید مراحل آمادهسازی غذا در آنها را مشاهده کنید.
در انتها باید بگوییم یکی از مهمترین نکات در خرید غذاساز توجه به نیازتان است. افراد زیادی غذاسازهای چندکاره با ظروف و متعلقات بسیار میخرند اما در نهایت از یک یا دو عملکرد آن بیشتر استفاده نمیکنند و قطعات دیگر در کمدها و کابینتهای آشپزخانه خاک میخورند.
فقط فضای آشپزخانهشان بیشتر اشغال شده و هزینه بیشتری پرداخت کردهاند. پس به تناسب نیازتان و قابلیتهای غذاساز توجه ویژه داشته باشید. امیدواریم با دانستن این نکات، انتخاب خوبی داشته باشید و از غذاساز موردنظرتان به خوبی در کارهای آشپزخانه کمک بگیرید.
.
.
احتمالا شما هم می دانید که غذاساز چقدر شگفت انگیز است. کمترین وسیله ای در آشپزخانه پیدا میکنید که مانند غذاساز این همه کارایی داشته باشد. چراکه میتواند تقریبا تمام انواع مواد غذایی سالادها و سایر غذاهای سالم را سریع و آسان خرد، ورقه، رنده، آسیاب و پوره کند.
اما این پایان کاربردهای غذاساز نیست و امکانات این وسیله آشپزخانه فوق العاده مفید و همه کاره، اساساً بی پایان است. بنابراین مجبور نیستید ساعت ها را صرف درست کردن غذاهای خانگی و میان وعده کنید.
غذا سازها از تیغه های مختلف جهت انجام وظایف گوناگون خود بهره می برند. فقط کافی است تیغه ی مربوط به کار خود را درون دستگاه جایگذاری کرده و در عرض چند ثانیه مواد غذایی خود را آماده تحویل بگیرید.طیف وسیع کارایی های غذاساز و سرعت عملکرد فوق العاده آن موجب شده تا در وقت شما صرفه جویی قابل ملاحظه ای صورت پذیرد و زمان لازم برای آماده کردن انواع مواد غذایی کاهش چشم گیری پیدا کند
– به منظور استفاده از این دستگاه ، ابتدا غذاساز را آماده و تیغه آن را وصل کنید . انواع مختلفی از تیغه ها وجود دارد که می توانید از آن ها برای خرد کردن ، برش زدن یا رنده کردن مواد غذایی استفاده کنید . در مرحله بعد ، مواد اولیه خود را درون محفظه غذاساز ریخته و درب آن را ببندید و با استفاده از کلید روشن و خاموش دستگاه ، آن را روشن کنید تا مواد غذایی به طور دلخواهتان خرد و یا رنده شوند .
– به یاد داشته باشید که همیشه قبل از وصل و جدا کردن تیغه ها از محفظه مورد نظر، دستگاه را از برق بکشید.
– در صورتی که تمایل به اضافه کردن مایعات به مواد درون محفظه غذاساز دارید ، دقت کنید که از ریختن مایعات بیش از اندازه درون آن خوداری کنید.
– مایعات داغ را قبل از ریختن درون محفظه ، در دمای اتاق خنک کنید .
– قبل از ریختن مواد غذایی منجمد شده ، آن ها را در دمای اتاق ذوب کنید.
– مواد غذایی بزرگ را در اندازه های کوچک تر خرد کنید تا تیغه ها راحت تر آن ها را خرد کنند .
– هنگام بستن درب بر روی محفظه ، دقت کنید که درب کاملا بسته شده باشد . اکثر دستگاه های غذاساز تا زمانی که درب آن ها به خوبی بسته نشده باشد، قادر به کار کردن نیستند .
– این دستگاه دارای دکمه هایی مخصوص خرد کردن ، له کردن و رنده کردن هستند.
– در صورتی که دستگاه غذاسازتان دارای بیش از دو دکمه باشد ، بهتر است به دفترچه راهنمای کارخانه تولیدی آن مراجعه کنید .
– در بیشتر دفترچه های راهنمای دستگاه های غذاساز ، از شما خواسته می شود که مواد غذایی را به آرامی به داخل محفظه اضافه کنید و در صورتی که دستگاه غذاسازتان ، فاقد لوله بر روی درب آن به منظور اضافه کردن مواد غذایی است ، ابتدا دستگاه را خاموش کرده ، درب محفظه را باز کنید و مواد را اضافه کنید .
.
پیش ار خرید باید به کدام ویژگیهای غذاساز ها بیشتر دقت کنیم؟
– فضای مورد نیاز
میخواهید غذاساز تان را کجا قرار دهید؟ از آنجایی که غذاساز دستیار شما در پختن غذاست، بهتر است دمدستتان باشد. پس دقت کنید که اندازه مدل مورد نظرتان با فضایی که در آشپزخانه در اختیار دارید تناسب داشته باشد. از طرف دیگر غذاساز ها معمولا چندین تکه و قطعه جدا از خود دارند. پس دقت کنید چه میزان فضا برای نگهداری آنها دارید.
– اندازه ظرف غذاساز
اندازه ظرف غذاساز در مدلهای مختلف متفاوت است. بنابراین مهم است مدلی را انتخاب کنید که گنجایش ظرف آن با میزان نیاز شما تناسب داشته باشد. اگر تعداد افراد خانوادهتان بیش از ۴ نفر است یا اینکه اهل مهمانی دادن هستید، دقت کنید مدلی را انتخاب کنید که ظرف نسبتا بزرگی داشته باشد.
اگر ظرف غذاساز متناسب با نیازتان نباشد مجبور میشوید برای هر عملکرد چندین بار از آن استفاده کنید. این موضوع هم باعث افزایش مصرف و هزینه برق میشود و هم یکی از مهمترین قابلیتهای این دستگاه که صرفهجویی در زمان است را زیر سوال میبرد. این نکته هم یادتان نرود که اگر غذاسازی که مدنظر دارید مخلوطکن هم دارد به گنجایش پارچ مخلوطکن هم توجه کنید.
– عملکردهای غذاساز
هر غذاسازی تعداد مشخصی از عملکردها را دارد و نمیتوانید مدلی پیدا کنید که بتواند تمام عملکردها را در اختیار شما بگذارد. پس مهم است بدانید کدام عملکردها برای شما در اولویت هستند و آیا مدلی که در نظر دارید این عملکردها را دارد یا خیر.
عملکردهایی که میتوانید در غذاسازها دنبال آن باشید عمدتا عبارتند از: یخ خردکن، آب مرکبات گیری، آبمیوه گیری، آسیاب، خردکن کوچک، رنده ریز و درشت، رنده نگینی، رنده چیپسساز، رنده رشتهساز، رنده خلالکن، پورهساز، ربساز، خمیر زن و همزن.
– قابلیت پالس «Pulse» یا عملکرد لحظهای
عملکرد لحظهای چرخشهای پرقدرت، اما لحظهای و منقطع ایجاد میکند. این قابلیت کمک میکند تا مواد داخل ظرف غذاساز به صورت یکنواختتری در حجم ظرف قرار بگیرند و مخلوط یکنواختتری از مواد اولیه بهدست آید. این قابلیت مخصوصا در مواقعی که مقدار مواد اولیه، قسمت کمی از گنجایش ظرف خرد کن را تشکیل میدهد، میتواند کارایی دستگاه را بالاتر ببرد.
– اندازه دهانه ظرف غذاساز
اگر برای خرد کردن سبزیجات و مواد اولیه نسبتا بزرگ از غذاساز استفاده میکنید، مهم است که اندازه دهانه به قدر کافی بزرگ باشد. وگرنه مجبورید انرژی و زمان اضافهای صرف کوچکتر کردن مواد اولیه بکنید. البته دقت داشته باشید که طراحی دهانه باید به گونهای باشد که ضمن اینکه ظرفیت ورودی قابل قبولی دارد، مواد اولیه هنگام کار با دستگاه از آن خارج نشوند.
– تعداد تنظیمات سرعت
تعداد تنظیمات سرعت در غذاساز های مختلف متفاوت است. برخی از غذاساز ها به همان دو حالت روشن و خاموش بسنده کردهاند اما در برخی مدلها تا ۱۵ حالت سرعت در نظر گرفته شده است. این سرعتهای متفاوت میتوانند بسته به عملکردی که مد نظرتان است کارایی دستگاه را بالاتر ببرند. مثلا برای عملکرد خردکن ریز و چیپسساز سرعت بیشتر، نتیجه بهتری به همراه خواهد داشت.
– جنس بدنه و ظرف غذاساز
جنس بدنه میتواند عامل تاثیرگذاری در دوام دستگاه باشد و بهتر است از جنسی باشد که استحکام بیشتری به همراه داشته باشد؛ مثلا استیل ضدزنگ. به رنگ بدنه هم دقت کنید. چرا که غذاساز دستگاه پر استفادهای است و چون هنگام کار با مواد اولیه به آن زیاد دست میزنید ممکن است روی بدنه آن لکه بیفتد. پس رنگهایی که کمتر رنگ میگیرند و لکه روی آنها مشخص میشود انتخاب بهتری به نظر میرسند.
ظرف غذاساز هم معمولا یا شیشهای و پلاستیکی و شفاف هستند یا استیل. ظرفهای شیشهای و پلاستیکی به دلیل اینکه شفاف هستند و فرآیند آمادهسازی مواد اولیه در آنها قابل مشاهده است جذابترند. اما با گذشت زمان احتمال رنگ گرفتن و یا خشدار شدن آنها وجود دارد. مدلهای استیل دوام بیشتری دارند اما ظاهر چندان جذابی ندارند و نمیتوانید مراحل آمادهسازی غذا در آنها را مشاهده کنید.
در انتها باید بگوییم یکی از مهمترین نکات در خرید غذاساز توجه به نیازتان است. افراد زیادی غذاسازهای چندکاره با ظروف و متعلقات بسیار میخرند اما در نهایت از یک یا دو عملکرد آن بیشتر استفاده نمیکنند و قطعات دیگر در کمدها و کابینتهای آشپزخانه خاک میخورند.
فقط فضای آشپزخانهشان بیشتر اشغال شده و هزینه بیشتری پرداخت کردهاند. پس به تناسب نیازتان و قابلیتهای غذاساز توجه ویژه داشته باشید. امیدواریم با دانستن این نکات، انتخاب خوبی داشته باشید و از غذاساز موردنظرتان به خوبی در کارهای آشپزخانه کمک بگیرید.
.
وظایف یک غذاساز چندکاره و قابلیت های آن
.
موارد استفاده از غذاساز
احتمالا شما هم می دانید که غذاساز چقدر شگفت انگیز است. کمترین وسیله ای در آشپزخانه پیدا میکنید که مانند غذاساز این همه کارایی داشته باشد. چراکه میتواند تقریبا تمام انواع مواد غذایی سالادها و سایر غذاهای سالم را سریع و آسان خرد، ورقه، رنده، آسیاب و پوره کند.
همچنین غذاساز می توان برای مخلوط کردن سوپ ها ، سالاد و سس ها استفاده کرد . علاوه بر این با استفاده از این دستگاه می توانید انواع سبزیجات ، میوه ها و سایر مواد غذایی سفت را خیلی سریع خرد کرده و در وقت خود صرفه جویی کنید. برای یک کدبانوی خانه دار غذاساز مانند یک دستیار همه فن حریف در آشپزخانه عمل می کند
اما این پایان کاربردهای غذاساز نیست و امکانات این وسیله آشپزخانه فوق العاده مفید و همه کاره، اساساً بی پایان است. بنابراین مجبور نیستید ساعت ها را صرف درست کردن غذاهای خانگی و میان وعده کنید.
غذا سازها از تیغه های مختلف جهت انجام وظایف گوناگون خود بهره می برند. فقط کافی است تیغه ی مربوط به کار خود را درون دستگاه جایگذاری کرده و در عرض چند ثانیه مواد غذایی خود را آماده تحویل بگیرید.طیف وسیع کارایی های غذاساز و سرعت عملکرد فوق العاده آن موجب شده تا در وقت شما صرفه جویی قابل ملاحظه ای صورت پذیرد و زمان لازم برای آماده کردن انواع مواد غذایی کاهش چشم گیری پیدا کند
نکات استفاده از غذاساز ها:
– به منظور استفاده از این دستگاه ، ابتدا غذاساز را آماده و تیغه آن را وصل کنید . انواع مختلفی از تیغه ها وجود دارد که می توانید از آن ها برای خرد کردن ، برش زدن یا رنده کردن مواد غذایی استفاده کنید . در مرحله بعد ، مواد اولیه خود را درون محفظه غذاساز ریخته و درب آن را ببندید و با استفاده از کلید روشن و خاموش دستگاه ، آن را روشن کنید تا مواد غذایی به طور دلخواهتان خرد و یا رنده شوند .
– به یاد داشته باشید که همیشه قبل از وصل و جدا کردن تیغه ها از محفظه مورد نظر، دستگاه را از برق بکشید.
– در صورتی که تمایل به اضافه کردن مایعات به مواد درون محفظه غذاساز دارید ، دقت کنید که از ریختن مایعات بیش از اندازه درون آن خوداری کنید.
– مایعات داغ را قبل از ریختن درون محفظه ، در دمای اتاق خنک کنید .
– قبل از ریختن مواد غذایی منجمد شده ، آن ها را در دمای اتاق ذوب کنید.
– مواد غذایی بزرگ را در اندازه های کوچک تر خرد کنید تا تیغه ها راحت تر آن ها را خرد کنند .
– هنگام بستن درب بر روی محفظه ، دقت کنید که درب کاملا بسته شده باشد . اکثر دستگاه های غذاساز تا زمانی که درب آن ها به خوبی بسته نشده باشد، قادر به کار کردن نیستند .
– این دستگاه دارای دکمه هایی مخصوص خرد کردن ، له کردن و رنده کردن هستند.
– در صورتی که دستگاه غذاسازتان دارای بیش از دو دکمه باشد ، بهتر است به دفترچه راهنمای کارخانه تولیدی آن مراجعه کنید .
– در بیشتر دفترچه های راهنمای دستگاه های غذاساز ، از شما خواسته می شود که مواد غذایی را به آرامی به داخل محفظه اضافه کنید و در صورتی که دستگاه غذاسازتان ، فاقد لوله بر روی درب آن به منظور اضافه کردن مواد غذایی است ، ابتدا دستگاه را خاموش کرده ، درب محفظه را باز کنید و مواد را اضافه کنید .
.
منابع:
.https://www.boorsika.com
.https://hana-parts.com
درجه | https://www.daraje.com