اگر به دستگاهی نیاز دارید که صرفا نان صبحانهتان را برایتان تست کند میتوانید سراغ توسترهای معمولی بروید که قیمت کمتری دارند و فضای کمی از آشپزخانه شما را اشغال میکنند. توسترهای معمولی معمولا در دو مدل چهار بُرشه و دو بُرشه موجود هستند که همانطور از نامشان معلوم است دو یا چهار بُرش از نان را برای شما تست میکنند.
اما آون توسترها علاوه بر تست کردن نان کاربردهای دیگری دارد که آنها را کاملا از یک توسترهای معمولی متمایز میکند. از آون توسترها میتوانید برای درست کردن پیتزا، گوشت، کباب کردن و برشته کردن مرغ، گریل کردن سبزیجات، درست کردن همبرگر و گرم کردن غذاها و … استفاده کنید.
در حقیقت میتوان گفت که آون توسترها عملکردی فراتر از توسترهای معمولی دارند و میتوان برای گرم کردن و درست کردن غذاها هم روی آنها حساب باز کرد. از این جهت میتوان گفت که آون توسترها بیشتر به مایکرویوها شباهت و نزدیکی دارند تا توسترهای معمولی.
آون توستر برای شما مناسبتر است یا مایکروویو؟ چه مزایا و معایبی نسبت به هم دارند؟
این روزها در اکثر خانهها و به طور مشخص آشپزخانهها محدودیت فضا وجود دارد و گاهی مجبوریم بین چند دستگاه که عملکرد نسبتا مشابه دارند یکی را انتخاب کنیم. مثلا چندان بهینه نیست که در آشپزخانهمان هم مایکروویو داشته باشیم هم آون توستر اما کدام دستگاه برای پاسخگویی به نیاز شما بهینهتر است و اگر بخواهید بین آنها یکی را انتخاب کنید کدام را انتخاب میکنید؟ بهتر است این دو وسیله را از زوایای مختلف بررسی کنیم.
فرآیند پخت
در آون توستر پخت غذا با استفاده از اشعه مادون قرمز که توسط المنتهای موجود در آن تولید میشود، صورت میگیرد. یک آون توستر ممکن است یک، دو یا چند المنت داشته باشد. گرمای تولید شده توسط المنتها باعث گرم شدن درون دستگاه شده و به پخت غذا منجر میشود به طوری که داخل غذا پخته و بیرون آن حالت برشته پیدا میکند. پس آون توستر برای درست کردن غذاهایی که برشته شدن در آنها مهم است گزینه بهتری است.
در مایکروویوها اما امواج الکترومغناطیس مولکولهای آب درون غذا را به جنبش در میآورند و باعث تولید گرما و پخته شدن غذا از داخل میشوند و به همین دلیل است که غذاها در فرآیند پخت برشته نمیشوند. این عملکرد امواج الکترومغناطیس باعث میشود که مایکروویوها به سرعت آب و مایعات را به جوش بیاورند، کاری که توسط آون توستر قابل انجام نیست. به طور کلی برای پختن مواد غذایی آبدار و یا با درصد چربی نسبتا بالا، مایکروویو گزینه مناسبتری است.
مدت زمان پخت
آون توستر زمان بیشتری برای پخت و گرم کردن غذا نیاز دارد. از آنجایی که گرما از بیرون به داخل غذا داده میشود میزان گرما نباید آنقدر زیاد باشد که غذا از داخل سرد و یا خام باقی بماند اما از بیرون بسوزد. پس مدت زمان بیشتری طول میکشد تا غذا به دمای مطلوب و یکنواخت برسد و فرآیند پخت صورت گیرد. پس از نظر معیار زمان، مایکروویو گزینه بهتری است.
هزینه
آون توستر ها به طور میانگین ارزانتر از مایکروویوها هستند. پس اگر نیازتان به گونهای است که با آون توستر به طور کامل پاسخ داده میشود لازم نیست چندین برابر برای خرید یک مایکروویو هزینه کنید.
مصرف انرژی
مصرف انرژی آون توستر کمی بیشتر از مایکروویو است. مصرف آون توسترها حدودا بین ۱۲۰۰ تا ۱۸۰۰ وات است، در حالی که توان مصرفی مایکروویوها در بازه حدودی ۷۰۰ تا ۱۳۰۰ وات قرار میگیرد. از توان مصرفی هم بگذریم نکتهای که باید در نظر داشته باشید این است که آون توستر زمان بیشتری برای پختن یا گرم کردن غذا نیاز دارد که این موضوع باعث میشود مصرف انرژی آن هم بیشتر باشد.
به طور کلی اگر پخت و پز اولویت اصلیتان است مایکروویو گزینه بهتری است. به عنوان جمع بندی نقاط ضعف و قوت آون توسترها و مایکروویوها را با هم مرور میکنیم:
آون توستر | مایکروویو |
---|
نقاط ضعف | نقاط قوت | نقاط ضعف | نقاط قوت |
زمان پخت بیشتر | مناسب برای گرم کردن به خصوص نان | کارایی کمتر در برشته کردن | زمان پخت کمتر |
احتمال خشک شدن غذا | مناسب برای برشته کردن | نامناسب برای غذاهای کمچرب و کمآب | مناسب برای غذاهای مایع |
عدم کارایی در گرم کردن مایعات | بهینهتر برای حجم غذای کم | فضای اشغالی بیشتر | مصرف انرژی کمتر |
مصرف انرژی بیشتر | فضای اشغالی کمتر | | بهینهتر برای حجم غذای زیاد |
.
پیش از خرید آون توستر باید به چه نکاتی توجه کنیم؟
اندازه و ظرفیت آون توستر و فضایی که نیاز دارد
آون توسترها اندازههای متفاوتی دارند. قبل از خرید، فضایی که میخواهید به آن اختصاص دهید را اندازهگیری کنید و با مدلی که میخواهید انتخاب کنید، مطابقت دهید. فقط دقت داشته باشید که برای رعایت ایمنی باید بین کابینتهای بالا و توستر فاصله کافی وجود داشته باشد. همچنین دو طرف توستر نیز باید مقداری فضای خالی در نظر بگیرید. معمولا در دفترچه راهنمای محصول مقدار مشخصی برای این فواصل در نظر گرفته میشود.
مورد دیگری که باید به آن توجه داشته باشید ظرفیت داخلی مدل مورد نظرتان است. به عنوان مثال اگر میخواهید یک مرغ را در توستر کباب کنید باید فضای کافی داشته باشد. هنگام تعیین گنجایش موردنظرتان به حجم و نوع غذاهایی که برای پخت یا گرمکردنشان از توستر استفاده میکنید، توجه داشته باشید.
تعداد قفسههایی که آون توستر در خود دارد هم میتواند یک معیار در انتخاب باشد. به عنوان مثال در پخت پیتزا هرچه تعداد قفسات بیشتر باشد، میتوانید تعداد پیتزای بیشتری به طور همزمان در آن درست کنید. به عبارت دیگر قفسات اگر بیشتر باشند و به خوبی طراحی شده باشند به شما کمک میکنند تا از فضای داخلی دستگاه استفاده بهینهتری داشته باشید.
توان مصرفی
توان مصرفی هم نشان دهنده مصرف انرژی دستگاه است هم میتوان از روی آن حدسهای در مورد المنتهای دیتگاه و میزان گرمادهی آنها زد. همانطور که پیش از این هم اشاره شده توان مصرفی آون توسترها معمولا و حدودا بین ۱۲۰۰ تا ۱۸۰۰ وات است. تعداد المنتهای دستگاه میتواند در این مقدار تاثیرگذار باشد. آون توسترها معمولا ۲ یا ۴ المنت دارند که در قسمت پایین و بالای دستگاه تعبیه میشوند.
جوجه گردان
اگر میخواهید که با استفاده از آون توستر مرغ کامل را کباب و برشته کنید، دقت داشته باشید که دستگاه مورد نظرتان جوجه گردان داشته باشد. معمولا دستگاههایی که جوجه گردان دارند گنجایش داخلی نسبتا بزرگی دارند که بتواند یک مرغ درسته را در خود جای دهد. با این وجود شما باز هم ظرفیت داخلی آون توستر را بررسی کنید.
محدوده دما
آون توسترها محدوده دمایی مشخصی دارند و حداکثر دمایی که میتوانند ایجاد کنند مقدار معینی است که در دستگاههای مختلف متفاوت است. با توجه به اینکه دمای مورد نیاز برای طبخ غذاهای مختلف متفاوت است، دقت کنید که دستگاه مورد نظرتان دمای مورد نیازتان را تامین کند.
کانوکشن
کانوکشن یکی از کاربردیترین عملکردهای آون توسترهای جدید است که باعث میشود غذاها سریعتر و یکنواختتر پخته شوند. به این صورت که در دستگاه فنهایی تعبیه شده که گرمای تولید شده توسط المنتهای برقی را به گردش در میآورند و گرما به صورت یکنواخت به همه قسمتهای غذا منتقل میشود.
این قابلیت کمک میکند تا پخت غذاهایی مثل پیتزا و غذاهایی که مغزپخت شدن در آنها مهم است به شکل مناسبتری توسط آون توستر صورت گیرد. پس اگر میخواهید از آون توسترتان به خوبی برای درست کردن غذا استفاده کنید، توجه داشته باشید که دستگاهی که میخواهید بخرید به این قابلیت مجهز باشد.
البته دستگاههایی که کانوکشن دارند گرانترند و باید ببینید که خرید آنها برایتان از نظر اقتصادی به صرفه هست یا نه.
.
– توستر ها دارای ویژگی ها متفاوتی هستند که در این بخش قصد داریم در رابطه با نکات مهم برای استفاده از توستر مطالبی را برای مشتریان عزیز ارائه دهیم.
– برای رفع بوی بد در اولین استفاده، بعد از برداشتن لوازم همراه توستر و چسب های نگه دارنده دستگاه حدود نیم ساعت توستر را با در باز روشن نمایید و در صورت امکان محل را ترک کنید.
– این توستر فقط برای پخت و پز غذاها و مواد خوراکى طراحی شده است، اکیداً از کاربردهای دیگر خودداری کنید.
– از دور بودن کابل برق توستر از قسمت های داغ توستر و محل های داغ موجود در اطراف اطمینان حاصل کنید.
– دقت کنید حتماً دستگاه حداقل ۱۰ سانتی متر از دیوار فاصله داشته باشد.
– زمانی که دستگاه در حال استفاده است، سطح خارجی (کاور) دستگاه و سطح شیشه داغ می باشد، از لمس آن خودداری نمایید.
– دستگاه را روی سطح صاف و بدون شیب قرار داده و از کشیدن هرگونه پوشش حین استفاده و از قرار دادن اشیا روی آن خودداری فرمایید.
– بهتر است که لوازم توستر را قبل و بعد از استفاده بشویید.
– زمانی که در توستر باز است دقت کنید که روی آن فشار وارد نشود و هنگام خارج کردن وسایل از داخل توستر آن را روی شیشه قرار ندهید چرا که امکان شکستن شیشه وجود دارد.
– بعد از استفاده ازتوستر به سرعت آن را تغییر مکان ندهید، اندکی صبر کنید تا خنک شود و بعد حرکت دهید.
– هرگز توستر را در محیط مرطوب یا نم کشیده و یا آتش زا و قابل اشتعال روشن ننمایید.
– از چکیدن یا پاششں آب روی شیشه داغ دستگاه جلوگیری کنید.
– اگر روی سینی توستر خراشی ایجاد شد از آن استفاده نکنید، در غیر این صورت ممکن است ایجاد بیماری کند.
– این دستگاه برای استفاده کودکان یا افراد کم توان ذهنی یا بیمارانی که تحرک سختی دارند و یا افراد کم تجربه در این زمینه طراحی نشده است، لذا در هنگام استفاده باید اطلاعات لازم را به فرد برسانید و دقت کنید که کودکان با این دستگاه بازی نکنند.
.
آون توستر چه کاربردهایی دارد و تفاوت آن با توستر معمولی چیست؟
اگر به دستگاهی نیاز دارید که صرفا نان صبحانهتان را برایتان تست کند میتوانید سراغ توسترهای معمولی بروید که قیمت کمتری دارند و فضای کمی از آشپزخانه شما را اشغال میکنند. توسترهای معمولی معمولا در دو مدل چهار بُرشه و دو بُرشه موجود هستند که همانطور از نامشان معلوم است دو یا چهار بُرش از نان را برای شما تست میکنند.
اما آون توسترها علاوه بر تست کردن نان کاربردهای دیگری دارد که آنها را کاملا از یک توسترهای معمولی متمایز میکند. از آون توسترها میتوانید برای درست کردن پیتزا، گوشت، کباب کردن و برشته کردن مرغ، گریل کردن سبزیجات، درست کردن همبرگر و گرم کردن غذاها و … استفاده کنید.
در حقیقت میتوان گفت که آون توسترها عملکردی فراتر از توسترهای معمولی دارند و میتوان برای گرم کردن و درست کردن غذاها هم روی آنها حساب باز کرد. از این جهت میتوان گفت که آون توسترها بیشتر به مایکرویوها شباهت و نزدیکی دارند تا توسترهای معمولی.
آون توستر برای شما مناسبتر است یا مایکروویو؟ چه مزایا و معایبی نسبت به هم دارند؟
این روزها در اکثر خانهها و به طور مشخص آشپزخانهها محدودیت فضا وجود دارد و گاهی مجبوریم بین چند دستگاه که عملکرد نسبتا مشابه دارند یکی را انتخاب کنیم. مثلا چندان بهینه نیست که در آشپزخانهمان هم مایکروویو داشته باشیم هم آون توستر اما کدام دستگاه برای پاسخگویی به نیاز شما بهینهتر است و اگر بخواهید بین آنها یکی را انتخاب کنید کدام را انتخاب میکنید؟ بهتر است این دو وسیله را از زوایای مختلف بررسی کنیم.
فرآیند پخت
در آون توستر پخت غذا با استفاده از اشعه مادون قرمز که توسط المنتهای موجود در آن تولید میشود، صورت میگیرد. یک آون توستر ممکن است یک، دو یا چند المنت داشته باشد. گرمای تولید شده توسط المنتها باعث گرم شدن درون دستگاه شده و به پخت غذا منجر میشود به طوری که داخل غذا پخته و بیرون آن حالت برشته پیدا میکند. پس آون توستر برای درست کردن غذاهایی که برشته شدن در آنها مهم است گزینه بهتری است.
در مایکروویوها اما امواج الکترومغناطیس مولکولهای آب درون غذا را به جنبش در میآورند و باعث تولید گرما و پخته شدن غذا از داخل میشوند و به همین دلیل است که غذاها در فرآیند پخت برشته نمیشوند. این عملکرد امواج الکترومغناطیس باعث میشود که مایکروویوها به سرعت آب و مایعات را به جوش بیاورند، کاری که توسط آون توستر قابل انجام نیست. به طور کلی برای پختن مواد غذایی آبدار و یا با درصد چربی نسبتا بالا، مایکروویو گزینه مناسبتری است.
مدت زمان پخت
آون توستر زمان بیشتری برای پخت و گرم کردن غذا نیاز دارد. از آنجایی که گرما از بیرون به داخل غذا داده میشود میزان گرما نباید آنقدر زیاد باشد که غذا از داخل سرد و یا خام باقی بماند اما از بیرون بسوزد. پس مدت زمان بیشتری طول میکشد تا غذا به دمای مطلوب و یکنواخت برسد و فرآیند پخت صورت گیرد. پس از نظر معیار زمان، مایکروویو گزینه بهتری است.
هزینه
آون توستر ها به طور میانگین ارزانتر از مایکروویوها هستند. پس اگر نیازتان به گونهای است که با آون توستر به طور کامل پاسخ داده میشود لازم نیست چندین برابر برای خرید یک مایکروویو هزینه کنید.
مصرف انرژی
مصرف انرژی آون توستر کمی بیشتر از مایکروویو است. مصرف آون توسترها حدودا بین ۱۲۰۰ تا ۱۸۰۰ وات است، در حالی که توان مصرفی مایکروویوها در بازه حدودی ۷۰۰ تا ۱۳۰۰ وات قرار میگیرد. از توان مصرفی هم بگذریم نکتهای که باید در نظر داشته باشید این است که آون توستر زمان بیشتری برای پختن یا گرم کردن غذا نیاز دارد که این موضوع باعث میشود مصرف انرژی آن هم بیشتر باشد.
به طور کلی اگر پخت و پز اولویت اصلیتان است مایکروویو گزینه بهتری است. به عنوان جمع بندی نقاط ضعف و قوت آون توسترها و مایکروویوها را با هم مرور میکنیم:
.
پیش از خرید آون توستر باید به چه نکاتی توجه کنیم؟
اندازه و ظرفیت آون توستر و فضایی که نیاز دارد
آون توسترها اندازههای متفاوتی دارند. قبل از خرید، فضایی که میخواهید به آن اختصاص دهید را اندازهگیری کنید و با مدلی که میخواهید انتخاب کنید، مطابقت دهید. فقط دقت داشته باشید که برای رعایت ایمنی باید بین کابینتهای بالا و توستر فاصله کافی وجود داشته باشد. همچنین دو طرف توستر نیز باید مقداری فضای خالی در نظر بگیرید. معمولا در دفترچه راهنمای محصول مقدار مشخصی برای این فواصل در نظر گرفته میشود.
مورد دیگری که باید به آن توجه داشته باشید ظرفیت داخلی مدل مورد نظرتان است. به عنوان مثال اگر میخواهید یک مرغ را در توستر کباب کنید باید فضای کافی داشته باشد. هنگام تعیین گنجایش موردنظرتان به حجم و نوع غذاهایی که برای پخت یا گرمکردنشان از توستر استفاده میکنید، توجه داشته باشید.
تعداد قفسههایی که آون توستر در خود دارد هم میتواند یک معیار در انتخاب باشد. به عنوان مثال در پخت پیتزا هرچه تعداد قفسات بیشتر باشد، میتوانید تعداد پیتزای بیشتری به طور همزمان در آن درست کنید. به عبارت دیگر قفسات اگر بیشتر باشند و به خوبی طراحی شده باشند به شما کمک میکنند تا از فضای داخلی دستگاه استفاده بهینهتری داشته باشید.
توان مصرفی
توان مصرفی هم نشان دهنده مصرف انرژی دستگاه است هم میتوان از روی آن حدسهای در مورد المنتهای دیتگاه و میزان گرمادهی آنها زد. همانطور که پیش از این هم اشاره شده توان مصرفی آون توسترها معمولا و حدودا بین ۱۲۰۰ تا ۱۸۰۰ وات است. تعداد المنتهای دستگاه میتواند در این مقدار تاثیرگذار باشد. آون توسترها معمولا ۲ یا ۴ المنت دارند که در قسمت پایین و بالای دستگاه تعبیه میشوند.
جوجه گردان
اگر میخواهید که با استفاده از آون توستر مرغ کامل را کباب و برشته کنید، دقت داشته باشید که دستگاه مورد نظرتان جوجه گردان داشته باشد. معمولا دستگاههایی که جوجه گردان دارند گنجایش داخلی نسبتا بزرگی دارند که بتواند یک مرغ درسته را در خود جای دهد. با این وجود شما باز هم ظرفیت داخلی آون توستر را بررسی کنید.
محدوده دما
آون توسترها محدوده دمایی مشخصی دارند و حداکثر دمایی که میتوانند ایجاد کنند مقدار معینی است که در دستگاههای مختلف متفاوت است. با توجه به اینکه دمای مورد نیاز برای طبخ غذاهای مختلف متفاوت است، دقت کنید که دستگاه مورد نظرتان دمای مورد نیازتان را تامین کند.
کانوکشن
کانوکشن یکی از کاربردیترین عملکردهای آون توسترهای جدید است که باعث میشود غذاها سریعتر و یکنواختتر پخته شوند. به این صورت که در دستگاه فنهایی تعبیه شده که گرمای تولید شده توسط المنتهای برقی را به گردش در میآورند و گرما به صورت یکنواخت به همه قسمتهای غذا منتقل میشود.
این قابلیت کمک میکند تا پخت غذاهایی مثل پیتزا و غذاهایی که مغزپخت شدن در آنها مهم است به شکل مناسبتری توسط آون توستر صورت گیرد. پس اگر میخواهید از آون توسترتان به خوبی برای درست کردن غذا استفاده کنید، توجه داشته باشید که دستگاهی که میخواهید بخرید به این قابلیت مجهز باشد.
البته دستگاههایی که کانوکشن دارند گرانترند و باید ببینید که خرید آنها برایتان از نظر اقتصادی به صرفه هست یا نه.
.
نکات مهم برای استفاده از آون توستر
– توستر ها دارای ویژگی ها متفاوتی هستند که در این بخش قصد داریم در رابطه با نکات مهم برای استفاده از توستر مطالبی را برای مشتریان عزیز ارائه دهیم.
قبل از استفاده از دستگاه توستر به نکات زیر توجه نمایید:
– برای رفع بوی بد در اولین استفاده، بعد از برداشتن لوازم همراه توستر و چسب های نگه دارنده دستگاه حدود نیم ساعت توستر را با در باز روشن نمایید و در صورت امکان محل را ترک کنید.
– این توستر فقط برای پخت و پز غذاها و مواد خوراکى طراحی شده است، اکیداً از کاربردهای دیگر خودداری کنید.
– از دور بودن کابل برق توستر از قسمت های داغ توستر و محل های داغ موجود در اطراف اطمینان حاصل کنید.
– دقت کنید حتماً دستگاه حداقل ۱۰ سانتی متر از دیوار فاصله داشته باشد.
– زمانی که دستگاه در حال استفاده است، سطح خارجی (کاور) دستگاه و سطح شیشه داغ می باشد، از لمس آن خودداری نمایید.
– دستگاه را روی سطح صاف و بدون شیب قرار داده و از کشیدن هرگونه پوشش حین استفاده و از قرار دادن اشیا روی آن خودداری فرمایید.
– بهتر است که لوازم توستر را قبل و بعد از استفاده بشویید.
– زمانی که در توستر باز است دقت کنید که روی آن فشار وارد نشود و هنگام خارج کردن وسایل از داخل توستر آن را روی شیشه قرار ندهید چرا که امکان شکستن شیشه وجود دارد.
– بعد از استفاده ازتوستر به سرعت آن را تغییر مکان ندهید، اندکی صبر کنید تا خنک شود و بعد حرکت دهید.
– هرگز توستر را در محیط مرطوب یا نم کشیده و یا آتش زا و قابل اشتعال روشن ننمایید.
– از چکیدن یا پاششں آب روی شیشه داغ دستگاه جلوگیری کنید.
– اگر روی سینی توستر خراشی ایجاد شد از آن استفاده نکنید، در غیر این صورت ممکن است ایجاد بیماری کند.
– این دستگاه برای استفاده کودکان یا افراد کم توان ذهنی یا بیمارانی که تحرک سختی دارند و یا افراد کم تجربه در این زمینه طراحی نشده است، لذا در هنگام استفاده باید اطلاعات لازم را به فرد برسانید و دقت کنید که کودکان با این دستگاه بازی نکنند.
.
منابع:
.https://www.mykala.net
درجه | https://www.daraje.com
.https://www.boorsika.com