به چه پلوپزی نیاز دارید؟
شاید اولین سوالی که قبل از خرید پلوپز برایتان پیش بیاید این باشد که چه پلوپزی پاسخگوی نیاز شماست. برای پاسخ به این سوال باید به دو مورد اصلی دقت کنید:
– اندازه:
اولین موردی که قبل از خرید پلوپز باید تصمیمتان را در مورد آن بگیرید این است که چه ظرفیتی داشته باشد. واحد سنتی برای اندازه گرفتن حجم دانههای برنج فنجان است. معمولا برای مشخص کردن ظرفیت پلوپزها هم از این واحد استفاده میشود. البته از واحد لیتر هم برای اندازهگیری آن استفاده میشود. به عنوان مثال ۱/۸ لیتر حدودا معادل است با ۱۰ فنجان. گنجایش بیشتر پلوپزها به طور متوسط بین ۳ تا ۱۰ فنجان است. البته اگر نیازتان از ۱۰ فنجان هم بیشتر است مدلهایی با ظرفیت ۱۲ لیتر هم میتوانید پیدا کنید.
پلوپزهایی که ظرفیتشان ۳ فنجان است برای یک تا سه نفر مناسب است. اما اگر جمعیت خانوادهتان بیشتر از سه نفر است و یا اهل میهمانی دادن هستید باید سراغ پلوپزهایی با ظرفیت بیشتر بروید. دقت داشته باشید که هر فنجان حدودا برای یک نفر کافی است و معمولا پلوپزی که ۱۰ فنجان گنجایش دارد اصطلاحا ۱۰ نفره است.
– نوع:
مورد بعدی که باید در مورد آن تصمیم بگیرید این است که میخواهید پلوپز مورد نظرتان دقیقا به کدام نیازتان پاسخ بدهد. آیا پلوپزی میخواهید که فقط برایتان یک پلوی ساده درست کند؟ یا دستگاهی میخواهید که نقش یک آرامپز و بخارپز هم برایتان بازی کند تا به کمک آن بتوانید غذاهای دیگری هم درست کنید و مواد غذایی دیگری نظیر سبزیجات، ماهی یا حتی گوشت هم بخارپز کنید.
اگر در کنار پختن برنج به یک آرامپز یا بخارپز هم نیاز دارید اما فضای آشپزخانهتان جوابگوی چند دستگاه مختلف نیست، چاره کارتان انتخاب یک پلوپز چندکاره است! البته توجه داشته باشید که برای چنین دستگاهی باید هزینه بیشتری هم پرداخت کنید. پس قبل از خرید دقت کنید که کاربردهای دیگر دستگاه هم به کارتان میآید یا خیر.
.
در خرید پلوپز به این نکات توجه کنید
پس از اینکه با توجه به نکات بخش قبل نوع و اندازه پلوپزتان را انتخاب کردید، خوب است که قبل از خرید پلوپز نکات زیر را هم در نظر داشته باشید:
- قسمت بیرونی بدنه پلوپز نباید داغ شود. اگر کیفیت ساخت پلوپز خوب نباشد ممکن است حرارت آن به بدنه بیرونی هم منتقل شود و باعث شود نتوانید بهراحتی با آن کار کنید. این مشکل حتی ممکن است باعث سوختگی انگشتان شما هم بشود.
- شستوشوی ظرف داخل پلوپز ساده و راحت باشد. به دو مورد دقت کنید؛ اول اینکه ظرف پلوپز قابل جدا شدن باشد (که در اکثر پلوپزها همینطور است) و دیگر اینکه جنس آن به گونهای باشد که برنج به آن نچسبد که هم شستوشوی آن آسان باشد و هم تهدیگ خوشطعم و رنگی که پلوپز برایتان آماده کرده بهراحتی از ظرف جدا شود.
- بهتر است پلوپز موردنظرتان تایمر و گرمکن داشته باشد. وجود تایمر به شما این امکان را میدهد که شروع کار دستگاه را برای هر ساعتی که میخواهید تنظیم کنید. گرمکن هم بعد از آماده شدن غذا آن را برایتان گرم نگه میدارد تا تشریف بیاورید و نوشجان کنید! به این ترتیب هم میتوانید زمانتان را به خوبی مدیریت کنید و هم موقعی که میخواهید غذا را صرف کنید، تازه، گرم، باکیفیت و آماده خوردن باشد.
- استفاده از آن ساده باشد. شاید اصلیترین دلیل برای خرید یک پلوپز این باشد که یک کار تکراری را سادهتر میکند. اگر کار کردن با تنظیمات پلوپز سخت باشد دلیل اصلی خرید آن زیر سوال میرود! پس قبل از خرید دقت کنید که کار کردن با مدل موردنظرتان پیچیده نباشد. اگر دستگاه موردنظرتان دفترچه راهنمای کامل و جامعی همراه خود داشته باشد که چه بهتر!
- ظرفی که برنجتان را در آن دم میکنید از چه جنسی است؟ اینکه ظرف پلوپز از چه جنسی باشد ارتباط مستقیمی با کیفیت پخت و راحتی شستوشو دارد. بسیاری از خریداران ترجیح میدهند که جنس ظرف پلوپز از استیل ضد زنگ با روکش نچسب باشد که هم دوام خوبی دارد هم همانطور که گفتیم شستوشوی آن راحتتر است. البته باید به کیفیت مواد نچسب استفاده شده در ظرف هم دقت کنید. ممکن است جنس بدنه ظرف خوب باشد اما روکش نچسب آن زود خراب شود و مشکلساز شود.
- اگر تهدیگ برایتان مهم است سراغ مدلهایی بروید که این کار را بهتر انجام میدهند. دستگاههایی که حالتهای مختلف برای رنگ تهدیگ دارند و تمرکز بیشتری روی آن دارند را مد نظرتان قرار دهید. برخی از افراد معتقدند که برندهای ایرانی در درست کردن تهدیگ موفقترند. آنها میگویند از آنجایی که تهدیگ بین ایرانیها هواداران بیشماری دارد، برندهای ایرانی روی کیفیت تهدیگ درست شده توسط دستگاههای تولیدیشان، تمرکز خوبی داشتهاند.
- پلوپزی را انتخاب کنید که دوام داشته باشد. پلوپز یک دستگاه کاربردی است که زیاد از آن استفاده خواهد شد. اگر شما هم زیاد برنج درست میکنید باید دقت داشته باشید که دستگاهی را انتخاب کنید که دوام بالایی داشته باشد. بهترین راه برای فهمیدن میزان دوام یک پلوپز، این است که به نظرات خریداران آن توجه کنید. میتوانید از دوستان و آشنایانی که پلوپز دارند هم بپرسید که در مدتی که با دستگاهشان کار کردهاند از دوام و کارایی آن راضی بودهاند یا نه.
- بهتر است سراغ رنگهای تیره بروید! از آنجایی که پلوپز دستگاهی است که ممکن است در طول هفته چند بار از آن استفاده کنید، بهتر است رنگ بدنه نسبتا تیرهای داشته باشد. چرا که اگر رنگ بدنه آن روشن باشد به دلیل تعدد استفاده ممکن است رنگ آن به مرور زمان تغییر کند و یا آثار لکهها روی آن باقی بماند.
.
نکات استفاده و نگهداری
– باید توجه داشت که پلوپز را دائماً تمیز نگه داشت. زیرا در غیر این صورت مصرف برق آن زیاد و عمر آن کم می شود.
– تا حد امکان باید از ظرفیت کامل یک پلوپز استفاده کرد. یعنی ترجیحاً از پلوپزهای بزرگ برای پختن مقدار کمی برنج استفاده نشود؛ زیرا این کار مقدار زیادی انرژی را تلف می کند.
– در انتخاب این وسیله حساسیت زیادی به داشتن نشان استاندارد داشته باشید. چون نه تنها وسیله برقی ممکنه است دچار اتصالات برقی شود بلکه مستقیم با مواد غذایی و بهداشت آن سرو کار دارد.
– همچنین هنگام خرید لوازم برقی منزل علاوه بر توجه به قیمت و ظاهر آن، برچسب مصرف انرژی را از یاد نبرید. پلوپز را در ساعات پیک مصرف برق به کار نبرید. این کار به کاهش هزینه های خودتان منجر می شود.
– سیم پلوپز را به دقت نگهداری کنید و هر چند وقت یک بار آن را بررسی کنید. وجود پارگی و فرسودگی در سیم خیلی خطرناک است. در صورت مشاهده هر نوع اشکال در سیم، با مراجعه به تعمیرگاه مجاز شرکت سازنده، آن را تعویض کنید.
– محل اتصال بدنه پلوپز به سیم برق را خشک و تمیز نگه دارید.
– سطح گرمکن را همیشه تمیز نگه دارید. وجود آلودگی روی سطح گرمکن موجب ایجاد اخلال در گرما رسانی و پخت میشود.
– ظرف داخلی پلوپز را روی حرارت اجاق گاز یا در فر قرارندهید.
– در پلوپز را در حین عملیات پخت باز نکنید. واضح است که در حین عملیات پخت شما نیاز به این دارید تا درب را باز کنید و برنج را بچشید، اما تا جایی که مقدور است این عمل را کم انجام دهید و بعد از چشیدن درب را محکم ببنید.
– پلوپز را به برق نگه دارید و مادامی که برنج در پلوپز است، آن را از برق خارج نکنید. زیرا یک پلوپز خوب به روشی طراحی شده است تا رطوبت برنج را حفظ نماید. البته در صورتی که شما در طی چند ساعت بعد از پخت، برنج را مصرف می کنید و در صورتی که می خواهید برنج را در روزهای آتی مصرف کنید آنرا از برق بکشید.
– از وسایل فلزی جهت خارج کردن برنج استفاده نکنید. اغلب پلوپزها دارای سطح نچسب همانند تفلون هستند، از این رو در صورت استفاده از وسایل فلزی امکان آسیب رسیدن به آن و همچنین آلوده شدن غذای داخل آن وجود دارد.
– برای تمیز کردن پلوپز بعد از اتمام کار، ابتدا تا آنجا که ممکن است برنج و تکه های بزرگ را از ظرف خارج کنید سپس پلوپز را به برق متصل کنید و درب آن را باز بگذارید. بعد از چند دقیقه برنج و تکه های باقی مانده خشک و به راحتی از ظرف جدا می شوند.
– ظرف داخلی را با اسفنج بشویید و برای تمیز کردن بدنه خارجی از دستمال مرطوب استفاده کنید و بلافاصله با دستمال خشک رطوبت آن را بگیرید. مرطوب شدن بدنه پلوپز موجب آسیب دیدن قطعات و بروز خطر برق گرفتگی میشود. همچنین برای برق انداختن آنها میتوانید از مقداری سرکه کمک بگیرید.
– اغلب پلوپز ها دارای دیگ نچسب جدا شونده هستند که بعد از هر بار مصرف شستشو می شوند. اما بهتر است هر چند بار بعد از مصرف به صورت دوره ای ظروف خود را به صورت کامل تمیز کنید.
– در انتها هم به شما توصیه می کنیم در صورت تمایل به خرید پلوپز و یا تغییر اندازه آن، می توانید با جستجو در سایت شیپور در صفحه پلوپز، کالای مورد نیازتان را از بین آگهی های فروش، به قیمت مناسب پیدا کنید. امیدواریم با رعایت نکات بالا، این وسیله پرکاربرد شما تا چندین سال، سالم بماند.
.
منابع:
.https://blog.sheypoor.com
درجه | https://www.daraje.com
به چه پلوپزی نیاز دارید؟
شاید اولین سوالی که قبل از خرید پلوپز برایتان پیش بیاید این باشد که چه پلوپزی پاسخگوی نیاز شماست. برای پاسخ به این سوال باید به دو مورد اصلی دقت کنید:
– اندازه:
اولین موردی که قبل از خرید پلوپز باید تصمیمتان را در مورد آن بگیرید این است که چه ظرفیتی داشته باشد. واحد سنتی برای اندازه گرفتن حجم دانههای برنج فنجان است. معمولا برای مشخص کردن ظرفیت پلوپزها هم از این واحد استفاده میشود. البته از واحد لیتر هم برای اندازهگیری آن استفاده میشود. به عنوان مثال ۱/۸ لیتر حدودا معادل است با ۱۰ فنجان. گنجایش بیشتر پلوپزها به طور متوسط بین ۳ تا ۱۰ فنجان است. البته اگر نیازتان از ۱۰ فنجان هم بیشتر است مدلهایی با ظرفیت ۱۲ لیتر هم میتوانید پیدا کنید.
پلوپزهایی که ظرفیتشان ۳ فنجان است برای یک تا سه نفر مناسب است. اما اگر جمعیت خانوادهتان بیشتر از سه نفر است و یا اهل میهمانی دادن هستید باید سراغ پلوپزهایی با ظرفیت بیشتر بروید. دقت داشته باشید که هر فنجان حدودا برای یک نفر کافی است و معمولا پلوپزی که ۱۰ فنجان گنجایش دارد اصطلاحا ۱۰ نفره است.
– نوع:
مورد بعدی که باید در مورد آن تصمیم بگیرید این است که میخواهید پلوپز مورد نظرتان دقیقا به کدام نیازتان پاسخ بدهد. آیا پلوپزی میخواهید که فقط برایتان یک پلوی ساده درست کند؟ یا دستگاهی میخواهید که نقش یک آرامپز و بخارپز هم برایتان بازی کند تا به کمک آن بتوانید غذاهای دیگری هم درست کنید و مواد غذایی دیگری نظیر سبزیجات، ماهی یا حتی گوشت هم بخارپز کنید.
اگر در کنار پختن برنج به یک آرامپز یا بخارپز هم نیاز دارید اما فضای آشپزخانهتان جوابگوی چند دستگاه مختلف نیست، چاره کارتان انتخاب یک پلوپز چندکاره است! البته توجه داشته باشید که برای چنین دستگاهی باید هزینه بیشتری هم پرداخت کنید. پس قبل از خرید دقت کنید که کاربردهای دیگر دستگاه هم به کارتان میآید یا خیر.
.
در خرید پلوپز به این نکات توجه کنید
پس از اینکه با توجه به نکات بخش قبل نوع و اندازه پلوپزتان را انتخاب کردید، خوب است که قبل از خرید پلوپز نکات زیر را هم در نظر داشته باشید:
.
نکات استفاده و نگهداری
– باید توجه داشت که پلوپز را دائماً تمیز نگه داشت. زیرا در غیر این صورت مصرف برق آن زیاد و عمر آن کم می شود.
– تا حد امکان باید از ظرفیت کامل یک پلوپز استفاده کرد. یعنی ترجیحاً از پلوپزهای بزرگ برای پختن مقدار کمی برنج استفاده نشود؛ زیرا این کار مقدار زیادی انرژی را تلف می کند.
– در انتخاب این وسیله حساسیت زیادی به داشتن نشان استاندارد داشته باشید. چون نه تنها وسیله برقی ممکنه است دچار اتصالات برقی شود بلکه مستقیم با مواد غذایی و بهداشت آن سرو کار دارد.
– همچنین هنگام خرید لوازم برقی منزل علاوه بر توجه به قیمت و ظاهر آن، برچسب مصرف انرژی را از یاد نبرید. پلوپز را در ساعات پیک مصرف برق به کار نبرید. این کار به کاهش هزینه های خودتان منجر می شود.
– سیم پلوپز را به دقت نگهداری کنید و هر چند وقت یک بار آن را بررسی کنید. وجود پارگی و فرسودگی در سیم خیلی خطرناک است. در صورت مشاهده هر نوع اشکال در سیم، با مراجعه به تعمیرگاه مجاز شرکت سازنده، آن را تعویض کنید.
– محل اتصال بدنه پلوپز به سیم برق را خشک و تمیز نگه دارید.
– سطح گرمکن را همیشه تمیز نگه دارید. وجود آلودگی روی سطح گرمکن موجب ایجاد اخلال در گرما رسانی و پخت میشود.
– ظرف داخلی پلوپز را روی حرارت اجاق گاز یا در فر قرارندهید.
– در پلوپز را در حین عملیات پخت باز نکنید. واضح است که در حین عملیات پخت شما نیاز به این دارید تا درب را باز کنید و برنج را بچشید، اما تا جایی که مقدور است این عمل را کم انجام دهید و بعد از چشیدن درب را محکم ببنید.
– پلوپز را به برق نگه دارید و مادامی که برنج در پلوپز است، آن را از برق خارج نکنید. زیرا یک پلوپز خوب به روشی طراحی شده است تا رطوبت برنج را حفظ نماید. البته در صورتی که شما در طی چند ساعت بعد از پخت، برنج را مصرف می کنید و در صورتی که می خواهید برنج را در روزهای آتی مصرف کنید آنرا از برق بکشید.
– از وسایل فلزی جهت خارج کردن برنج استفاده نکنید. اغلب پلوپزها دارای سطح نچسب همانند تفلون هستند، از این رو در صورت استفاده از وسایل فلزی امکان آسیب رسیدن به آن و همچنین آلوده شدن غذای داخل آن وجود دارد.
– برای تمیز کردن پلوپز بعد از اتمام کار، ابتدا تا آنجا که ممکن است برنج و تکه های بزرگ را از ظرف خارج کنید سپس پلوپز را به برق متصل کنید و درب آن را باز بگذارید. بعد از چند دقیقه برنج و تکه های باقی مانده خشک و به راحتی از ظرف جدا می شوند.
– ظرف داخلی را با اسفنج بشویید و برای تمیز کردن بدنه خارجی از دستمال مرطوب استفاده کنید و بلافاصله با دستمال خشک رطوبت آن را بگیرید. مرطوب شدن بدنه پلوپز موجب آسیب دیدن قطعات و بروز خطر برق گرفتگی میشود. همچنین برای برق انداختن آنها میتوانید از مقداری سرکه کمک بگیرید.
– اغلب پلوپز ها دارای دیگ نچسب جدا شونده هستند که بعد از هر بار مصرف شستشو می شوند. اما بهتر است هر چند بار بعد از مصرف به صورت دوره ای ظروف خود را به صورت کامل تمیز کنید.
– در انتها هم به شما توصیه می کنیم در صورت تمایل به خرید پلوپز و یا تغییر اندازه آن، می توانید با جستجو در سایت شیپور در صفحه پلوپز، کالای مورد نیازتان را از بین آگهی های فروش، به قیمت مناسب پیدا کنید. امیدواریم با رعایت نکات بالا، این وسیله پرکاربرد شما تا چندین سال، سالم بماند.
.
منابع:
.https://blog.sheypoor.com
درجه | https://www.daraje.com