1-گوجه فرنگی
⇠ گوجه خوب خوشفرم، بدون لکه و گوشتی با رنگ قرمز، کمی نرم است.
⇠ برای نگهداری، پس از انتخاب گوجه فرنگی با مشخصات بالا، آن ها را در کیسه های پلی اتیلنی (نایلکس یا کیسه ی فریزر) بگذارید؛ سپس آن را در قسمت زیرین یخچال جای دهید. گوجه فرنگی در شرایط مطلوب تا یک هفته تازه خواهد بود.
.
2-پیاز
⇠ پیاز خوب دارای ظاهر خوب، سفت با پوست خشک، بدون نقطههای سبزرنگ روی خود پیاز، پوست پیاز نباید دارای لکههای سبز که حالت چرمی مانند دارند باشد. نوک پیاز مرغوب سبزرنگ و ترد است.
⇠ پیازها به رنگ های مختلف از جمله سفید، زرد، صورتی و قرمز در بازار مشاهده می شوند. در بین انواع پیاز با رنگ های مذکور، پیازهای صورتی (نسبتاً) و قرمز (بیشتر) به دلیل رطوبت کم، عطر و طعم بالا برای نگهداری مناسب هستند؛ و پیازهای سفید و زرد به دلیل رطوبت بالا و احتمال کپک زدگی، همچنین عطر و طعم کم و به دلیل فرّار بودن ترکیبات معطر، برای نگهداری مناسب نیستند. برای نگهداری باید از محل خشک و خنک استفاده شود تا پیاز شروع به رویش و سبز شدن نکند.
⇠ برای نگهداری پیازها نباید از یخچال استفاده کرد. پیازها را در کیسه ی پلی اتیلن (نایلکس یا کیسه فریزر) که دارای تعدادی سوراخ باشد قرار دهید و در محل خنک تا زمانی که نیاز دارید، نگهداری کنید.
.
3-قارچ
⇠ قارچ باید سفید ، یکنواخت، سالم و پایه ی آن به کلاهک به طور کامل چسبیده باشد؛ قارچ های آسیب دیده لکه دار، ترک خورده، پلاسیده و تغییر رنگ داده مرغوب نیستند. تا حد امکان سعی کنید از قاچ های تازه استفاده کنید، زیرا قارچ بعد از چیدن بلافاصله عطر و طعم خود را از دست می دهد، لیکن چنانچه مجبورید آن را نگهداری کنید، قارچ ها را در پاکت کاغذی در یخچال قرار دهید و به مدت حدود 3 روز نگهداری کنید.
.
4-باقلا سبز
⇠ باقلا سبز را در یک کیسه ی پلی اتیلنی (نایلکس یا کیسه فریزر) بگذارید، سپس در قسمت زیرین یخچال قرار دهید؛ باقلا سبز برای مدت یک هفته تازه می ماند. ضمناً می توان آن را در سبدهای سوراخ دار در آشپزخانه به مدت 3 تا 4 روز نگهداری کرد.
.
5-نخودفرنگی
⇠ نخود فرنگی خوب باید پر دانه باشد همراه پوست سبزرنگ. نخودفرنگی نباید رنگپریده یا دارای رگههای خاکستری باشد.
⇠ نخودفرنگی را در کیسه ی پلی اتیلنی (کیسه فریزر یا نایلکس) بگذارید، سپس آن را در قسمت زیرین یخچال قرار دهید. نخودفرنگی به مدت 3 روز تازه باقی می ماند.
.
6-لوبیا سبز
⇠ لویبا سبز مرغوب دارای رنگ سبز است؛ رنگ زرد علامت پیری محصول است. پژمردگی نیز از مرغوبیت محصول می کاهد. برای نگهداری لویبا سبز، آن را در کیسه های پلی اتیلنی (نایلکس یا کیسه ی فریزر) قرار دهید و سپس در طبقات پایین یخچال نگهداری کنید؛ در این حالت لویبا سبز حدود یک هفته تازه می ماند.
⇠ در صورت بالا بودن کیفیت لویبای خریداری شده، می توان آن ها را در سبدهای سوراخ دار به مدت 3 تا 4 روز در آشپزخانه نگهداری کرد.
.
7-خیار
⇠ خیار مرغوب دارای رنگ سبز تیره است و فاقد هر گونه صدمه دیدگی، لِـهیدگی و گودافتادگی است. چروکیده شدن و رنگ زرد نشانه ی نامطلوب بودن آن است.
⇠ خیار را برای نگهداری باید در لفافه های پلاستیکی (سلوفان) محکم پوشاند و در قسمت انتهایی یخچال قرار داد. مدت نگهداری این خیارها به صورت تازه حدود یک هفته است.
.
8-تربچه
⇠ تربچه های مرغوب دارای برگ سبز پررنگ هستند. برگ های آن ها آبدار و تمیزند و همچنین باید از صدمه دیدگی، لهیدگی یا لکه دار بودن عاری باشند. برای نگهداری باید تربچه ها را در کیسه های پلی اتیلنی (نایلکس یا کیسه ی فریزر) در قسمت انتهایی یخچال قرار داد.
⇠ در این حالت تربچه ها به مدت یک هفته تازه می مانند.
.
9-بادمجان
⇠ بادمجان باید مرغوب، یکنواخت، صاف، درخشنده (چنانچه دو بادمجان را به هم مالش دهیم صدای تیزی به گوش می رسد) و دارای رنگ بنفش تیره باشد. چروکیدگی علامت پیری محصول است.
⇠ بادمجان را برای نگهداری در کیسه های پلی اتیلنی (نایلکس یا کیسه ی فریزر) در قسمت انتهایی یخچال قرار دهید که در این حالت بادمجان به مدت دو هفته تازه خواهد ماند.
.
10-مارچوبه:
⇠ غنچههای نزدیک به هم؛ ساقههای صاف، نازک و سبز؛ نوک بازشده و زاویهدار از نشانههای بیشازحد رسیدن محصول میباشد.
.
11-چغندر:
⇠ گرد با سطح صاف، سفت و دارای رنگ قرمز غلیظ. از خرید مواردی که ریشههای بلند یا سطوح زبر بر روی خود هستند خودداری کنید.
.
12-کلم بروکلی:
⇠ گلهای فشرده به هم با رنگ سبز تیره، ساقههای صاف و لطیف. زرد بودن بالای کلم نشان از رسیدن بیشازحد میباشد.
.
13-کلم بروکسل:
⇠ رنگ سبز روشن در سطح بالایی، سایز کوچک و جمعوجور.
.
14-کلم پیچ:
⇠ فاقد برگهای پوسیده و خراب، سنگین با توجه به حجم کلم.
.
15-هویج:
⇠ سطح صاف، تمیز و ظاهر مناسب و سفت. هویجهایی که دارای تنه پایینی سبزرنگ میباشند را خریداری نکنید.
.
16-گلکلم:
⇠ برگها با رنگ سبز روشن، دارای گلهای نزدیک به هم و به رنگ سفید خامهای.
.
17-کرفس:
⇠ شاخههای ترد و تازه، رنگ سبز روشن تا سبز. شاخهها نباید حس پوکی یا خردشدگی داشته باشند.
.
18-ذرت:
⇠ پوست سبزرنگ تازه، دانههای گوشتی شیره دار. از خرید ذرتهایی که دانه کوچک، بزرگ یا خشک دارند خودداری نمایید.
.
19-کاهو:
⇠ برگهای سبز تازه بدون وجود لکه و کبودی.
.
20-بامیه:
⇠ پوست لطیف با رنگ سبز روشن و بدون کبودی.
.
21-سیبزمینی:
⇠ تا حد ممکن سطح آن صاف، خوشفرم و سفت باشد. سیبزمینیهای جوانهزده یا دارای لکههای سبزرنگ را خریداری نکنید.
.
22-شلغم:
⇠ وزن سنگین با توجه به سایز و حجم همراه ظاهر تقریباً صاف.
.
23-لیموترش:
⇠ سنگین با توجه به سایز. انواع سبزرنگ ترشتر و اسیدیتر از لیموهای زرد میباشند.
.
منابع:
.https://azoogheh.com
.http://donyayemive.com
.https://www.fardanews.com