⇠ لاشه شتر مرغ تازه باید به رنگ طبیعی (قرمز تیره) و دارای رشد لازم و کافی باشد.گوشت شترمرغ سالم باید بدون هرگونه تغییر رنگ، خون مردگی و آثار تورم باشد. کاملاً تمیز و عاری از ذرات خارجی و هرگونه آلودگی و علائم بیماری باشد. دارای سفتی و قوام طبیعی باشد.
⇠ هیچگونه بوی غیر طبیعی، مانند بوی ترشیدگی، تعفن و یا بوی گندیدگی، نباید از آن به مشام برسد. چربیها به رنگ طبیعی بوده و به صورت یکنواخت بدن را پوشانده و بدون هر گونه بوی غیر طبیعی باشد.
⇠ اندرونههای شکمی و سینهای باید بهطور کامل تخلیه شده باشد، بهطوریکه حفره سینهای و شکمی آن کاملاً تمیز باشد. کاملاً تمیز و عاری از هرگونه پارگی، تورم، له شدگی یا تغییر رنگ باشد. دارای رنگ، سفتی و قوام طبیعی بوده و هیچگونه بوی غیر طبیعی نظیر بوی ترشیدگی یا تعفن از آن به مشام نرسد.
.
• ویژگیهای ظاهری
گوشت قطعهبندی شده منجمد شترمرغ علاوه بر ویژگیهای ظاهری گوشت تازه خنک شده شترمرغ، باید دارای ویژگیهای زیر نیز باشد:
⇠ پس از انجماد زدایی، عضلات سختی و قوام طبیعی خود را حفظ کرده و سطح آن لیز و لزج نباشد.
⇠ بدون آثار و نشانههای سوختگی ناشی از انجماد و نیز علائم کپکزدگی (لکههای رنگی ناشی از رشد قارچ) باشد. بهصورت کاملاً منجمد بهدست مصرفکننده برسد.
⇠ گوشت شترمرغ باید پس از قطعه بندی منجمد شود (انجماد لاشه کامل شترمرغ مجاز نیست). گوشت چرخکرده تازه شترمرغ باید از گوشت تازه خنک شده شترمرغ (صفر تا 4 درجه سانتیگراد) تهیه شده و از نظر ظاهری دارای مشخصات زیر باشد:
⇠ رنگ گوشت چرخ شده باید به رنگ طبیعی باشد و هیچگونه تغییر رنگ غیرطبیعی در آن مشاهده نگردد.
⇠ هیچگونه بوی غیر طبیعی مانند بوی ترشیدگی یا تعفن نباید حس شود.
⇠ استفاده از اندامهایی مانند طحال، ریه، مثانه، نخاع، بافتهای غضروفی و غدهای، رگ و پی، چربیهای صفاقی و… و اندامهایی که از نظر شرعی مصرف آنها منع شده است، در تولید گوشت چرخکرده ممنوع است.
⇠ تهیه سنگدان چرخکرده شترمرغ، صرفا درکشتارگاههای صنعتی مجاز دارای امکانات لازم و بستهبندی و نشانهگذاری آن با همین عنوان، بلامانع میباشد.
⇠ گوشت و آلایش خوراکی شترمرغ تازه و منجمد باید در پوشش مناسب بستهبندی شده که خواص حسی- ظاهری و سایر ویژگیهای محصول را حفظ کند و فرآورده را در برابر آلودگیهای میکروبی و سایر آلودگیها و نیز در برابر تبخیر سطحی و خشک شدن محافظت نموده و از نفوذ طعم، بوی غیر طبیعی و سایر عوامل خارجی حفظ نماید.
⇠ در داخل بستهبندی گوشت و آلایش خوراکی شترمرغ تازه و منجمد نباید آب یا خونابه وجود داشته باشد.
⇠ گوشت و آلایش خوراکی شترمرغ تازه و منجمد باید در بستههای سالم، دست نخورده و دارای نشانهگذاری مربوط برابر ضوابط عرضه گردد.
.
• ماندگاری
⇠ ماندگاری گوشت شترمرغ به نوع بستهبندی آن، کیفیت گوشت، شرایط بهداشتی کشتارگاه و محل بستهبندی و بار میکروبی آن بستگی دارد. ماندگاری گوشت شترمرغ، گوشت و سنگدان چرخکرده، چربی خوراکی، جگر، دل، سنگدان و پای شترمرغ در جدول ذیل ذکر شده است.
⇠ گوشت شترمرغ را از مراکز عرضه معتبر و مطمئن که ملزم به رعایت موارد بهداشتی و حفظ زنجیره سرد در نگهداری و عرضه فرآوردههای گوشتی و فاسد شدنی میباشند، خریداری نمایید. فروشگاههای غیر معتبر ممکن است بدلیل بیتوجهی، عدم آگاهی یا صرفهجویی در مصرف برق، دمای یخچال خود را بالاتر از حد توصیه شده تنظیم نمایند. به تاریخ تولید و انقضا و موارد مندرج برروی برچسب بستهبندی توجه نمایید. اصول صحیح نگهداری گوشت و رعایت بهداشت پس از خرید تا هنگام مصرف در منزل، همچنان باید ادامه یافته و رعایت شود.
.
• نکاتی درباره طبخ گوشت شترمرغ
⇠ گوشت شترمرغ یک گوشت طعمدار است و مزه آن شبیه گوشت مرغ نیست و اگر بهطور صحیح پخته شود, طعم آن مثل استیک میشود.
⇠ این گوشت بافت ضعیفی دارد و بهتعبیری لطیف است بنابراین نباید زیاد پخته شود چون زود خشک میشود.
⇠ میزان زمانی که برای پخت یک برش از گوشت شترمرغ صرف میشود کمتر از زمان پخت برای همان میزان گوشت گاو است.
⇠ پیش از طبخ گوشت شترمرغ میتوان آن را بهوسیله سس سویا طعمدار کرد و یا در مخلوطی از آبلیموترش، روغن زیتون، سیر لهشده، فلفل قرمز خردشده، پودر زیره سبز، پودر تخم گشنیز، نمک و فلفل سیاه قرار داد (بهدلیل اینکه این گوشت خیلی سریع طعم را به خود جذب میکند بهتر است بهمدت کم در این طعم دهندهها قرار داده شود) سپس آن را به سیخ کشیده و روی آتش در زمان کوتاهی کباب کرد.
⇠ استفاده از مایکروویو یا مایکروفر برای طبخ این گوشت توصیه نمیشود، چرا که بهشدت آن را خشک میکند.
⇠ می بایست قبل از طبخ گوشت شترمرغ به آن سس سویا زده و یا آن را در مخلوطی از آب لیموترش ، روغن زیتون ، سیر له شده ، فلفل قرمز خردشده ، پودر زیره سبز ، پودر تخم گشنیز، نمک و فلفل سیاه قرار داد تا طعم دلنشینی بگیرد و توجه داشته باشید نیازی نیست ساعت ها گوشت شترمرغ را در طعم دهنده قرار دهید چرا که این گوشت خیلی سریع طعم را به خود جذب می کند . در مرحله بعد برای پخت گوشت شترمرغ ، گوشت را به قطعاتی مناسب برش زده که بتوان به سیخ کشید و کباب نمود .
⇠ خوش طعم ترین حالت ممکن پخت گوشت شترمرغ ، کبابی کردن آن است و میزان زمانی که برای پخت یک برش از گوشت شترمرغ نیاز است کمتر از زمان پخت برای همان میزان گوشت گاو می باشد .
.
منابع:
.https://mactoos.com
.https://www.tasnimnews.com
.http://zendegionline.ir