• شیر:
وقتی شیر یخ زده را گرم کنید سنگین و ناصاف می شود بنابراین اگر می خواهید آن را مستقیما بنوشید فریز کردن آن ایده خوبی نیست. درصورتی که بخواهید از شیر در آشپزی استفاده کنید شیر ذوب شده به کارتان می آید.
فقط مطمئن شوید که وقتی آن را یخ زدایی می کنید بگذارید برای چند ساعت در یخچال بماند. شیر پاستوریزه را حتماً در داخل یخچال بین صفر تا چهار درجه نگهداری نمائید. شیرهای پاستوریزه، استرلیزه و هموژنیزه شده مدت ٣-۶ ماه در فریزر قابل نگهداری میباشند. . اگر شیر پرچرب را منجمد میکنید، پس از انجماد زدایی هنگام مصرف آن را خوب تکان دهید تا چربیهای ته نشین شده کاملا حل شوند
.
• ماست:
گرچه نگهداری ماست در فریزر آن را خراب نمیکند و خطری برای سلامتی ندارد اما پس از انجماد زدایی بافت آن دون دون و آبکی میشود. اگر می خواهید از آن برای آشپزی استفاده کنید، قابل قبول است اما در غیر این صورت برای خوردن تنها مناسب نیست.
.
• پنیر:
با وجود پنیرهایی با ماندگاری طولانی واقعا نیازی به گذاشتن پنیر در فریزر نیست.اگر شما یک پنیر سفت را در فریزر بگذارید ترد و خرد می شود.اگر یک پنیر نرم را در فریزر بگذارید رطوبت، بافت نرم و سبک پنیر را کریستالی میکند.پس کیفیت پنیر را با گذاشتن در فریزر خراب نکنید. پنیرهای مخصوص پیتزا و پنیرهای سفت خارجی بین ۶-۸ ماه در فریزر قابل نگهداری میباشند. به طور کلی پنیرهای نسبتا خشک در فریزرخیلی بهتر باقی میمانند.البته بعضی از انواع پنیر باید در فریزر نگهداری شوند که در روی بسته آنها به این موضوع اشاره شده است .
.
• کره:
کرههای بستهبندی شده مجدداً بایستی در لفافهای پلیاتیلینی یا ورقههای آلومینیومی پوشانیده شده در فریزر قرار داده شود. مدت سالم ماندن و حفظ کیفیت کره در فریزر بین ۴-۶ ماه میباشد.
.
• خامه:
بهصورت نمک زده یا شکر زده به مدت ۳ ماه در فریزر قابل نگهداری میباشد. بافت خامه نیز پس از انجماد زدایی آن دون دون و آبکی می شود. برای اینکه بافت نرم تری پیدا کند، کافی است تا پس از باز شدن به آرامی زده شود.
.
• خامه ترش:
فریز کردن خامه ترش باعث میشود که تکه تکه شود. شما می توانید آن را بهم بزنید و از آن در آشپزی استفاده کنید. اما مطمئنا نمیخواهید که بعد از فریز کردن و یخ زدایی به تنهایی آن را بخورید.
.
• بستنی:
در بستهبندیهای خود یا در ظروف مخصوص نگهداری بستنی که در آنها خوب بسته باشد به مدت ۳ ماه قابل نگهداری میباشد. بهتر است بستهبندی و یا ظروف بستنی را یک بار دیگر در کیسههای پلیاتیلنی قرار داده سپس ، منجمد نمود. (دمای نگهداری بستنی می بایست زیر ۱۸- درجه سانتیگراد باشد )
.
منابع:
.http://rangvarang.com