چلو جوجه زعفرانی (طرز تهیه)

« راهنما و دانستنی‌ها »

مواد لازم برای طرز تهیه جوجه کباب رستورانی با ماست و زعفران

  • جوجه : 1 عدد با وزن حدود 1 کیلو
  • ماست : 2 قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده : 1 قاشق غذاخوری
  • پیاز: 1 عدد بزرگ
  • آب لیموترش: 2 قاشق غذاخوری
  • فلفل و نمک و کره: به میزان لازم
  • گوجه فرنگی: به تعداد لازم

 

طرز تهیه جوجه کباب رستورانی خوشمزه و لذیذ

  • قدم اول: در ابتدا شروع به تمیز کردن مرغ می کنیم و به قطعات کوچک تقسیم می کنیم.
  • قدم دوم: تکه‌های مرغ را می شوییم.
  • قدم سوم: پیاز را به شکل خلالی برش می دهیم.
  • قدم چهارم: تکه های پیاز را به قطعات مرغ اضافه کرده و به خوبی مخلوط می کنیم.
  • قدم پنجم: حالا آب لیمو ترش و ماست را به قطـعات مرغ افزوده و طـوری مخلوط می کنیم که مرغ ها کاملا آغشـته شده و مرینیت شوند.
  • قدم ششم: زعفران دم کرده را به آرامی به مخلوط اضـافه می کنیم تا به رنگ دلخــواه تان برسید.
  • قدم هفتم: نمک و فلفل رامی افـــزاییم.
  • قدم هشتم: در نهایت بعد از مخلوط کردن خوب مواد، درب ظرف را گذاشته و به مدت 6-8 ساعت در یخچال قرار می دهیم.
  • قدم نهم: در ادامه بعد حاضر شدن گوشت ها، تکه های مرغ را برای بهتر پخت شدن با فاصله به سیخ می کشیم. هنگام سیخ کردن جوجه ها باید به این نکته توجه کنید که قطعات سینه و فیله را با هم و قطعات کتف، بال و ران مرغ را جداگانه به سیخ بکشید. چون گوشت نقاط مختلف بدن مرغ با هم متفاوت بوده و بعضی نقاط سریعتر کباب شده و پخته می شود. بهتر است برای کباب کردن ران از دو سیخ موازی استفاده کنید طوری که سر ران ها را از یک سیخ و پایین ران ها را از سیخ دیگر رد کنید.
  • قدم دهم: کره را آب می کنیم و زمانی که کباب‌ها روی منقل در حال پخت است با قلمو مقدار کمی کره را روی آن‌ها می زنیم که این کار باعث لذیذتر شدن کباب ها می شود.
  • قدم یازدهم: گوجه فرنگی ها را دو نیم کرده و به سیخ می کشیم. برای زیباتر دیده شدن و در صورت تمایل می توانید مابین گوجه ها از فلفل نیز استفاده کنید.

البته ناگفته نماند که برای پخت این جوجه کباب رستورانی خوشــمزه می توانید از مواد زیر نیز برای پخت استفاده کنید:

  • سینه مرغ : ۵ عدد
  • پیاز : ۲ عدد
  • ماست یا روغن مایع : نصف لیوان
  • زنجبیل تازه : ۱ تکه کوچک
  • زعفران دم کرده : 3/1 لیوان
  • آبلیمو : ۵ قاشق غذاخوری
  • گوجه فرنگی درشت : ۴ عدد
  • کره، نمک و فلفل سیاه : به میزان لازم

تمام مراحل طبخ، طبق روش گفته شده قبلی می باشد.

 

چند نکته اساسی و مهم در تهیه جوجه کباب رستورانی با ماست و زعفران

  1.  از جمله موادی که نباید فراموش شود ماست می باشد چون ماست در بافت گوشت نفوذ کرده و باعث ترد شدن کباب می‌شود. در این صورت کباب آماده شده کاملا پخته شده و اصلا خشک نمی شود.
  2.  طرز تهیه جوجه کباب رستورانی بدون استخوان، همانند همین روش می باشد. جوجه کباب با استخوان زمان بیشتری برای پختن نیاز دارد و بهتر است برای مغز پخت شدن روی حرارت ملایم تر پخته شود.
  3.  سرو جوجه کباب با استخوان در کنار پلو ساده و باقالی پلو بهتر است، البته سرو جوجه کباب با نان سنگک تازه هم پیشنهاد می شود.
  4.  زمان گفته شده برای مرینیت کردن بسیار مهم است چون باعث جذب کامل مواد به مرغ و طعم دار شدن گوشت می شود. حداقل زمان مرینیت مواد حداقل 4 تا 5 ساعت می باشد چنانچه مرغ ها به مدت کمتر در سس بمانند بافت و طعم ایده آلی نخواهند داشت.
  5. هر چه مرغ کوچک‌تر باشد، کباب شما تردتر و خوشمزه تر خواهد شد. ترجیحا از مرغ‌هایی با وزن بیشتر از یک کیلو استفاده کنید.
  6.  برای پر رنگ شدن رنگ طلایی کباب‌ها می توانید مقدار زعفران را بیشتر کنید ولی هرگز زیاده روی نکنید.
  7. ترجیحا از آب لیموترش تازه استفاده کنید.
  8. یادتان باشد که در این طرز تهیه جوجه کباب رستورانی مقدار ماست را تغییر ندهید که طعم غذایتان تغییر نکند.
  9. اگر مایل به تند کردن جوجه ها داشتید از فلفل قرمز استفاده کنید، در غیر این صورت برای بو و طعم بهتر از فلفل سیاه استفاده کنید.

 

جلوگیری از سفت شدن جوجه کباب

یکی از مشکلاتی که آشپزها در منزل با ان مواجه هستند سفت شدن جوجه ها پس از پخت است. اگر می خواهید جوجه کباب شما مانند جوجه کباب های رستورانی نرم و لذیذ باشد حتما آب لیمو ترش را اندازه کنید و به مواد اضافه کنید.

اضافه کردن آب لیمو ترش بیش از از اندازه علاوه بر اینکه باعث می شود طعم واقعی جوجه ها را حس نکنید باعث سفت شدن جوجه ها نیز می شود. یکی دیگر از دلایل سفت شدن جوجه کباب اضافه کردن نمک زیاد در مایه جوجه کباب است.

قبل از اضافه کردن نمک و آب لیمو ترش اگر قطعات گوشت مرغ را به خوبی با روغن مایع مخلوط کنید ، روغن مایع مانند یک کاور عمل می کند و از نفوذ نمک و آب لیمو ترش به گوشت مرغ جلوگیری می کند و باعث لذیذ تر شدن جوجه کباب نیز می شود.

.
منابع:

.https://parsiday.com
.https://www.yjc.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!