مواد لازم برای ۴ نفر | |
ماهیچه گوسفندی | ۲ عدد |
لپه باقلا سبز | ۲ پیمانه |
شوید خشک | ۱ پیمانه |
پیاز | ۲ عدد بزرگ |
برنج | ۴ پیمانه |
زعفران دم کرده | ۴ قاشق غذاخوری |
کره | ۵۰ گرم |
پودر هل | ۱ قاشق چایخوری |
پودر دارچین | ۱ قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
روغن و زردچوبه | به مقدار کافی |
دستور پخت باقالی پلو با ماهیچه
مرحله اول
ابتدا باقلا سبز را می شوییم، سپس آبکشی می کنیم و کنار می گذاریم. در ادامه برنج را نسبت به نوع آن می خیسانیم ، سپس داخل یک قابلمه مناسب را تا نصف آب پر می کنیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب به جوش بیاید.
مرحله دوم
پس از اینکه آب جوش امد یک قاشق چایخوری نمک اضافه می کنیم و در ادامه برنج را اضافه می کنیم ( زمانی که برنج را اضافه کنیم آب از جوش می افتد) و صبر می کنیم تا آب دوباره به جوش بیاید، سپس باقلا سبز را اضافه می کنیم.
مرحله سوم
حالا باید صبر کنیم تا زمانی که اطراف دانه های برنج کاملا نرم باشد و مغز ان کمی گیر داشته باشد. زمانی که برنج اماده شد انرا به همراه باقلا سبز آبکشی می کنیم و کنار می گذاریم. حالا قابلمه ای که برای پخت باقلی پلو در نظر گرفته ایم را روی حرارت قرار می دهیم.
مرحله چهارم
مقداری کمی روغن داخل قابلمه می ریزیم و صبر می کنیم تا داغ شود، سپس به سلیقه خود از سیب زمینی حلقه شده یا نان لواش برای ته دیگ استفاده می کنیم. در ادامه یک لایه برنج روی ته دیگر می ریزیم و روی ان کمی شوید خشک، پودر دارچین و پودر هل می پاشیم.
مرحله پنجم
به همین ترتیب روی هر لایه برنج و باقلا سبز مقداری از شوید خشک را به همراه کمی داریچ و پدر هل می ریزیم. در لایه آخر برنج و باقلا سبز می ریزیم و با دسته کفگیر وسط برنج یک سوراخ ایجاد می کنیم تا برنج به خوبی دم بکشد.
مرحله ششم
حالا کره را خرد می کنیم و به صورت پخش روی برنج می ریزیم، سپس نصف استکان آب داخل قابلمه می ریزیم و زمانی که بخار از برنج بلند شد حرارت را ملایم می کنیم و یک دم کنی روی درب قابلمه قرار می دهیم و اجازه می دهیم برنج به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دم بکشد.
مرحله هفتم
ابتدا پیازها را به صورت خلالی خرد می کنیم و در یک قابلمه مناسب تفت می دهیم تا سبک شوند، در ادامه زعفران دم کرده را به همراه مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به پیاز اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا مواد با هم ترکیب شوند.
مرحله هشتم
در ادامه ماهیچه را اضافه می کنیم و چند دقیقه آنرا تفت می دهیم تا به خوبی سرخ شود و تغییر رنگ بدهد. حالا یک تکه چوب دارچین به همراه ۲ لیوان آب جو.ش اضافه می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم تا ماهیچه با حرارت ملایم بپزد.
مرحله نهم
حدود ۳ تا ۴ ساعت زمان برای پخت ماهیچه در قابلمه نیاز است (با زودپز ۱ ساعت) پس از اینکه ماهیچه تقریبا پخت نمک و فلفل آنرا اندازه می کنیم و آب انرا به صورت جداگانه داخل یک کاسه مناسب می ریزیم و به همراه باقالی پلو سرو می کنیم.
طرز تهیه ماهیچه ها :
ماهیچه ها را تو کمی روغن و زردچوبه با حرارت بالا تفت بدید تا اطراف ماهیچه طلایی شود.
بعد در ظرفی که گنجایش داشته باشد ماهیچه ها را در یک ردیف بچینید و روی ماهیچه ها را با پیاز خلال شده فراوان بپوشانید و کمی روغن زیتون ، زعفران آب کرده ، فلفل و زردچوبه روی ماهیچه ها بریزید.
حرارت را کم کرده و اجازه دهید ماهیچه با آبی که از پیازها خارج میشوند بپزد.
نکته: دقت کنید نباید ماهیچه ها تا زمان پخت جا جا کنید چون در این صورت پیازها به زیر ماهیچه ها رفته و خواهند سوخت.
پس اصلا برای پخت این ماهیچه نیازی به اضافه کردن آب نیست .
وقتی از پخت ماهیچه مطمئن شدید نمک را اضافه کرده و ماهیچه ها را جا به جا کنید و حرارت را بالا ببرید تا پیازها نیز سرخ شوند.
نکته: مراقب باشید ماهیچه ها از هم نپاشند. گر احساس میکنید که ماهیچه ها در حال له شدن هستند آنها را از طرف خارج کرده و منتظر شوید تا پیازها سرخ شوند.
تذکرات :
میتوانید از باقلای خشک نیز استفاده کنید که در اینصورت ۳-۴ ساعت قبل از استفاده باقلا را خیس کنید و بعد به صورت جداگانه بپزید . در این صورت باید برنج را نیز جدا آبکش کنید و بعد باقلا پخته و آبکش شده را با برنج آبکش شده مخلوط کنید و باقی مراحل را طی کنید .
در صورتی که از شوید خشک برای تهیه این پلو استفاده میکنید از اب و روغن بیشتری برای برنج استفاده کنید ولی لزومی به خیساندن شوید قبل از استفاده نیست .
.
منابع:
. https://chishi.ir
.https://7ganj.ir