کله پاچه (طرز تهیه)

« راهنما و دانستنی‌ها »

مواد اولیه برای تهیه کله پاچه 

  • کله گوسفند ۱ عدد
  • پاچه گوسفند ۴ عدد
  • پیاز درشت ۱ عدد
  • آبلیمو ۵ ق غذا خوری
  • نخود ۱۰۰ گرم
  • چوب دارچین ۲ عدد
  • سیر ۲ حبه
  • نمک و فلفل سیاه و زردچوبه و زنجبیل به مقدار لازم

طرز تهیه کله پاچه خانگی

مرحله اول : تمیز کردن کله پاچه

کله پاچه را خوب تمیز کنید تا مو یا ضایعاتی نداشته باشد، دهان کله را به سمت پایین گرفته و چند مرتبه کله را به زمین بکوبید تا اگر کرمی داخل بینی باشد خارج شود و با برس یا مسواک خوب کله را تمیز کنید.

مرحله دوم : اسموکی کردن کله

حتی اگر ظاهر کله تمیز بیاد موهای ریزی داخلش هست که با سوزاندن تمیز می شود این مرحله بدین صورت است که کله پاچه را روی شعله قرار دهید تا حالت دودی پیدا کند سپس با چاقو روی پوست کله کشیده تا موها کز خورده تراشیده شود.

مرحله سوم : شستن کله پاچه

کله را از قسمت کنار زبان از قسمت لپ با چاقو ببرید و از دو طرف بکشید تا نصف شود یک لگن را پر آب کنید و کله را برای ۱۰ دقیقه داخل آب قرار دهید و روی پوست را با دست بکشید تا سیاهی آن برطرف شود سپس شسته و داخل آبکش قرار دهد تا آب اضافی آن خارج شود.

مرحله چهارم : پخت کله پاچه

پیاز را شسته و نگینی خرد کنید و داخل قابلمه مورد نظر که می خواهید کله بپزید بریزید وقتی پیاز سبک شد سیر رنده شده را اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا عطر سیر خارج شود سپس زردچوبه و فلفل سیاه و زنجبیل را چند ثانیه تفت می دهیم سپس کله و چوب دارچین و آب لیمو را اضافه می کنیم و آب را افزوده تا حدی که روی کله را بپوشاند. ابتدا شعله را زیاد کرده تا به جوش بیاد و در حین جوش آمدن کف روی کله پاچه را بگیرید سپس حرارت را کم کرده و به مدت ۸ ساعت می گذاریم کله پخته شود ۲ ساعت مانده نخود را اضافه کرده تا با کله پاچه پخته شود.

مرحله پنجم : صاف کردن آب کله پاچه

یک ساعت مانده به زمان پخت کله پاچه نمک را اضافه کنید و چوب دارچین را خارج کرده. زمانی که کله پاچه پخته شد آب آن را صاف کرده تا زلال شود سپس مجدد به قابلمه برگردانید و با کله پاچه بگذارید برای ۲۰ دیگر نیز پخته شود و روغن بیاندازد.

مرحله ششم : سس مخصوص کله پاچه

روغنی که روی قابلمه کله پاچه جمع شده است را با ملاقه جدا کنید و داخل تابه به همراه کمی پودر دارچین بریزید و حرارت را زیاد کنید تا به جوش بیاد سپس خاموش کرده و کله پاچه را در ظرف مورد نظر بکشید و سس مخصوص را روی آن بریزید و با نان تازه و لیمو میل نمایید. نوش جان

نکات کلیدی در تهیه کله پاچه

  1. کله پاچه باید با حرارت کم پخته شود اگر عجله داشتید از زودپز استفاده کنید.
  2. در هنگام خوردن مغز یک عدد غده به اندازه عدس داخل مغز می باشد آن را خارج کرده و نخورید.
  3. اگر نمک را ابتدای پخت اضافه کنید باعث دیر پز شدن کله می شود و اگر دیر اضافه کنید نمک به خورد غذا نمی رود و بی مزه می شود پس ۱ ساعت مانده بهترین زمان اضافه کردن نمک است.
  4. اضافه کردن نخود اختیاری است.

تمیز کردن کله پاچه در منزل

روی سطح زمین سفره و یا نایلکسی را پهن کنید و از قسمت گوشه های سر گوسفند بگیرید و کله گوسفند را محکم از سمت بالا به پایین فرود بیاورید و از سمت بینی گوسفند ضزبه های محکمی را به کله گوسفند بزنید و بعد آب را با فشار زیاد از طریق مجرای نای که در پشت کله قرار دارد به داخل بینی گوسفند بفرستید تا کله گوسفند به خوبی تمیز شود سپس موها را از سطح کله پاچه به خوبی جدا کنید و کله را از بین دو فک تا انتهای سر به دو قسمت کنید.

و بر روی دندان ها و زبان برس زبری را بکشید تا به خوبی تمیز شوند. در تمیز کردن کله پاچه حتما باید کیسه مویی را که در زیر پوست ناخون ها است را بیرون بیاورید و سیرابی و شیردان را هم به خوبی پاک و تمیز کنید.

.
منابع:

..https://arga-mag.com
.https://parsiday.com

error: Alert: Content selection is disabled!!