جغول بغول (طرز تهیه)

« راهنما و دانستنی‌ها »

مواد لازم :

جگر سفید : 1 دست
سیب زمینی : 2 عدد نگینی و ریز خرد شده
فلفل دلمه ای: 1 عدد بزرگ نگینی خرد شده
پیاز : 2 عدد متوسط نگینی خرد شده
گوجه فرنگی : 1 عدد نگینی خرد شده
نمک و فلفل و زردچوبه و پودر دارچین : به مقدار لازم
پودر پاپریکا و زعفران دم کرده : به مقدار لازم
رب : 2 قاشق غذاخوری
آبلیمو : 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه :

اول از همه جگر سفید را به همراه  مقداری آب و  یک عدد پیاز به مدت 45 دقیقه میذاریم بپزه
نکته : آب را تا جایی میریزیم که فقط روی جگر ما را بپوشاند و زیاد آب اضافه نمی کنیم که جگر ما طعم آب نگیرد
سپس پیاز خرد شده رو داخل تابه ای ریخته و میذاریم سرخ بشه .
سیب زمینی ها را هم نگینی خرد کرده و سرخ می کنیم . همان طور که گفتیم بهتره سیب زمینی های شما ریز خرد شده باشند . هر چه مواد جغول بغول ریزتر باشند بهتره .
بعد از اینکه جگر سفید ما پخت آن را نگینی خرد کرده و به پیاز داغمون اضافه می کنیم . سپس نمک و فلفل و زردچوبه و پودر دارچین رو اضافه می کنیم . بعد رب رو به مواد جغول بغول مون اضافه می کنیم . مواد رو حسابی با هم مخلوط می کنیم تا طعم رب به خرد مواد بره .  
میذاریم جگر ما کمی سرخ بشه و بعد فلفل دلمه ای ریز خرد شده را به آن اضافه می کنیم ، بعد از آن گوجه نگینی خرد شده رو اضافه می کنیم
بعد از اینکه مواد ما کاملا پخت سیب زمینی سرخ شده رو اضافه می کنیم و در آخر کار پودر پاپریکا و و زعفران دم کرده رو اضافه می کنیم
خب اینم از دستور پخت جغول بغول ما . این خوراک بسیار خوشمزه و خوش طعم رو به همراه نان میتونید سرو کنید . امیدوارم از این دستور خوشتون اومده باشه

نکات:

  • جغول بغول با استفاده از جگر سفید گوسفند و گوشت فیله گوسفند نیز قابل تهیه است اما روش تهیه آن مقداری متفاوت است.
  • این غذا در گذشته در ایران به دلیل قیمت پایین در میان قشر های ضعیف جامعه بسیار رایج بوده است.
  • در مواردی علاوه بر جگر و دل و قلوه گوسفند، از روده و پستان های گوسفند نیز در تهیه این غذای خوش مزه استفاده می شود.
  • این غذا امروزه نیز در بیشتر شهرهای ایران از جمله شهر های شمال کشور مانند رشت و ساری و شهر هایی مانند زنجان و کرمانشاه رایج بوده و مردم از آن استفاده می کنند.
  • دل و جگر و قلوه گوسفند را خوب تمیز کنید. برای پاک‌کردن دل حتما آن را با چاقو از وسط نصف کنید، لخته‌های خون را با نوک چاقو درآورید و با آب بشویید. قلوه را با چاقو نصف کنید و رگ‌های داخلش را جدا کنید و بشویید.
  • پخت جگر باعث از بین‌رفتن سموم و داروهای هورمونی نمی‌شود؛ اما میکروب‌ها و انگل‌ها بر اثر حرارت از بین می‌روند. به همین دلیل جگر باید کاملا بپزد و آبدار نباشد.
  • هنگام خرید دل و قلوه دقت کنید که رنگ یک‌نواختی داشته باشند و وقتی آن‌ها را لمس می‌کنید هیچ‌گونه ضایعه، تومور و… در آن‌ها دیده نشود. دل و قلوه تازه را می‌توانید تا ۴۸ ساعت در یخچال و تا چهار ماه در فریزر نگهداری کنید.
  • اگر از جگر سفید استفاده می‌کنید توجه کنید که دارای کیسه‌های هوایی زیادی است؛ از همین جهت باید حداقل دو ساعت در آب بجوشد تا به‌طور کامل بپزد.
  • برای اینکه خوراک جگرتان به‌اندازه خوراک رستوران‌ها لذیذ شود، به‌جای دل و جگر فریزشده، از مواد اولیه تازه استفاده کنید. ضمن اینکه بهترین گزینه برای پخت جغور بغور، دل و جگر گوسفندی است.
  • این غذا را می‌توانید بدون رب و گوجه‌فرنگی نیز درست کنید.

.
منابع:

.http://verte.ir
.https://kalleh.com
.https://www.bartarinha.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!