نکات تهیه انواع کباب خوشمزه

« راهنما و دانستنی‌ها »

در فرهنگ غذای ایرانی غذاهای گوناگونی با گوشت گوسفند , مرغ و ماهی طبخ می‌شود. یکی از این غذاهای خوشمزه و پرطرفدار کباب است. کباب تاریخچه بسیار قدیمی دارد. اگر بخواهیم نگاهی به تاریخچه این غذا بیندازیم باید به آغاز بشریت زمانی که انسان های نخستین برای اولین بار آتش را کشف کردند و آموختند که چگونه می‌توانند گوشت حیواناتی را که شکار می‌کنند بر روی آتش کباب کنند رجوع کنیم.

در اکثر کشورهای دنیا و به ویژه کشور خودمان ایران انواع کباب در سایزها و طعم‌های گوناگونی طبخ می‌شود. تنوع بالای این غذا و آسان بودن شیوه تهیه آن علاقه‌مندان زیادی را به خود جذب کرده است. انواع کباب به دلیل لذیذ بودن و خوشمزه بودن آن باعث شده تا به غذای مناسبی برای مهمانی‌ها و دورهمی‌ها تبدیل شود. ما در این مقاله قصد داریم تا شما را با ده نوع کباب خوشمزه و لذیذ بیشتر آشنا کنیم.

کباب کوبیده 

کباب کوبیده یکی از کباب‌های معروف و پرطرفدار ایرانی است. طرز تهیه کباب کوبیده برخلاف باور عموم کار سخت و پیچیده‌ای نیست و با رعایت چند نکته ساده می‌توان کباب کوبیده ای خوشمزه و لذیذ تهیه کرد و از آن لذت برد. مناسب‌ترین گوشت برای تهیه کباب کوبیده خوش طعم ترکیب گوشت گوسفند و گوساله چرخ کرده است. این ترکیب علاوه بر داشتن چربی مطلوب باعث خشک شدن کباب نیز نمی‌شود زیرا اگر به تنهایی از گوشت گوسفند استفاده شود دارای چربی بالا و اگر از گوشت گوساله به تنهایی استفاده شود کباب خشک خواهد شد.

 نکته بسیار مهم دیگر برای تهیه کباب کوبیده‌ای لذیذ و دلچسب رنده کردن یا چرخ کردن پیاز و گرفتن آب پیاز است در صورت نگرفتن آب پیاز هنگام ورز دادن , مایه کباب چسبندگی لازم را نخواهد داشت و در نتیجه هنگام کباب کردن از سیخ خواهد ریخت. توجه داشته باشید که حتما مخلوط پیاز و گوشت را به خوبی و با حوصله ورز دهید. ادویه‌هایی که باعث خوشمزه‌تر شدن کباب کوبیده می ‌شوند همان نمک , فلفل سیاه و پودر پاپریکا است که به آسانی در هر آشپزخانه‌ای پیدا می‌شود.

هنگام کباب کردن کباب کوبیده حتما توجه داشته باشید که شعله زغال فروکش کرده باشد و به فاصله سیخ ها تا زغال دقت کنید تا کباب ها نسوزند. نکته دیگر این است که کباب‌ها را پشت و رو کنید تا نسوزند و حالت خشکی پیدا نکنند. بهترین کباب کوبیده آن کبابی است که در عین حال که کاملاً مغز پخت است خشک نیست و آبدار و لذیذ است.

کباب برگ

کباب برگ از آن دسته کباب‌های خوشمزه و اصیل ایرانی است که همه‌ی ما حداقل یک بار آن را در رستوران امتحان کرده‌ایم. شاید برایتان سوال است که چه چیزی باعث می‌شود تا کباب برگ رستورانی تا این حد خوشمزه و دلچسب باشد. کباب برگ نیز مانند سایر غذاها دارای فوت و فن مخصوص به خود است.

اولین نکته در تهیه کباب برگ خوش طعم و لذیذ، انتخاب گوشت است. بهترین گوشت برای تهیه کباب برگ گوشت راسته گوسفندی یا راسته گوساله است که البته گوشت راسته گوسفندی به دلیل چرب‌تر بودن باعث خوشمزه‌تر شدن کباب برگ می‌شود. هنگام تهیه کباب برگ می‌بایست قسمتی از گوشت راسته را جدا کرد و سپس بر روی تخته با پشت چاقو بر روی گوشت زد و شیارهایی بر روی آن به وجود آورد سپس با پیاز و زعفران و آب لیمو ترش آن را مزه‌دار کرد و به مدت ۵ ساعت داخل یخچال قرار داد.

کباب سلطانی

کباب سلطانی یکی از کباب‌های دلچسب و مجلسی ایرانی است. یک پرس کباب سلطانی متشکل از یک کباب کوبیده و یک کباب برگ در کنار برنج زعفرانی است از این رو کباب سلطانی به غذایی اعیانی تبدیل شده است. کباب سلطانی این امکان را به شما می‌دهد تا طعم لذیذ کباب کوبیده و کباب برگ را یک جا تجربه کنید و از آن لذت ببرید.

کباب چنجه

کباب چنجه یکی از کباب‌های سنتی و خوش طعم ایرانی می‌باشد. این کباب خوشمزه را هم می‌توان با فیله گوسفند و هم با فیله گوساله تهیه کرد. برای درست کردن کباب چنجه لذیذتر بهتر است از فیله گوسفند که چربی بیشتری دارد استفاده  کنید. برای تهیه کباب چنجه ابتدا باید گوشت فیله گوسفند را به تکه‌های مربعی خرد کنید سپس گوشت را با پیاز خرد شده ماست , زعفران , نمک و فلفل مزه‌دار کرده و برای چند ساعت داخل یخچال قرار دهید تا گوشت به خوبی طعم‌دار شود. بعد از گذشت چند ساعت گوشت را از یخچال بیرون آورده و به سیخ بکشید سپس آن را کباب کنید به همین سادگی کباب چنجه تهیه می‌شود که می‌توانید آن را درست کرده و از آن لذت ببرید.

کباب شیشلیک 

کباب شیشلیک یکی از لذیذترین و پرطرفدارترین انواع کباب ایرانی است. این کباب دلچسب از دنده گوسفند تهیه می‌شود که آن را به غذایی مجلسی و کاملا اعیانی تبدیل کرده است. گوشت دنده گوسفند دارای بافتی نرم و آبدار است به طوری که وقتی شما کباب شیشلیک را میل می‌کنید به راحتی در دهانتان آب می‌شود. برای مطبوع شدن طعم کباب شیشلیک می‌بایست آن را به مدت چند ساعت در پیاز خرد شده، آب لیمو ترش، مقداری کره و فلفل خواباند و سپس آن را کبابی کرد.

کباب ترش

یکی از غذاهای محبوب و اصیل شمال کشور کباب ترش است. همه‌ی ما ایرانی‌ها وقتی به شمال کشور و به ویژه استان گیلان سفر می‌کنیم حداقل یک بار این کباب دلچسب را امتحان کرده‌ایم. نام محلی کباب ترش ترشه کباب است. این کباب خوش طعم از گوشت گوسفند یا گوساله تهیه می‌شود که معمولا در تهیه آن از گوشت گوسفند که چربی بیشتری نسبت به گوشت گوساله دارد استفاده می‌کنند. برای طعم دار کردن و خوشمزه شدن کباب ترش آن را در ترکیبی از پیاز , فلفل , گردوی خرد شده و آبلیمو می‌خوابانند. مزه ترش این کباب به دلیل رب اناری است که به آن می‌زنند که طعم لذیذتری را به کباب ترش می‌دهد. کباب ترش را با برنج کته و گوجه کبابی سرو می‌کنند.

کباب بختیاری

یکی از کباب‌های لذیذ و خوش طعم ایرانی کباب بختیاری است. این کباب خوشمزه از ترکیب دو نوع گوشت فیله گوسفند و فیله مرغ تهیه می‌شود. برای تهیه کباب بختیاری می بایست هر دو گوشت گوسفند و مرغ را به صورت جدا و با پیاز خرد شده کره یا روغن زیتون آب لیمو ترش مزه‌دار کنید و برای چند ساعت داخل یخچال قرار دهید. در هنگام به سیخ کشیدن باید به صورت یکی در میان فیله گوسفند و مرغ را قرار دهید. توجه داشته باشید که به طور پیوسته سیخ را برگردانید تا همه جای گوشت به خوبی بپزد. کباب بختیاری را به همراه گوجه و فلفل کبابی و برنج زعفرانی نوش جان کنید.

جوجه کباب 

جوجه کباب یکی از غذاهای خوش خوراک و معروف ایرانی است. جوجه کباب انواع مختلفی دارد از جمله کوبیده مرغ , جوجه کباب بدون استخوان و جوجه کباب با استخوان. جوجه کباب بدون استخوان از سینه مرغ تکه شده تهیه می‌شود و جوجه کباب با استخوان شامل بال و کتف مرغ است. برای خوشمزه شدن جوجه کباب باید آن را مزه‌دار کرد. برای مزه‌دار کردن جوجه کباب می‌توان آن را در روغن زیتون , پیاز , آبلیمو و فلفل دلمه‌ای خرد شده و آب زعفران برای چند ساعت خواباند. روغن زیتون علاوه بر خوش طعم شدن جوجه کباب باعث ترد شدن آن نیز می‌شود.

کباب ماهی

علاوه بر کباب گوشت و مرغ، کباب ماهی نیز یکی از غذاهای پرطرفدار و خوشمزه است. ماهی کبابی یا کباب ماهی را می‌توان با انواع ماهی‌ها نظیر ماهی سالمون و قزل آلا درست کرد. غذای محبوبی که با ماهی کبابی سرو می‌شود، سبزی پلو است. کباب ماهی نسبت به انواع کباب گوشت و مرغ خواص بیشتری را داراست. ماهی سرشار از امگا ۳ است و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و سکته مغزی را کاهش می‌دهد. برای تهیه کباب ماهی خوشمزه باید ماهی را از قبل با آب لیمو ترش تازه , نمک و فلفل طعم‌دار کرد.

کباب ترکی 

کباب ترکی یا دنر کباب یکی از غذاهای لذیذ و خوشمزه و از خانواده غذا‌های فست فودی است. کباب ترکی از برش دادن گوشت یا مرغ که به صورت عمودی بر دور میله ای پیچیده شده است تهیه می‌شود که البته این مدل از کباب ترکی را می‌توان در رستوران‌ها مشاهده کرد. برای درست کردن کباب ترکی خانگی می‌بایست گوشت گوسفند یا مرغ را به صورت ورقه‌های نازک برش داد و با پیاز، آبلیمو و نمک و فلفل برای چند ساعت مزه‌دار کرد. سپس ورقه‌های گوشت را به همراه پیاز سرخ کرد و به همراه سایر مخلفات نظیر فلفل دلمه‌ای , قارچ و سیب زمینی سرو نمود.

.
منابع:
.https://www.grocerymag.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!