روش مشخصی برای طبقه بندی انواع پنیر وجود ندارد. برخی از فروشگاهها آنها را بر اساس اصل و ریشه طبقه بندی میکنند و برخی دیگر براساس پنیر نرم، نیمه نرم و پنیر سفت. کسانی که پنیر را خوب میشناسند دارای روشهای پیچده ای برای دسته بندی هستند، با این حال انواع پنیر در دسته بندی کلی مطابق ذیل قرار میگیرند:
.
• پنیرهای تازه
پنیرهای تازه در آب پنیر قرار میگیرند و به طور کلی دارای مدت زمان مصرف و عمر کوتاهی هستند. پنیرهای کوتاژ، ریکوتا، پنیرهای خامهای، ماسکارپونه و موتزارلا در دسته پنیرهای تازه قرار دارند. پنیرهای تازه حالت نرم و خامهای دارند.
.
• پنیرهای نیمه نرم
پنیرهای صنعتی خوش طعم، کاممبر و انواع برندهای پنیر فرآوری شده مانند پنیر کیبی در دسته پنیرهای نیمه نرم قرار دارند. پنیرهای این گروه بی رنگ بوده و به آسانی خرد میشوند. برخی از پنیرهای نیمه نرم با گیاهان معطر و ادویهها طعم دار میشوند، مانند جک مونتری و میونستر.
.
• پنیرهای سفت
پنیرهای سفت همچنین با عنوان پنیرهای کهنه شناخته میشوند. انواع پنیرهای سفت عبارتند از: پارمیسان، رگیانو، آسیاگو و گریر. این پنیرها به دلیل اینکه آب آنها به طور کامل گرفته میشود بسیار سفت و خشک هستند و این باعث ماندگاری آنها برای مدت زمان طولانیتری میشود همچنین بسیاری از پنیرهای این گروه دارای طعم قوی و تند هستند.
.
• پنیر شسته شده
پنیر شسته شده مانند تالیگو و لیمبرگر که در آب شور و نمکی و عصاره برخی میوهها خوابانده میشوند و این فرایند طعم خاصی به آنها میدهد. رنگ و مزۀ آنها را تغییر داده و باعث حفظ آب درون آنها میشود. لایه خارجی آنها قهوهای یا نارنجی روشن است و لایه درونی نرم، پر ادویه و مزه دار است.
.
• پنیر آبی
این دسته از پنیرها همچنین با عنوان پنیر رگه دار آبی نامیده میشوند و به وسیله این رگهها به راحتی قابل تشخیص هستند. رنگ آبی آنها به دلیل قالبی است که در درست کردن آنها استفاده میشود و همچنین یک طعم قوی و خاصی به آنها میدهد. قابلیت خرد شدن آنها باعث استفاده گستردۀ آنها در تهیه انواع سالاد شده است پنیرهایی مانند: گورزانولا، پنیر آبی دانمارکی و روقفرت از این گروه هستند.
.
• پنیر فراوری شده
نام این گروه بر اساس فرایند تولید آنها انتخاب شده است و ترکیبی از پنیرهای طبیعی و موادی مانند امولوسیون و طعم دهندههای مصنوعی که باعث ماندگاری آنها میشود، هستند. مانند پنیرهای آمریکایی و پنیر فرآوری شده پهن.
.
روشهای سالم و بهداشتی مصرف پنیر
⇠ تکه کوچکی از هر یک از پنیرهای گروه نیمه نرم را با یک تکه سیب مصرف کنید
⇠ پنیر همراه با یک تکه از گوشت سینه بوقلمون
⇠ غلات همراه با گوجه فرنگی تازۀ خرد شده و مقدار کمی پنیر پارمیزان
⇠ مخلوط پنیر خامهای بدون چربی با ماهی سالمون با طعم دودی
⇠ پنیر گورونازولا همراه با انجیر خشک شده، زرد آلو و گلابی
⇠ مخلوط پنیر با توتها
.
منابع:
.https://mag.fidilio.com