• ویژگیهای سوسیس و کالباس مرغوب :
1 – باید دارای پوست براق باشند .
2 – دارای بسته بندی مناسب و بدون حباب هوا باشند .
3 – پس از پخته شدن کاهش حجم ندهند. هر قدر کیفیت گوشت بکاررفته پایین تر باشد، میزان چروکیدگی و افت حجمی سوسیس و کالباس نیز پس از پخت بیشتر خواهد بود .
4 – هر قدر درصد گوشت در فرآورده بیشتر باشد، مرغوبیت آن نیز بالاتر خواهد بود .
5 – در آنها از خرده های نان،آرد و چربی بیش از اندازه استفاده نشده باشد .
6 – فاقد گلوتن (gluten) باشند. یعنی فاقد خرده نان، پودرسیب زمینی و برنج باشند. این سوسیس و کالباس ها ایجاد حساسیت نکرده و از درصد گوشت بالاتری برخوردار میباشند .
7 – سوسیس و کالباس نباید دارای لکه های تیره و سبز رنگ باشند .
8- مقایسه قیمت فروش محصول با قیمت گوشت * درصد گوشت درج شده روی لیبل
9- اطمینان از داشتن پروانههای ساخت و استاندارد
10- داشتن تاریخ تولید و انقضا و سپری نشدن تاریخ انقضا
11- لیز نشدن پوشش خارجی سوسیس یا کالباس
12- عطر و رنگ و بوی مطبوع محصول در هنگام برش
.
• سوسیس و کالباس فاسد :
⇠ سطح خارجی آن لیز و لزج میشود.عطر و بوی نامطبوعی دارد. تاریخ انقضای آنها گذشته یا دستکاری شده است.زیر پوشش و در سر و ته کالباس ، لکههای کوچک سیاه رنگ ناشی از رشد باکتریها و کپکها مشاهده میشود.
⇠ رنگ سوسیس ملاک درست و معتبری از سالم بودن آن نیست بلکه مهم ترین مسئله برای تشخیص سوسیس سالم بسته بندی سالم و مناسب آن و نداشتن بوی زننده و رنگ غیر طبیعی بهترین سوسیس است .
.
منابع:
.http://namnak.com
.http://sanatghaza.com