• توصیههای خرید سیرابی
⇠ برای خرید سیرابی به ۲ چیز توجه کنید: اول اینکه بویتعفن ندهد و دوم توجه به فصلی که سیرابی می خرید. سیرابی تابستان و پاییز، سفیدرنگ است، چون دام علوفه تازه خورده و تحرک زیاد داشته ولی سیرابی زمستان و بهار تیرهرنگ است، چون دام در طول فصل، علوفه خشک خورده و تحرک بسیار کمی داشته، البته این مساله به معنای خرابی سیرابی نیست.
.
• بهترین راه پاک کردن سیرابی
⇠ پاک کردن سیرابی به این شکل باید با کمک دو نفر انجام شود و به تنهایی غیر ممکن است، بنابراین ابتدا یک همراه مناسب انتخاب کنید.
⇠ سپس آب را در یک قابلمه نسبتا بزرگ که سیرابی در آن جا شود، به جوش آورید.
⇠ قسمت هزارلا و شیردان را از سیرابی جدا کنید.
⇠ سیرابی را با یک قیچی یا چاقوی تیز برش بزنید تا از حالت کیسهای خارج شده و مانند یک پوسته ی صاف شود. برای اینکه راحتتر تمیز شود آن را به ۴-۳ تکه تقسیم کنید.
⇠ وقتی آب به جوش آمد، آن را از روی حرارت برداشته و یکی از تکههای سیرابی را به مدت چند ثانیه در آن قرار دهید و بلافاصله از آب جوش خارج کنید.
⇠ دو طرف سیرابی را با دست محکم نگه داشته و بکشید تا سطح آن صاف شود، سپس با چاقو روی سیرابی را بخراشید تا پرزهای زرد رنگ روی آن جدا شوند و رنگ آن سفید مایل به صورتی روشن شود.
⇠ اگر همه پرزها جدا نشد، دوباره در آب جوش انداخته و مراحل قبلی را تکرار کنید تا کاملا تمیز شود.
⇠ پس از تمیز کردن هر تکه، آن را کنار گذاشته، مشغول تمیز کردن تکه بعدی شوید و مراحل فوق را برای سایر تکههای سیرابی نیز انجام دهید.
⇠ اگر آب سرد شده بود دوباره آن را گرم کنید، زیرا در غیر اینصورت پرزها به راحتی جدا نمیشوند.
⇠ برای تمیز کردن هزارلا هم به همین صورت عمل کنید، یعنی در آب جوش فرو کرده و سپس بین لایهها را یکی یکی با دست تمیز کنید.
.
• نکته:
⇠ اگر سیرابی زیاد در آب داغ بماند، پخته شده و دیگر قابل تمیز کردن نیست، بنابراین در حد چند ثانیه کافی است.
⇠ پس از تمیز کردن لایه رویی سیرابی نوبت به تمیز کردن لایه داخلی آن میرسد. برای این منظور:
⇠ ابتدا اگر جسم خارجی به لایه داخلی سیرابی چسبیده با یک چاقو از آن جدا کنید.
⇠ شیر آب سرد را خیلی کم باز کنید و هر تکه از سیرابی را زیر آب سرد بشویید، تا کاملا تمیز شود و ظاهری شبیه به یک حوله سفید پیدا کند.
⇠ برای شستن هزارلا هم، لایهها را یکی یکی زیر آب باز کرده و با حوصله دست بکشید تا کاملا تمیز شود.
⇠ شیردان هم که دارای چینهای زیادی است و روی سطح آن را ماده لزجی پوشانده و لیز است، نیازی به خراشیدن با چاقو ندارد و فقط باید زیر آب سرد،
خوب شسته شود. با شستن این قسمت، لزجی روی سطح آن از بین نمیرود و فقط اگر ماده خارجی به آن چسبیده باشد جدا میشود.
⇠ پس از شستن سیرابی، آن را به تکههای کوچکتر برش بزنید تا برای پختن آماده شود.
.
• چند نکته مهم در پاک کردن سیرابی و از بین بردن بوی آن
⇠ سیرابی را حتما از محل مطمئنی تهیه کنید که تازه باشد و به راحتی تمیز شود.
⇠ اگر سیرابی را با دقت و حوصله تمیز کنید و پرزهای آن را کاملا جدا کنید بوی نامطبوع آن در هنگام پخت تا حدود زیادی کم میشود.
⇠ هنگام پختن سیرابی بهتر است به ازای یک عدد سیرابی متوسط، ۱ پیمانه نخود که از قبل خیس کردهاید به آن اضافه کنید تا بوی نامطبوع آن گرفته شود.
⇠ برای پختن سیرابی بهتر است ابتدا یک عدد پیاز بزرگ را تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند، سپس قطعات سیرابی را به آن اضافه کرده و با پیاز تفت دهید، در اینصورت بوی آن تا حد زیادی کم میشود.
⇠ افزودن مقداری آبلیموی تازه پس از پایان پخت، کمک زیادی در کاهش بوی این غذا می کند.
⇠ بهتر است قبل از پخت، این ماده غذایی را کامل شسته و تمام زواید اطراف آن را دور بریزید و در موقع خرید، بهداشت و سلامت این ماده غذایی را درنظر بگیرید و انواعی را که دارای بستهبندی بهداشتی، تاریخ مصرف و مجوز بهداشت هستند، انتخاب کنید.
⇠ معمولا در تهیه این غذا برای ایجاد طعم مطلوب از نمک زیاد استفاده میشود. بنابر این مصرف این غذا برای مبتلایان به فشار خون بالا توصیه نمیشود.
⇠ مصرف جگر سفید این غذا به دلیل کلسترول بالا برای افراد مبتلا به چربی خون مضر است و باید با احتیاط مصرف شود.
.
منابع:
.https://setare.com
.https://persianv.com