⇠ آجیل یکی از محصولات مهم روز های عید به شمار می آید که تعداد بسیاری از شهروندان این کالا را به طور قطع در سبد کالا های مورد نیاز نوروزی خود لحاظ می کنند. این مَثَل قدیمی که میگوید: «هرقدر پول بدهی، آش میخوری!» در مورد آجیل هم صادق است بنابراین برای خرید آجیل، سراغ دورهگردها و دستفروشها نروید چون این آجیلهای فلهای ممکن است از انبارهایی گرفته شده باشند که شرایط نگهداری آجیل در آنها بهداشتی و صحیح نباشد.
بعضی از این ترکیبات عبارتند از:
• آجیل شور:
این نوع آجیل تشکیل شده از پسته، تخمه کدو، تخمه ژاپنی، مغز بادام، مغز فندق و بادام هندی.متاسفانه این نوع آجیل، رایجترین و پرطرفدارترین نوع آجیل در ایام نوروز است. اینکه چرا میگوییم متاسفانه، پاسخ ساده و روشنی دارد. کافی است به صفتی که کلمه آجیل را همراهی میکند، دقت کنید: «شور!» چه کسی است که این روزها در باره عوارض ناشی از افزایش مصرف نمک و خطرات زیانبار آن چیزی نشنیده باشد یا مطلبی نخوانده باشد؟
.
• آجیل شیرین:
شامل مغز گردو، کشمش، توت خشک، مغز فندق، مغز پسته، مغز بادام و بادام هندی. اگرچه از این نوع آجیل کمتر از بقیه آجیلها در ایام نوروز استقبال میشود اما حضور مغز گردو در این ترکیب یک مزیت بسیار بزرگ به حساب میآید.
.
• آجیل چهار مغز:
این آجیل تشکیل شده از مغز بادام، مغز پسته، مغز فندق و بادام هندی.
.
• سلیقه شخصی:
همه ما برای خرید آجیل نوروزی یک گزینه دیگر را هم پیشروی خود داریم و آن هم سبک شخصی خودمان است؛ به این معنی که ما میتوانیم از هر کدام از اقلام آجیل به میزان دلخواه و به سلیقه شخصی خودمان خرید کنیم و آنها را با هم ترکیب کنیم. در بین اقلام مختلف آجیل، معمولا مشتریان بیشترین استقبال را از پسته به عمل میآورند و بعد از آن به ترتیب انواع تخمه، بادام، بادام هندی و مغز فندق مورد توجه قرار میگیرد.
.
• آجیلهای وارداتی:
اینروزها در آجیلفروشیها و فروشگاههای عرضهکننده خشکبار، آجیلهای هندی، تایلندی و ژاپنی هم پیدا میشود که به خاطر تنوع رنگی و طعم تندشان مشتریانی هم برای خودشان دست و پا کردهاند. در این نوع آجیلها انواع رشته، ذرت، نخود و باقلا هم پیدا میشود. البته بعید به نظر میرسد که کسی بخواهد میز پذیرایی عید خود را با آجیلهای رنگی شرق آسیا تزیین کند.
.
منابع:
.https://www.yjc.ir