1.میوههای خراب و لکدار نخرید؛ چون خرابی و لک این میوهها میتوانند به تمام سطح خود میوه و حتی سایر میوهها هم منتقل و باعث غیرقابلاستفاده شدن آنها شوند.
2.میوههای درشت نخرید؛ چون احتمال استفاده از کودهای شیمیایی غیرمعمول و غیراستاندارد برای پرورش و رشد سریعتر آنها وجود دارد و انتقال ترکیبهای باقیمانده این کودهای شیمیایی به بدن با خوردن میوه، میتواند باعث ابتلا به انواع بیماریها در افراد مختلف بهخصوص بچهها، سالمندان و زنان باردار شود.
3.میوههایی که شکستگی و بریدگی دارند، نخرید چون احتمال انتقال آلودگیهای محیطی و سمها به داخل میوههای شکسته و بیمار شدن افرادی که آنها را مصرف میکنند، وجود دارد.
4.میوهها را در فصل خودشان بخرید؛ چون میوههای فصل بهصورت طبیعی و بدون استفاده از انواع کودهای شیمیایی و خارج از شرایط گلخانهای تولید میشوند و طعم بهتری دارند.
.
نکات خرید چند نوع میوه
• توتفرنگی:
⇠ توتفرنگیهای تازه و سالم باید کاملا قرمز، سفت و حداکثر به ارتفاع دو بند انگشت زنانه باشند.
⇠ توتفرنگیهای سبزرنگ، درشت، کمی نرم و حتی لهیده اصلا گزینههای خوبی برای خرید نیستند.
.
• سیب:
⇠ پوست سیبهای تازه یا کاملا زرد یا کاملا قرمز است. سیبهایی که پوست زرد مایل به سبز یا صورتی دارند، بیمزه و کمشیرین هستند. پوست سیبهای زرد و شیرین باید کمی هم زبر باشد و انگشتان دست به راحتی روی آن کشیده نشود. ضمن اینکه سیبهای سالم، وزن بیشتری نسبت به سیبهایی که داخلشان پوک و خراب است، دارند.
⇠ از خرید مواردی که دارای بافت نرم یا رنگ غیرعادی هستند خودداری نمایید.
.
• انگور:
⇠ چوب خوشهانگورهای تازه باید کاملا قهوهای و خشک باشد.
⇠ خوشههای خیس نشاندهنده وجود حبههای انگور له و خراب لابهلای انگورهای سالم سطحی است. مزه انگوری هم که چوب خوشه آن سبز است، به ترشی میزند و گاهی هم بیمزه است.
.
• هلو:
⇠ یک هلوی تازه، خوشمزه، رسیده و شیرین نه باید زیاد نرم باشد و نه زیاد سفت. پوست چنین هلویی گلبهی مایل به قرمز و پوشیده با پرز است. گوشت این نوع هلوها هم کاملا زرد و گاهی با لکههای صورتی است. طعم هلوهایی که پوستی مسطح و بدون پرز دارند و رنگشان صورتی مایل به سبز است، شیرین نیست و معمولا سفت و بدخوراک هستند.
⇠ نشانه های کیفیت بالا برای انتخاب میوه تازه هلو بسیار واضح و روشن است. پوست هلو دارای پرزهای ریز و روشن است و رنگ میوه تازه آن زرد پررنگ به همراه هاله های زیبایی از رنگ قرمز است. هلو در صورت رسیده و سالم بودن یکی از جذاب ترین و خوشمزه ترین میوه هاست.
⇠ نکته: هلوهایی که ظاهر براق و شفاف با رنگ تیره دارند را انتخاب نکنید زیرا نشان دهنده ی مقادیر نامناسب نیترات در کود مصرفی برای عمل آوری میوه ها هستند و نیترات دشمن سلامتی است.
.
• هندوانه:
⇠ دو راه برای پی بردن به رسیده بودن یا نبودن هندوانهها وجود دارد؛ نگاه کردن به رنگ پوست آنها که هرچه پوست هندوانه سبزتر باشد، هندوانه هم شیرینتر و رسیدهتر است و دوم، خراشیدن پوست رویی هندوانه با ناخن.
⇠ وجود لایهای سفیدرنگ درست در زیر پوست سبز و نازک هندوانه، نشاندهنده تازگی آن است.
.
• گیلاس و آلبالو:
⇠ آلبالو و گیلاس تازه باید کاملا قرمز و سفت باشند، نه نرم و صورتی. برای پیبردن به وجود کرم میوه داخل آلبالو و گیلاس، میتوان از فروشنده خواست 3 تا 4 عدد از آنها را اتفاقی باز کند.
⇠ اگر آن 4-3 عدد سالم بودند، تقریبا میتوان مطمئن بود که قصد خرید میوههای مرغوبی دارید.
.
• پرتقال:
⇠ پوست پرتقالهای شیرین و آبدار معمولا نازک و وزن پرتقالهای پوک و تلخ کمتر از پرتقالهای آبدار و شیرین است.
⇠ ضمن اینکه اگر پرتقالی تازه و آبدار باشد، نباید پوست آن با فشار انگشتان دست به سادگی فرورود.
.
• نارنگی:
⇠ نارنگیهای تازه و شیرین، پوستی پفکی و سبک دارند که به سادگی از گوشت آنها جدا میشود. معمولا تکهای از چوب و برگ نارنگی هم به سر آن چسبیده است که این موضوع، تازگی این میوه را نشان میدهد.
⇠ پوست نارنگی رسیده باید کاملا نارنجی و بدون لکههای سبزرنگ باشد.
.
• زردآلو:
⇠ رنگ طلایی، درشت، از خرید زردآلوهایی که بیشازحد سفت و یا نرم هستند خودداری کنید، زیرا در مورد اول نارس و بدون طعم مطلوب بوده و در حالت دوم نیز بهزودی پوسیدهشده و طعم مطلوبی نخواهد داشت.
⇠ همچنین دقت کنید تا میوههای لهشده در میان انتخابهای شما نباشد.
.
• آووکادو:
⇠ باید درصورتیکه آن را آرام فشار میدهید اندکی نرم باشد. وجود علامتهای قهوهایرنگ روی آووکادو نشانه بیکیفیتی نیست.
.
• انجیر:
⇠ در هنگام لمس باید کمی نرم باشد. توجه کنید که انجیر میوهای است که بهسرعت فاسد میشود. استشمام بوی ترشی نشان از بیشازحد رسیدن میوه است.
.
• گریپفروت:
⇠ سفت، گرد و سنگین با توجه به سایز میوه. از خرید انواعی که پوست خشنی دارند خودداری نمایید.
.
• انگور:
⇠ در حد کمی نرم، خوشفرم و فربه همراه خوشه سبزرنگ و ساقه قابلانعطاف.
.
• کیوی:
⇠ در هنگام فشار دادن همانند آووکادو کمی نرم باشد.
.
• لیمو:
⇠ کمی نرم، دارای پوست صاف و کمی براق، سنگین با توجه با سایز میوه.
.
• لیموترش:
⇠ سنگین با توجه به سایز. انواع سبزرنگ ترشتر و اسیدیتر از لیموهای زرد میباشند.
.
• پرتقال:
⇠ سنگین با توجه به سایز، سفت، پوست میوه خیلی زمخت و یا چروکیده نباشد.
.
• خرمالو:
⇠ سفت و خوشفرم، دقت کنید که بخش بالایی به آن متصل باشد.
⇠ اگر خرمالو شما اندکی سبز و نرسیده باشد میتوانید آنها را همراه با یک سیب برای چند روز درون یک کیسه پلاستیکی قرار دهید.
.
• آناناس:
⇠ رنگ زرد طلایی و بافت کمی نرم. آناناس هنگامی رسیده است که برگهای آن بهآسانی جدا شوند.
⇠ میوه سبزرنگ بهاحتمالزیاد نرسیده بوده و آناناسی که زیاد رسیده است دارای لکههای سیاه و مرطوب در زیر و کنار خود میباشد.
.
• آلو:
⇠ پوست سالم، کمی نرم در حدی که هنگام فشردن آن این نرمی احساس شود، نرمی در بخش بالایی معمولاً نشانهای از رسیده بودن میوه است، از خرید انواع زخمخورده خودداری نمایید.
.
• انار
⇠ انار تازه و مرغوب پوستی به رنگ قرمز روشن و شفاف دارد که قرمزی آن کمی به رنگ نارنجی متمایل است. پوست انار مرغوب هیچ گونه ترک یا لکه قهوه ای رنگی ندارد. خشک و چوبی شکل نیست و ظاهری سفت و ترد دارد. میوه تازه انار با کیفیت بالا هیچ رایحه ای از خود ساطع نمی کند.
⇠ نکته: پوست انار باید حالت ارتجاعی داشته باشد اما شل نباشد. انارهایی که پوست نازک تری دارند و دانه های آن تقریبا قابل لمس هستند رسیده تر هستند. کلفت بودن پوست انار نشانه ی خوبی نیست چون مشخص می کند که هنوز به اندازه کافی رسیده نشده است.
.
• نارگیل
⇠ برای خرید میوه تازه نارگیل دقت کنید تا در هنگام خرید میوه ای را انتخاب کنید که نسبتا سنگین باشد و زمانی که آن را تکان می دهید بتوانید صدای تکان خوردن آب نارگیل را از درون آن بشنوید. اگر از داخل میوه صدای تکان خورد مایع ان شنیده نشود به این معنی است که میوه کهنه است و مایع درون آن خشک یا خالی شده است.
⇠ نکته: در نظر داشته باشید که وجود تکه های معلق جسم جامد درآب میوه هم نشانه ی خوبی نیست چون به این معنی است که تکه های گوشت نارگیل از دیواره ی آن جدا شده اند که دلیل این مورد ماندن طولانی مدت در دمای بالا و فاسد شدن میوه است.
⇠ در صورت خشک بودن درون آن، نارگیل فاسد میباشد. همچنین در سوراخهای چشم مانند آن نیز نباید رطوبتی حس شود.
.
• گلابی
⇠ برای تشخیص رسیده و مرغوب بودن میوه تازه گلابی فشار اندکی با نوک انگشت برآن وارد کنید.
⇠ اگر سفت و سنگی باشد نشانه ی نرسیده بودن میوه است. نشانه میوه تازه گلابی کمی نرم بودن و رنگ زرد براق آن است.
.
• انبه
⇠ انواع انبه در رنگ هایی میان زرد و سبز موجود است. رایحه میوه تازه ی انبه رسیده بسیار خوش و دلنشین است. اگر محل اتصال انبه با درخت را بو کنید، رایحه ی بیشتری از خود ساطع می کند. انبه رسیده تقریبا نرم با پوستی تقریبا صاف و یکدست است. اگر پوست انبه چروکیده و کدر باشد نشانه ی مانده بودن میوه است
⇠ نکته: اگر میوه تازه انبه را کمی کال تر بخرید ماندگاری بیشتری خواهد داشت. انبه در هوای گرم رسیده میشود.
.
• آناناس
⇠ یکی از راههای تشخیص کیفیت اناناس رنگ نارنجی مایل به زرد خوشرنگ آن است. میوه تازه آناناس هایی که قسمت قاعده آن (قسمت پائینی) آن سبز رنگ است و بسیار سفت هستند خودداری کنید. از خریدن انانس هایی که دارای رنگ قهوه ای تیره هستند خودداری کنید. لکه روی پوست میوه، نشانه ی خوبی برای انتخاب یک میوه تازه نیست.
⇠ آناناس های بزرگتر همواره میوه های بهتری هستند چون درشت شدن سایز میوه نشانه رسیدن و رشد کامل آن است و قسمت گوشت میوه در آنها بیشتر است.
⇠ نکته: عطر آناناس رایحه ای ملایم، خاص و دلنشین و آشنا برای همه است. از خریدن اناناس هایی که بویی مانند انگور یا گیلاس ترش دارند خودداری کنید.
.
• خیار
⇠ ظاهر خیار قلمی باید سفت و یکدست باشد. رنگ ایم میوه سبز و اندکی متمایل به سبز تیره است. اگر خیار به نظر شما بیش از حد روشن و به سمت زردی یا بیش از حد تیره باشد جزو معیارهای میوه تازه و مرغوب قرار نخواهد گرفت. شفافیت پوست خیار و سفتی و ترد بودن نشانه ی سلامت و تازگی و تار و کدر بودن پوست خیار و شل بودن ظاهر آن نشانه ی نامرغوب بودن خیار است. رگه های روی پوست خیار باید باریک و پوست آن نسبتا زبر باشد.
⇠ نکته: در زمان خرید خیار به قسمتی که به بوته متصل بوده دقت کنید. چروکیده و زرد بودن این قسمت نشانه ی کهنه بودن محصول است.
.
• موز
⇠ برای تشخیص میوه تازه موز به پوست آن دقت کنید. پوست موز دقیقا نشان دهنده میزان تازگی یا کهنگی آن است. هرچه موز رسیده تر باشد پوست آن نازک تر میشود. نشانه رسیده بودن موز این است که پوست خال خالی دارد و در زمان پوست کندن سر آن به راحتی از بقیه پوست کنده میشود.
⇠ اگر پوست موز بسیار کلفت باشد نشانه ی کال بودن آن است.
.
• منگوستین
⇠ میوه منگوستین یا ترگیل شکل گرد و تقریبا به اندازه توپ تنیس است. رنگ میوه تازه ان بنفش تیره و گاهی بنفش مایل به قرمز است. پوست این میوه قطور است و گاهی ضخامت ان تا 1 سانتیمتر هم می رسد. بخش خوراکی درون میوه قسمت نرم و سفیدرنگی است که ممکن است بدون دانه یا دارای یک تا 5 عدد دانه در داخل آن باشد. ایم میوه بومی مناطق مالزی و تایلند و اندونزی و هندوستان است.
⇠ در میان میوه های استوایی منگوستین به ملکه میوه ها مشهور است. زمانی که پوست منگوستین را جدا می کنید، در درون آن به یکی از خوشمزه ترین و لطیف ترین میوه ها می رسید که طعم شیرین دارد. همینطور این میوه بسیار آبدار و لذیذ است.
⇠ در زمان خرید منگوستین به پوست آن دقت کنید. اگر پوست میوه تازه منگوستین را کمی فشار دهید و نرم بودن آم را حس کنید میوه تازه است ولی اگر سفت بود و اثر فشار انگشت شما روی آن معلوم نشد، داخل آن حتما خراب شده است در نتیجه از خرید آن خودداری کنید.
.
• طالبی
⇠ میوه تازه طالبی دارای ظاهری خشک و خشن است اما رایحه ی شیرین وخاص آن بسیار مشخص است. طالبی باکیفیت نباید در برابر فشار ملایمی که شما با دست به آن وارد می کنید شل یا نرم باشد چون این حالت نشانه ی زیادرسیدن یا تازه نبودن میوه است.
⇠ سفت بودن بیش از حد طالبی هم نشانه خوبی نیست و نشان از کال بودن میوه دارد.
.
• خرمالو
⇠ میوه تازه خرمالو با طعم خاص و متفاوت همیشه طرفداران خود را داشته است و به دلیل اینکه بیشتر افراد طعم گس این میوه را چشیده اند، ذائقه ی هرکسی به سمت این میوه متمایل نیست. نکته جالب اینجاست که میوه تازه خرمالو اگر کاملا رسیده باشد به هیچ وجه طعم گس ندارد و کاملا شیرین است. خرمالوی خوب رنگ نارنجی تیره دارد و زمانی که به آن دست بزنید کاملا لطیف است.
⇠ میوه تازه خرمالو پوست شفاف و براقی دارد و بدون چروکیدگی است. نشانه ی نرسیده بودن میوه خرمالو، رنگ نارنجی روشن و سفتی بیش از حد آن است
⇠ نکته: خرمالو یکی از میوه هایی است که انتخاب ان وابسته به زمان مصرفش است. اگر قصد ندارید خرمالوهایی که خریدید بلافاصله مصرف کنید، سعی کنید سراغ خرمالوهای کال تر بروید. میوه تازه خرمالوی رسیده عمر کمی دارد و خیلی زود خراب میشود.
.
• پاپایا
⇠ پاپایا میوه بومی آمریکای جنوبی و مرکزی و چند کشور آفریقایی است. میوه پاپایا یا خربزه درختی با طعم خوب و حالت لطیفی که دارد میوهی مطلوب و فوقالعادهای است. میوه تازه پاپایا در تهیه سالاد و پوره میوه استفاده میشود.
⇠ پاپایا های مکزیکی خوشطعمترین انواع آن هستند. پاپایا شباهت زیادی به خربزه دارد. رنگ زرد میوه پاپایا به معنی رسیده شدن کامل آن است. البته نوع سبز آن نیز قابلاستفاده است که پس از چند روز برای خوردن مناسب میشود.
.
• خربزه
۱. دقت کنید که هیچ قسمتی از پوست خربزه نرم نباشد. نرم بودن پوست خربزه نشانه خراب شدن آن است. چنین خربزهای در آستانه ترشیدگی و اسیدی شدن است.
۲. دقت کنید که مثل هندوانه بوته آن از آن جدا شده باشد و فرورفتگی کمی در همان محل وجود داشته باشد.
۳. خط های روی خربزه باید به رنگ سبز کمرنگ و پوست آن زرد رنگ باشد. اگر پوست خربزهای که انتخاب کردید، کمی چسبناک است این به این معناست که شیرین بودن آن قطعی است.
۴. خربزه را هم مثل طالبی در هنگام مصرف برش بدهید و تخمههای آن را از میوه جدا نکنید. روی آن را با یک کیسه بپوشانید و داخل یخچال بگذارید یا آن را به چند بخش تقسیم کنید و در یک ظرف دردار بریزید.
.
منابع:
.https://www.yjc.ir
.https://azoogheh.com
.http://donyayemive.com
.https://www.fardanews.com
.https://blog.okala.com