ترشی یکی از مخلفات خوشمزه و دلخواه برای انواع غذاهای ما ایرانیان است. اگر میخواهید ترشی های خوشمزه درست کنید این مطلب را از دست ندهید.برای تهیه ترشی خوب و خوشمزه باید موارد زیر رعایت شود:
⇠ مقدار سرکه و نمک لازم
⇠ سرکه باید به مقداری اضافه شود تا روی مواد را بپوشاند.
⇠ همچنین باید محلول آماده شده را بچشید تا نمک آن بیش از اندازه نباشد.
⇠ خلوص سرکه
⇠ سرکه ترشی باید خوب و خالص باشد، بهترین نوع آن سرکه ای است که از انگور، کشمش و سیب تهیه شود.
.
• جوشاندن سرکه
⇠ چون یکی از دلایل کپک زدن ترشی ها، ناخالص بودن ترشی هاست، بنابراین بهتر است سرکه را قبل از استفاده به مدت چند دقیقه جوشانده و پس از سرد شدن استفاده کنید.
.
ادویه های پر استفاده در تهیه ترشی عبارتند از:
⇠ نمک، میخک، فلفل سبز، فلفل قرمز، فلفل سیاه، شوید خشک، زنجبیل، سیاه دانه، گلپر، هل، زیره، نعناع خشک، پودر خردل، زردچوبه، برگ مو، برگ آلبالو که به ترشی طعم و عطری دلپذیر می دهند.
.
• سبزی ترشی
⇠ معمولا سبزی ترشی هفت نوع معطر است که به هفت سبزی معروف است، اما می توانید بر حسب سلیقه خود سبزی ها را انتخاب کنید. هفت نوع سبزی عبارتند از: شوید، نعناع، جعفری، مرزه، گشنیز، ترخان و ریحان.
.
• عمل آوری سبزی ها
⇠ بهتر است سبزی ها را پس از پاک کردن و شستشوی اولیه به مدت 2 ساعت در آب و نمک قرار داده تا سبزی برای جذب سرکه آماده شود.
⇠ (مقدار شوری آب و نمک باید مانند آب برنج باشد) سپس سبزی را در آبکش ریخته و روی آن آب بریزید و بگذارید آب آن برود.
⇠ پس از این که مطمئن شدید آب اضافه آن گرفته شده است، سبزی را خرد کرده و به مدت یک روز روی پارچه نخی بریزید تا کمی خشک شود. این سبزی برای استفاده در ترشی آماده است.
.
• جوشاندن میوه ها در سرکه
⇠ میوه هایی که می خواهید در تهیه ترشی از آنها استفاده کنید باید قبلا در سرکه بجوشانید.
.
• ظروف مورد استفاده
⇠ ظروفی که در آنها ترشی تهیه می کنید باید سفالی، بلوری یا چوبی باشد و هرگز از ظروفی که از جنس پلاستیک یا روی هستند برای این منظور استفاده نکنید.
.
• محل نگهداری ظروف ترشی
⇠ ظروف ترشی باید در جای خنک نگهداری شوند.
.
• نگهداری ترشی ها
⇠ هر ماده شناور در سطح ترشی یا سرکه باید فورا برداشته شود.
منابع:
.https://www.tasvirezendegi.com