این ماده خمیری شکل از دانه های پوست شده کنجد بدست می آید. ماده غذایی اصلی در آشپزخانه های خاورمیانه، مدیترانه و آفریقا است. دارای پروتئین بالایی است و منبع خوبی از آهن، کلسیم، منیزیم و چربی های مفید است.
.
• چگونه مطمئن شویم یک ارده با کیفیت را خریداری کرده ایم؟
⇠ پی بردن به این مسئله کار سختی است و ممکن است مجبور شوید برای بدست آوردن این اطمینان چندین برند مختلف را امتحان نمایید.
⇠ ما به شما توصیه می کنیم که ارده ای را انتخاب نمایید که دارای رنگی روشن تر است و توجه داشته باشید زمانی که یک شیشه ارده تهیه می کنید روغن بیش از حدی بر روی قسمت خمیری آن قرار نگرفته باشد. اگر روغن به اندازه طبیعی بر روی آن قرار گرفته است نشان دهنده این است که ارده از دانه های کنجد روغنی تری تولید شده است و یا این بدین معناست که از زمان تولید این ارده مدت زیادی گذشته است.
⇠ همچنین باید اشاره کنیم که در بسته بندی اکثر ارده ها به نوع کنجد بکار رفته و نحوه تولید ارده اشاره ای نمی شود. بنابراین، شما باید تنها از برندهای معتبر که دراین زمینه فعالیت دارند ارده مصرفی خود را تهیه نمایید، زیرا واقعا هیچ راهی مشخصی برای دانستن کیفیت ارده وجود ندارد. شرکت کنجد آسمان یکی از برندهای فعال معتبر دراین زمینه است و شما با تهیه محصولات آن می توانید این اطمینان را برای خود و خانواده به همراه بیاورید.
⇠ برخی از مارک های ارده ممکن است حاوی مقداری نمک، روغن، شکر و یا حتی رنگ های خوراکی باشند اما به شما پیشنهاد می کنیم حتما برچسب محصولات را با دقت مطالعه نمایید و از عدم وجود رنگ خوراکی و یا هر گونه طعم دهنده در آن مطمئن شوید. محصولات شرکت کنجد آسمان این اطمینان را برای خریداران فراهم کرده است.
⇠ در نهایت، کام شما می داند چه چیزی خوب است و این موضوع کاملا به سلیقه افراد بستگی دارد.
.
• چگونه ارده را در خانه نگه داری کنیم؟
⇠ شما می توانید ارده را در یخچال نگه داری کنید، اما این مسئله اجباری نیست؛ این موضوع تنها به این دلیل است که ارده شما زمان بیشتری کیفیت خود را حفظ کند. این را باید بگوییم نیازی نیست حتما آن را در یخچال نگه داری کنید یک مکان خنک در منزل شما می تواند یک مکان عالی برای نگه داری ارده باشد.
⇠ هر زمان که خواستید از آن استفاده کنید، آن را مجددا ترکیب نمایید. این کار به جلوگیری از جدا شدن روغن کنجد از مواد خمیری ان کمک می کند.
⇠ طبیعتا به دلیل اسیدهای چرب محلول در ارده و روغن کنجد، شرایط نگهداری ارده به گونهای است که بایستی آن را در جای خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور افتاب نگه داشت، چراکه اگر چنانچه ارده و روغن کنجد را در مجاورت هوای گرم و نور آفتاب قرار دهیم، اسیدهای چرب آن سریع اکسید شده و خاصیت خود را از دست میدهد.
⇠ بنابراین ازجمله نکاتی که بایستی در نگهداری ارده رعایت شود، ایجاد شرایط خنک برای آن میباشد. البته نگهداری ارده در فصل زمستان به دلیل خنک بودن هوا راحتتر است، میتوانید ارده را در کابینت و یا در کشوی آشپزخانه نگهداری کرده و در فصول گرما، آن را بر سر میز و یا پیشخوان آپشزخانه بگذارید و همچنین درصورت هوای بسیار گرم محیط میتوانید ان را نیز در قسمت درب یخچال که دمای سرد متعادلی دارد، قرار .دهید
.
• روش و میزان مصرف ارده
⇠ ارده را به طور کلی شیره خرما، شیره انگور، عسل و یا دربرخی موارد با سرکه مصرف میکنند
⇠ اما به طور معمول ارده را با شیره انگور ترکیب کرده و صرف میکنند. البته بایستی توجه داشته باشید که شیره را به مقدار کمی در ارده مخلوط کنید که خیلی شیرین نشود.
⇠ همچنین ارده را با عسل، سرکه و شیره خرما نیز میل میکنند. ترکیب ارده و شیره خرما، سبب بهبود فعالیت در بخش سیستم عصبی فرد شده و اگر فرد دچار کمخونی و یا فقر آهن باشد، منجر به بهبودی فرد بیمار میشود.
⇠ شیره انگور نیز شامل ویتامینهای آ، ب و ث است که مصرف آن همراه با ارده، دارای خاصیت ضدنفخ میباشد.
⇠ پیشنهاد میشود ارده را در وعده صبحانه و در آغاز روز کاری استفاده شود که به عنوان یک مکمل غذایی با توجه به فعالیت روزانه شما، انرژی قابل توجهی را نیز به شما میدهد.
⇠ استفاده از مصرف ارده در غذا، پختن کیک و یا شیرینی کاملا، بلامانع است اما توجه داشته باشید که از سرخ کردن روغن ارده بپرهیزید، چراکه خواص خود را از دست میدهد.
⇠ کنجد را میز می توان با ارده، عسل ترکیب کرده و یا حتی در تهیه کیک و شیرینی نیز بکار برد.
⇠ برخی کنجد و ارده را جهت مصرف وعده صبحانه با عسل ترکیب میکنند که بسیار عسل را خوشمزه میکند. باکمی ابتکار میتوان حتی کنجد را در تهیه انواع ته دیگ برنج، استفاده کرد. وقتی دانه های سفید کنجد را در کف قابلمه قرار داده و نون یا تکههای سیب زمینی را روی آن میگذاریم، پس از دم کشیدن برنج بر سطح نان و یا سیبزمینی، درهنگام سرو ته دیگ، دانههای کنجد به نان و یا سیبزمینی میچسبند که بسیار جلوه زیبا و طعم لذیذی را نیز داراست.
⇠ قابل ذکر است که ارده بایستی به میزان مناسب بسته به نیاز فرد در هفته صرف شود و درواقع با مصرف متعادل آن، کمک شایان توجهی به سطح افزایش چربی خون البته از نوع چربی خوب در بدن کرده و همچنین باعث بهبود گردش خون در بدن فرد میشود.
⇠ گفته شده افرادی که خود طبع گرم دارند بایستی ارده را با میوههای سرد میل کنند. به دلیل آنکه معمولا اینگونه افراد پس از خوردن ارده، به دلیل طبع گرم آن، بدنشان حساسیت نشان داده و جوش میزند. بنابراین مصرف ارده با میوههای سرد متناسب با فصل برای افرادی که طبع گرمی دارند، توصیه میشود
منابع:
.https://www.torangco.ir
.https://konjedaswman.blogsky.com