راهنمای چای سفید

« راهنما و دانستنی‌ها »

چای سفید یکی از ظریف‌ترین و لطیف‌ترین چای‌ها در جهان است که طعمی ملایم و شیرین دارد. خواص چای سفید برای لاغری ، پوست، گوارش، ضد سرطان و…. به اثبات رسیده است. این چای در فصل بهار از غنچه‌های باز نشده برگ‌های درختچه‌های چای تهیه می‌شود از مفیدترین و مغذی‌ترین چای‌ها در جهان است.

برخلاف انواع مختلف چای سیاه یا چای معمولی به شیوه‌ای متفاوت فرآوری می‌شود و برگ‌های آن برخلاف چای معمولی که در معرض حرارت خشک می‌شود و رطوبت خود را از دست می‌دهد به شیوه‌ای طبیعی و در مقابل تابش نور خورشید خشک می‌شود.

این چای علاوه بر کنترل کلسترول، چربی و فشار خون خواص مفید دیگری دارد که به ارزش‌های درمانی آن کمک می‌کند. برخی از این خاصیت‌ها را مرور می‌کنیم:

⇠ آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آن احتمال ابتلا به برخی سرطان‌ها مانند سرطان روده، شکم و پروستات را به حداقل می‌رساند.

⇠ افرادی که چای سفید در رژیم و برنامه غذایی روزانه‌شان وجود داشته باشد کمتر درمعرض سکته‌های قلبی و مغزی هستند.

⇠ خاصیت ضدباکتری و ضدویروسی بدن را در برابر بیماری‌های رایج فصل‌های سرد قوی و ایمن می‌کند.

⇠ نوشیدن آن به افزایش تراکم استخوانی کمک می‌کند و میزان شکستگی‌های استخوانی و ابتلا به بیماری‌های مفصلی استخوانی را به حداقل می‌رساند.

⇠ فلوراید موجود در دمنوش تهیه شده از آن مانع از خرابی دندان‌ها و مهم‌تر از آن مانع از رشد پلاک‌های دندانی و پوسیدگی دندان‌ها می‌شود.

⇠ نوشیدن مستمر این چای به بهبود عملکرد سلول‌های پوستی کمک کرده و به جوانسازی سلول‌های پوستی و بهبود وضعیت پوست نیز کمک می‌کند.

.

• چگونه چای سفید دم کنیم؟

⇠ برای تهیه چای سفید نباید به شیوه چای معمولی یا دیگر دمنوش‌ها اقدام کنید. تهیه این چای آداب ویژه‌ای دارد و بی‌دقتی در تهیه این چای سفید تمام خواص آن را از بین می‌برد و اثربخشی آن را کم می‌کند. برای تهیه آن به شیوه درمانگران طب سنتی ایران کافی است یک قاشق غذاخوری سرپر از آن را با یک لیوان آب که دمای آن از دمای آب جوش کمتر باشد به مدت ۱۰ دقیقه دم کنید.

⇠ برای این منظور باید آب را جوش بیاورید و اجازه دهید چند دقیقه بماند تا از دمای ۱۰۰ درجه کمتر شود. این شیوه بهترین شیوه دم کردن و آماده کردن چای سفید است. اما ژاپنی‌ها به شیوه دیگری دم می‌کنند. آنها چای را درون قوری که دمای آبش زیر جوش است، می‌ریزند و قوری را روی میز می‌گذارند و آن را با پارچه‌ای می‌پوشانند. بعد از ۱۰ دقیقه چای آنها آماده است. چینی‌ها این چای را درون فلاسک دم می‌کنند.
.

• چای سفید از چای سبز مفیدتر است

⇠ برگ‌های چای سفید تمامی خواص برگ‌های چای سبز را دارد با این تفاوت که تاثیرگذاری و خاصیت این چای در مقایسه با چای سبز چند برابر است. در حقیقت چای سبز و سفید هر دو برای درمان و کنترل قند و چربی خون، کلسترول و فشار خون توصیه می‌شوند با این تفاوت که خواص چای سفید در مقایسه با چای سبز چند برابر است چون چای سفبد از غنچه‌های نورس و بازنشده برگ‌های چای تهیه می‌شود و همین مسئله موجب شده تا چای سفبد این روزها در بسیاری از کشورهای مشرق زمین به ویژه چین، ایران و هند در گروه پرفروش‌ترین و البته گران‌ترین چای‌ها و دمنوش‌های طبیعی شناخته می‌شود.
.

• تفاوت چای سبز و چای سفید چیست؟

⇠ چایی سفید در حقیقت همان آنتی‌اکسیدان‌های چایی سبز را دارد و تنها تفاوتش در میزان و اندازه این آنتی‌اکسیدان‌ها و اثرگذاری آنهاست. به همین دلیل این چای اثرگذاری بیشتری برای کنترل بیماری‌های قلبی-عروق و انواع سکته‌های قلبی و مغزی دارد و از طرفی می‌تواند اثرگذاری بیشتری بر بدن داشته باشد.

⇠ تفاوت دیگر چای سبز و سفید در میزان کافئین موجود در این دو نوع چای است. میزان کافئین موجود در نوع سفید چای بسیار کمتر از چای سبز است و همین دلیل است که موجب می‌شود چای سبز در مقابل چایی سفید گزینه بهتری برای کاهش وزن باشد.

⇠ با وجود این اگر بخواهیم مقایسه‌ای بین چای سبز و چایی سفید داشته باشیم به طور قطع چای سفید با طعم دلنشین و سبکی که دارد ویژگی‌ها و خواص بیشتری در مقایسه با چای سبز دارد و البته خیلی گران‌تر از چای سبز در فروشگاه‌های عرضه محصولات و گیاهان دارویی عرضه می‌شود.

.
منابع:
.https://medplant.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!