⇠ امروزه استفاده از کپسول قهوه به عنوان یکی از راههای آسان و سریع تهیهی یک قهوهی خوب بشمار میآید که استفادهی از آن نسبت به گذشته در حال افزایش است . مهمترین مزیت تهیهی قهوه با استفاده از کپسول نسبت به دیگر روشها این است که کپسول قهوه کار شما را بسیار راحتتر میکند ، به دلیل اینکه اندازهی هر کپسول از آن مطابق با شات اسپرسو میباشد باعث میشود کار شما بسیار سریعتر و راحتتر شود .
⇠ کپسول قهوه فقط برای استفاده در قهوهسازهایی که با بهره بردن از کپسول ، قهوه تهیه میکنند طراحی شده است . شرکت نسپرسو ( Nespresso ) به عنوان یکی از بزرگترین و بهترین تولید کنندگان کپسولهای قهوه ، سالیان زیادی است که در این زمینه فعالیت میکند .
⇠ نسپرسو انواع گوناگونی از کپسولهای قهوه با طعم و عطرهای متفاوت را روانهی بازار کرده است که تفاوت بین انواع مختلف آن ممکن است اندکی گیج کننده باشد ، در این راهنمای خرید ما شما را با انواع مختلف آن و تفاوتهایی که بین آنها وجود دارد آشنا میسازیم تا شما بتوانید با توجه به ذائقهی خود از بین انواع کپسول قهوه نسپرسو ، بهترین انتخاب را انجام دهید .
⇠ برای خرید کپسول قهوه ابتدا نیاز است با مفاهیمی آشنا شوید . یکی از مفاهیم مهم که هم برای خریدکپسول قهوه و هم برای کلیهی دانهها و پودرهای قهوه نیاز است که بدانید ” Intensity ” میباشد .
.
• Intensity چیست ؟
Intensity به عنوان استانداردی برای قهوه به شمار میرود و بطور کلی به معنی میانگین امتیازهای داده شده توسط کارشناسان حرفهای قهوه از لحاظهای گوناگون مانند غلظت ، طعم و رایحه ، کافئین و … میباشد . محدودهی نمرههای داده شده از 2 تا 12 است . البته این نکته را فراموش نکنید که امتیاز پایینتر یک قهوه نسبت به دیگری دلیل پایین بودن کیفیت آن نیست ، Intensity با توجه به ذائقههای افراد ، امتیاز یک قهوه را تعیین میکند . به عنوان مثال هرچه غلظت قهوه بالاتر باشد امتیاز بیشتری میگیرد اما برخی افراد قهوهی با غلظت پایینتر را بیشتر میپسندند پس قهوهی مورد علاقهی آنها از نظر غلظت نمره پایینتری را دارا میباشد .
.
Intensity شامل 8 مورد میباشد :
1 – رُست : هرچه درجهی رست تیرهتر باشد نمرهی آن بالاتر است .
2 – تلخی : هرچه درجهی رست تیره تر باشد ، تلخی قهوه بیشتر است و تلخی بیشتر نمرهی بیشتری میگیرد .
3 – ترشمزگی یا اسیدیته : هرچه ترشمزگی کمتر باشد نمرهی دریافتی بالاتر است .
4 – آسیاب : درجهی آسیاب نرمتر مساوی است با نمره بهتر و بالاتر .
5 – غلظت : هنگامی که درجهی آسیاب قهوه نرمتر باشد آب راحتتر از میان ذرات آن عبور میکند ، همچنین زمان بیشتری برای تهیهی قهوه نیاز است و غلظت آن بیشتر میشود . هرچه غلظت بالاتر باشد نمرهی بیشتری را داراست .
6 – مقدار قهوه بدست آمده : کپسولهای قهوه با Intensity عدد 8 و بالاتر یک گرم قهوهی بیشتری را نسبت به دیگر کپسولها دارا هستند . بالاترین درجهی Intensity برای کپسول قهوه حاوی 6 گرم قهوه است .
7 – کافئین : هرچه درجهی رُست تیره تر باشد ، کافئین قهوه کمتر است . کافئین بالاتر نمرهی بالاتری را دریافت میکند .
8 – طعم و رایحه : برخی از انواع طعم و رایحههای قهوه هستند که طعم میوهای و گلی مانند میدهد . این قهوهها اگر با درجهی تیره آسیاب شوند سریعا میسوزند و چیزی که باقی میماند طعمی دودی و شکلاتی تلخ است . طبیعتا هرچه که طعم و رایحهی قهوه بهتر باشد نمرهی آن نیز بالاتر است .
ترکیبات قهوهای که Intensity بالاتری را دارند برای تهیهی قهوه همراه با شیر و یا طعم دهندههای دیگر توصیه میشوند و قهوههایی که Intensity آنها 5 و یا پایینتر است برای مصرف عادی و یا با مقدار اندکی شیر بهتر است . البته به طور کلی این نکته بستگی به ذائقهی افراد دارد .
.
• تقسیم بندی کپسولهای قهوه نسپرسو :
بطور کلی کپسولهای قهوه نسپرسو به 7 دسته تقسیم بندی میشوند :
1 – کپسولهای اسپرسو ( Espresso ) : این نوع از کپسولها به عنوان متداول ترین و قدیمی ترین قهوهای که اکثر مردم از نوشیدن آن لذت میبرند شناخته شده است . ترکیبات این کپسولها، شامل ترکیباتی از بهترین قهوهها هستند .
2 – کپسولهای با غلظت فراوان ( Intenso ) : این سری از کپسولها دارای غلظتی فراوان هستند و برای کسانی مناسب است که طعمی اصیل از قهوه را میخواهند . طعم این کپسولها نیز با تلخی زیاد همراه است .
3 – کپسولهای بدون کافئین ( Decaffeinato ) : به عنوان نوع خاصی از کپسولهای نسپرسو به حساب میآیند و برای کسانی که به نوعی با مصرف کافئین مشکل دارند تهیه شده است . انواع متفاوتی از کپسولهای بدون کافئین همراه با طعم ، رایحه و غلظتهای گوناگون موجود است .
4 – کپسولهای لانگو ( Lungo ) : نوع دیگری از کپسولهای نسپرسو به این دسته متعلق است که بطور تقریبی برای دو شات از قهوهی اسپرسو استفاده میشوند .
5 – کپسولهای خالص تک خاستگاه ( Pure Origin ) : این کپسولها نیز نوعی از کپسول اسپرسو میباشند با این تفاوت که جزو قهوههای تک خاستگاه از بهترین مزارع پرورش قهوه در دنیا هستند و بصورت خالص از بهترین مزارع تک خاستگاه جهان عرضه میشوند .
6 – کپسولهای دگرگون و طعم دار ( Variations ) : این دسته کپسول برای کسانی مناسب است که میخواهند ظعمی جدید از قهوه را امتحان کنند . کپسولهای این سری همگی طعم دار میباشند و برای کسانی که زیاد علاقهای به طعم تلخ قهوه ندارند گزینهی خوبی است.
7 – کپسولهای محدود ( Limited Edition ) : کپسولهای این سری بصورت محدود تولید شدهاند که معمولا شیوهی کاشت و پرورش آنها از بقیه متفاوت است و نسبت به دیگر کپسولها، از ترکیبات قهوه و نوع پرورش خاصی برخوردار هستند .
نام متداول این محصول ” کپسول قهوه ” است و بیشتر مردم آن را به این نام میشناسند اما برخی به آن ” ظرف قهوه ” نیز میگویند .
.
• راهنمای خرید کپسول قهوه نسپرسو :
خرید کپسول قهوه نیز مانند پودر و پد قهوه بیشتر از همه به ذائقه و سلیقهی خودتان بستگی دارد . قبل از اقدام به خرید بهتر است سلیقهی خودتان را شناسایی کنید . قهوهی خیلی تلخ را میپسندید یا ملایم؟ غلظت آن چه اندازه باشد؟ عطر و رایحه تا چه اندازه برای شما اهمیت دارد؟ میزان اسیدیته ( ترشمزگی ) قهوه چقدر باشد؟ برخی طعم اصیل قهوه همراه با غلظت فراوان و کرمای بالا را دوست دارند و برخی دیگر علاقه دارند قهوهای با طعمی ملایم و عطر و رایحهای فراوان بنوشند . برخی نیز دوست دارند تجربهای جدید از نوشیدن قهوه داشته باشند و از سری کپسولهای خاص و طعم دار شدهی نسپرسو انتخاب کنند . در این بخش تمامی کپسولهای نسپرسو همراه با ویژگیهای کامل آنها معرفی شده است که قبل از اقدام به خرید پیشنهاد میکنیم آن را مطالعه فرمایید .
1 ) کپسولهای اسپرسو ( Espresso )
کپسولهای اسپرسو بخش مهمی از بین تمامی کپسولهای نسپرسو را به خود اختصاص داده است که طرفداران بسیار دارند . ترکیبات این کپسولها شامل ترکیباتی عالی به منظور تهیهی یک قهوهی اسپرسو بینظیر میباشد و از بهترین نواحی پرورش و تولید قهوهی دنیا بدست آمده است .
منابع:
.https://iliya.ir