وقتی شیر گرم می شود، پروتئین ها و چربی ها از آن جدا می شوند و از آنجا که سبک تر از شیر هستند، روی سطح آن قرار می گیرند. به این ترتیب سرشیر به وجود می آید. بتدریج با داغ شدن شیر، مقداری از آب موجود در شیر بخار می شود. اما از آنجا که سطح شیر با سرشیر پوشیده شده است، بخار در زیر آن باقی می ماند. این بخار با گرمتر شدن شیر، منبسط می شود و کف می کند و سرشیر را بالا می راند. در نهایت فشار بخار آب باعث ترکیدن سرشیر و رها شدن بخار آب می شود. به این ترتیب مقدار زیادی سرشیر و شیر سر می رود.
برای جلوگیری از سر رفتن شیر کافی است به کمک یک قاشق حفره کوچکی در شیر برای خروج بخار ایجاد کنیم.
.
منابع:
.https://portal.hoonel.com