راه های تشخیص مواد غذای فاسد

« راهنما و دانستنی‌ها »

حس بینایی

1.وقتی پای ماندگی مواد غذایی به میان می‌آید، افراد باید دقت خود را در تشخیص این مواد بالا ببرند. گرچه ممکن است فهمیدن این موضوع کار آسانی نباشد، با این حال در برخی اوقات می‌توان با بررسی شکل ظاهری این مشکل را تشخیص داد. به‌عنوان مثال در‌ مورد گوشت‌ها می‌توان تا حدودی از روی ظاهر پی به تازگی یا ماندگی آنها برد.

2.یکی از ویژگی گوشت های مانده مخصوصا به‌ صورت خام، تیره شدن برخی قسمت های آن است. همچنین گوشت قرمز تازه رنگ طبیعی دارد و مرطوب و لیز نیست و از قوام خوبی برخوردار است و به‌ صورت غیر طبیعی شل نیست. گوشت مرغ هم علاوه بر داشتن رنگ طبیعی نباید پوست رویش چروکیدگی داشته باشد. گوشت مرغ فاسد، تیره، پرخون و کبود است و بر اثر نگهداری در شرایط نامناسب به‌ تدریج خاکستری و گاهی سبز روشن می‌شود که در این حالت باید از مصرف آن جدا خودداری کرد.

.

حس بویایی

غیر از شکل ظاهری می‌توان از روی بوی نامطبوع حتی اگر مواد غذایی پخته شده باشند، این ماندگی و فاسد شدن را تشخیص داد، چرا‌ که مواد غذایی مانده حین پخته شدن از خود بوی نامطبوعی تولید می‌کنند.

حس چشایی

یکی دیگر از راه‌های تشخیص، طعم و مزه خوراکی‌هاست. همه ما با طعم غذاهای سالم آشنا هستیم. به‌عنوان مثال می‌دانیم شیر تازه و سالم چه طعمی دارد و اگر طعم ترشیدگی بدهد، نشان‌دهنده فاسد بودن آن است. در‌ نتیجه تا حد زیادی می‌توان با کمک برخی حس‌های پنج‌گانه این مشکلات را تشخیص داد. درمورد میوه و سبزیجات هم باید بگویم که تشخیص ماندگی در این دسته از خوراکی‌ها خیلی آسان‌تر از سایر مواد غذایی است.

.

کدام غذاها کمتر فساد پذیرند

1.خیلی اوقات شده هنگام مصرف غذاهای رستوران هیچ تغییری در رنگ، بو و حتی مزه احساس نکرده‌اید و حتی ممکن است ناآگاهانه از کیفیت غذا تعریف هم کرده باشید؛ اما متاسفانه چند ساعت بعد از مصرف غذا، دچار مسمومیت غذایی می‌شوید. برای همین باز هم تاکید می‌شود غذا را از رستوران‌های معتبر تهیه کنید.

2.با این حال گاهی اوقات ممکن است شرایط طوری ایجاد شود که فرد مجبور به تهیه غذا از رستورانی شود که در مورد صلاحیت آن اطلاعاتی ندارد، در این مواقع توصیه من به این افراد این است که غذایی را خریداری کنند که احتمال فسادپذیری‌اش کم باشد.

3.مثلا در گروه غذاهای دریایی که فسادپذیری بالایی دارند، نباشد چون فساد‌پذیری غذاهای دریایی خیلی بیشتر از غذاهای پروتئینی است. به‌ طور کلی توصیه می‌شود در شرایط استثنایی که از اعتبار و صلاحیت رستوران باخبر نیستید، خوراکی‌هایی را سفارش دهید که احتمال فسادشان کمتر است. به‌عنوان مثال در دسته پروتئین ها مرغ و تخم مرغ دیرتر فاسد می‌شوند یا نان و برنج هم جزء آن دسته قرار می‌گیرند.

.

چطور می توان، فساد غذایی را تشخیص داد

همان‌طور که گفته شد برای تشخیص مواد غذایی مانده و حتی فاسد افراد می‌توانند از حس‌های چشایی، بویایی و بینایی کمک بگیرند، اما وقتی پای رستوران‌ها به میان می‌آید تشخیص این موضوع کار چندان آسانی نیست، چرا که حین طبخ ممکن است از ترفندهای زیادی از جمله مصرف ادویه‌جات عطرآگین و برخی افزودنی‌های دیگر برای پوشاندن طعم و عطر نامطبوع، استفاده کنند.

برای همین توصیه می‌شود افراد به رستوران‌هایی مراجعه کنند که از بهداشت آن اطمینان کامل دارند و می‌دانند که مورد تایید غذا و دارو، اتحادیه رستوران‌ها و وزارت بهداشت باشد. برای همین توصیه می‌شود به رستوران‌هایی مراجعه کنند که می‌دانند مواد غذایی در انبارهای آنها به مدت زیاد نگهداری نمی‌شود، چرا که باید به‌یاد داشته باشیم غذای مانده یکی از شاخص‌های مسمومیت غذایی است.
.
منابع:
.https://portal.hoonel.com

error: Alert: Content selection is disabled!!