تفاوت ژامبون با بیکن

« راهنما و دانستنی‌ها »

کالباس

کالباس یا به زبان فارسی عصیب، نقانق و جگرآکند به طور کلی از گوشت گاو، بره و گوساله تهیه می‌شود. بعضی از کالباس‌ها با مخلوط چند نوع گوشت مختلف تهیه می‌شوند. برای مزه‌دار کردن این فرآورده گوشتی معمولا از موادی مانند سیر، خلال بادام، زیتون و پسته استفاده می‌شود.

ژامبون

ژامبون یا به فرانسوی jambon نوعی فرآورده گوشتی است که از گوشت ران حیوانات فرآوری شده که به صورت ساده یا دودی پخته می‌شود و به آن مواد نگه‌دارنده و نمک اضافه می‌کنند. در ایران اینطور جا افتاده است که به کالباس‌های با درصد گوشت بیش‌تر از ۷۰ درصد، ژامبون گفته می‌شود. ولی در اروپا نحوه تولید کالباس و ژامبون متفاوت است.

بیکن

بیکن در واقعیت گوشت خوک نمک سود شده است که به دو صورت دودی و خشک کردن، فرآوری می‌شود. امروزه در کشور‌های اسلامی انواعی از بیکن‌ها وجود دارد که با گوشت مرغ، گوساله و بوقلمون تهیه می‌شود.کلمه بیکن از واژه آلمانی bacho نشات گرفته شده است که در گذشته از برش‌های باریک گوشت پهلو که چربی کمتری نسبت به شکم دارند یا پشت خوک به روش نمک سود کردن و خشک کردن تهیه می‌شده است. در روش نمک سود کردن به دلیل قرار گرفتن گوشت در یک محیط بسیار شور، تقریبا هر سلول زنده‌ای مرده یا به طور موقت غیر فعال می‌شود. روش نمک سود کردن و خشک کردن برای مدت طولانی مورد استفاده قرار گرفته است. از بیکن تازه نیز می‌توان برای مدت‌ها در هوای خنک نگه‌داری کرد اما برای مصرف نیاز به پخته شدن و حرارت دیدن دارد. بیکن‌ها معمولا در کنار انواع غذاها سرو می‌شوند و به عنوان خوراک اصلی شناخته نمی‌شوند.

سوسیس

سوسیس یا به فرانسوی saussich که از واژه لاتین salsus به معنی نمک زده گرفته شده و امروزه اسم آن به Sausage تغییر یافته است، از گوشت چرخ کرده به همراه چربی حیوانی، نمک، ادویه و در بعضی مواقع گیاهان معطر فرآوری می‌شود. معمولا در قدیم سوسیس‌ها را با پوششی که از جنس روده حیوانات بود، می‌پوشاندند. اما امروزه این روکش‌ها معمولا از جنس کلاژن یا سلولز و حتی پلاستیک هستند.تفاوت اساسی سوسیس و کالباس به زمان پخت آن‌ها مربوط است. سوسیس در مقایسه با کالباس فرآیند پخت کم‌تری داشته و هنگام مصرف باید مجددا پخته یا سرخ شود. درحالی که کالباس حین فرآوری، حرارت کافی و لازم را دیده و آماده مصرف است. علاوه بر آن سوسیس نسبت به کالباس دارای مواد نگه‌دارنده بیشتری است.
.
منابع:
.https://portal.hoonel.com

error: Alert: Content selection is disabled!!