چگونگی استفاده از سبزیجات معطر در آشپزی

« راهنما و دانستنی‌ها »

شوید
ماده ای ضد نفخ که معمولا همراه لوبیا و باقالی و برنج که نفخ دار هستند مصرف می شود، استفاده ازشوید در تهیه خیار شوربعنوان معطر کننده، استفاده از شوید در بعضی خورش ها و اغلب آش ها و دلمه، مورد استفاده در اغلب غذاهای شمالی و پلوها، بعنوان چای گیاهی دم شده مناسبی برای رفع دل درد و نفخ، مصرف شوید خام بعنوان سبزی خوردنی ، برای رفع بوی نامطبوع ماهی و غذاهای دریایی.

جعفری
موارد استفاده در سوپ ها، آش ها، خورش ها، سالادها ، بعنوان سبزی تازه و خام همراه پیازچه و نعناء و ریحان و نان و پنیز در کنار غذاها مصرف میشود، مورد استفاده در تهیه ترشی جات و مواد شور، بعنوان سبزی معطر در تهیه بعضی از نان های محلی ، ازخشک شده این سبزی بعنوان ادویه و زیبا سازی روی سوپ ها استفاده میشود.

پیازچه
استفاده از ان درسبزی خوردنی، استفاده از پیازچه درتهیه انواع آش ها، استفاده از این سبزی معطر در تهیه بعضی از خورش ها و کباب ها، استفاده از پیازچه ریز شده در تهیه بعضی ازنان های محلی، استفاده از پیازچه در تهیه بعضی ازخوراک ها و سالاده.

گشنیز
گشنیز مورد استفاده در اغلب آش ها و خورش ها، بعنوان ادویه مناسب برای بسیاری از کباب ها، تخم ان درخیارشور واغلب شورجات خوش بو کننده می باشد، در تهیه بسیاری از نقل های معطر مثل نقل تخم گشنیزاز ان استفاده میشود. بعنوان گیاه دارویی مصارف زیادی دارد.

نعناع
بعنوان سبزی خوردنی مصرف میشود، با پیاز داغ بعنوان چاشنی مناسب برای انواع آش ها، بعنوان چای گیاهی مناسب برای ارام کردن معده، بعنوان سبزی دسته ای از خوش ها و خوراک ها. مصارف دیگر بعنوان نقل و آبنبات ، قرص نعناء، نوشیدنی های خنک کننده تابستانی و قرص های مکیدنی ضد سرماخوردگی و جهت باز شدن مجراهای تنفسی.

شنبلیله
مورد استفاده در اغلب آش ها و خورش ها، خوش طعم کننده و سرشار از ویتامین های مفید

ترخون
سبزی خوش بو کننده که بشکل خام و پخته مورد استفاده فراوان قرار میگیرد. از ترخون برای تهیه ترشی جات و مواد شوراستفاده زیادی میشود، همراه سبزی خوردن در تحریک اشتها اثر موثری دارد و مورد مصرف قرار میگیرد بخصوص با شامی کباب بسیار لذیذ است. در خوش بو کردن دسته ای از لبنیات (رفع بوی نا مطبوع شیر و مواد لبنی) مانند پنیر مایع، ماست سفت و پنیر معطرکننده مناسبی است، در تهیه غذاهای گوشتی مانند بوقلمون ومرغ ، کباب هاادویه مناسبی و بجایی است، در تهیه بعضی آش های محلی جهت خوش بو کردن ان مصرف میشود. برای تهیه دسته ای از سس ها ی غذایی و سس های سالاد نیز فوق العاده مناسب است.

برگ بو
مورد مصرف بعنوان معطر کننده غذاهای گوشتی از جمله سوپ ها ،خوراک ها وکباب هاست. البته برگ بو بشکل سالم در سوپ و غذاها مصرف میشود بعد از پخته شدن غذا برگ بو را از غذا خارج می کنیم. خود برگ بو قابل خوردن نیست. فقط از رایحه گیاهی برای تغییر بوو عطر غذا استفاده میشود.

آویشن
آویشن بشکل تازه در تهیه بعضی از آش ها استفاده میشود و بشکل خشک شده بعنوان ادویه با پیازداغ مصرف میشود، استفاده از آن بعنوان ادویه درتهیه پیتزا، در تهیه سوس ها و بعضی کباب ها و خوراک ها از ان استفاده میشود.

مرزه
مرزه از قلم افتاده بود دوست عزیز ماری جان یاداوری کردند. مرزه هم مصارف زیادی در تهیه غذاها بخصوص کوفته و کو کو و ترشی و غیره داره. گیاهی است که در عرض چند روز خیلی سریع رشد می کند و عطر و بوی خیلی دلنشینی دارد. در تهیه بعضی آش ها و پیاز داغ به مقدار کم هم عطر و طعم خوبی غذا بخود میگیرد.
.
منابع:
.https://portal.hoonel.com

error: Alert: Content selection is disabled!!