بیش از یکی دو دقیقه در آب نماند زیرا به سرعت آب را جذب میکند .اگر محل برش در پایه قارچ کمی تغییر رنگ داشت می توان قبل از مصرف برش نازکی از آن را جدا نمود .
روش شستن قارچ ها
1.یکی از مهمترین نکات بهداشتی هنگام مصرف قارچها شستوشوی درست آنهاست، البته تا زمانی که قصد استفاده از قارچها را ندارید، آنها را نشویید.
2.هنگام شستوشو آنها را به حال خودشان در آب رها نکنید چون قارچها آب را جذب میکنند و هنگام پخت و پز آب غذایتان بیشتر میشود.
3.هنگام شستوشو کلاهک را با فشار نشویید و آن را به آرامی تمیز کنید.
4.حتی میتوانید با مقدار کمی آب گرد و غبار آن را بگیرید و بعد با کمک پارچه حولهای ذرات سیاه روی قارچ را تمیز و درنهایت به آرامی و در زمان کوتاهی آبکشی کنید.
5. پوست گرفتن قارچ هنگام شستوشو هم توصیه نمیشود.
طرز نگهداری کوتاه مدت قارچ
1.برای نگهداری قارچ به مدت چند روز در یخچال بهتر است از شستشوی قارچ تا قبل از مصرف خودداری نمایید و در صورت شستن حتما” آن را در جریان هوای خنک خشک کنید .
2.بهترین راه برای تازهماندن قارچ در یخچال، نگهداری آن در پاکتهای کاغذی مخصوص میوه، در یخچال میباشد .
3.بهترین درجه یخچال برای نگهداری قارچ یک درجه سانتیگراد بالای صفر است .
4.با رعایت موارد فوق قارچ حداقل به مدت 10 روز در یخچال (دمی 3-2 درجه سانتیگراد) تازه مانده و تغییر شکل نمی دهد .
5.قبل از هر چیز، به بسته بندی قارچ توجه کنید که بهداشتی باشد و برچسب مربوط به کارخانه و همچنین شماره پروانه بهره برداری وزارت بهداشت را داشته باشد.
6.به تاریخ انقضای روی برچسب توجه کنید.
7.ظاهر قارچ باید سفید و یکنواخت و سالم باشد.
8.پایه یا همان ساقه قارچ به طور کامل به کلاهک آن چسبیده باشد.
9.قارچهای آسیب دیده، ترک خورده، پلاسیده، تغییر رنگ داده، مرغوب نیست.
10.قارچ را حتما بو کنید. قارچ سالم بوی مطبوعی دارد.
11.تا حد امکان، سعی کنید قارچ را به اندازه مصرف روزانه تهیه کنید.
12.اگر مجبورید قارچ را به مدت یکی دو روز نگهداری کنید، آن را در پاکتهای کاغذی بهداشتی قرار دهید. حد اکثر زمان نگهداری قارچ در یخچال سه روز است.
.
منابع:
.https://portal.hoonel.com