جوشاندن قوطی کنسرو در آب
برای جوشاندن صحیح غذاهای کنسرو شده، باید قوطی کنسرو را در ظرف محتوی آب قرار داد، طوری که آب کاملا قوطی را احاطه کند. زمان 20 دقیقه از شروع جوشیدن آب محاسبه می شود. چرا که این سم در دمای ۱۰۰ درجه (در عرض یک دقیقه) غیرفعال می شود.
قوطی کنسرو را روی شعله مستقیم قرار ندهید
هرگز قوطی را روی شعله مستقیم قرار ندهید؛ زیرا سم میکروب به طور کامل از بین نمیرود و حرارت مستقیم منجر به ترکیدن قوطی کنسرو میشود. ضمن اینکه حرارت مستقیم میتواند به بافت و مواد مغذی غذا آسیب بزند.
گرم کردن کنسرو در مایکروویو
برخی کارشناسان گرم کردن غذاهای کنسروی با مایکروویو را مجاز ندانسته و معتقدند حرارت مایکروویو ممکن است به بدنه ظروف آلومینیومی آسیب برساند.
جوشاندن تمامی کنسروها به جز کنسروهای میوه
تولید سم بوتولینوم تنها به کنسروهای ماهی محدود نمیشود و تمامی کنسروها از جمله سبزیجات، گوشت، خاویار و غذاهای مختلف دریایی باید پیش از مصرف جوشانده شوند. تنها میوهها که بهصورت شربت کنسرو میشوند، جزو این دسته نیستند.
جوشاندن کنسرو موقع مصرف
1.گاهی اوقات افراد تمام کنسروهای خریداری شده را با هم میجوشانند و کنار میگذارند. اما با نگهداشتن کنسروها ممکن است دوباره در آنها سم تولید شود بنابراین حتما باید موقع مصرف آنها را مجددا بجوشانیم.
2.انتقال محتویات کنسرو بعد از باز شدن آن به ظرفی مناسب
3.پس از باز کردن قوطی کنسرو، محتویات آن را به ظرف مناسبی انتقال دهید. زیرا ممکن است ماده غذایی بعد از باز کردن درب قوطی در مجاورت اکسیژن هوا با جداره داخلی قوطی وارد واکنش شود.
.
منابع:
.https://portal.hoonel.com