مواد لازم ترشی ازگیل
- تمبر هندی ۵۰ گرم
- نمک به اندازه کافی
- سرکه ۷۵۰ سی سی
- ازگیل رسیده ۱ کیلوگرم
- شکر ۱ قاشق غذاخوری
- پودر فلفل قرمز نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه ترشی ازگیل
برای تهیه ترشی ازگیل خانگی ابتدا در قابلمه ای سرکه را می ریزیم و روی حرارت کم قرار می دهیم و هسته های تمبر هندی ها را جدا می کنیم و آن ها را به سرکه می افزاییم و صبر می کنیم تا تمبر هندی ها در سرکه حل شوند و بعد سرکه نیز بجوش بیاید.
تا فرصت داریم دم ازگیل ها را می گیریم و تمیز می شوییم و در آبکشی قرار می دهیم و دستمالی را پهن می کنیم و ازگیل ها را روی دستمال می ریزیم و با دستمال حوله ای آن ها را کاملا خشک می کنیم. به سرکه سر می زنیم اگر جوش آمده بود
و تمبر هندی در آن حل شده بود قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و صبر می کنید تا سرد شود و بعد از صافی ترکیب تمبر و سرکه را رد می کنیم.سپس قابلمه را می شوییم و مجددا سرکه صاف شده را داخل آن می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم
و ازگیل ها را به آن اضافه می کنیم و تامل می کنیم تا سرکه بجوشد و آنگاه شکر را اضافه می کنیم و با قاشق آرام مخلوط می کنیم تا کاملا حل شود و سرکه نیز به غلظت کافی برسد و قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و صبر می کنیم تا مواد ترشی سرد شوند.
پس از آن پودر فلفل قرمز و کمی نمک روی مواد ترشی می ریزیم و آرام مخلوط می کنیم تا ازگیل ها آسیب نبینند و در شیشه می ریزیم و درب آن را محکم می بندیم و به مدت ۱۰ روز تا ۲ هفته در یخچال نگهداری می کنیم و پس از آن ترشی ازگیل آماده شده را نوش جان کنید.
.
منبع: پارسی دی | https://parsiday.com