مواد لازم برای تهیه ترشی زیتون
- زیتون سبز بی هسته ۲ کیلوگرم
- گشنیز، ترخون، نعنا خشک ۵۰۰ گرم
- سیر ۶ بوته
- گلپر ۲ ق غذا خوری
- فلفل درسته یا پودر فلفل به مقدار لازم
- نمک و سرکه به مقدار لازم
طرز تهیه ترشی زیتون سبز با سرکه
مرحله اول: آماده سازی زیتون
ابتدا زیتون ها را بشورید و یک برش روی زیتون ها ایجاد کنید تا مزه و طعم مواد به خورد زیتون برود اگر زیتون شما تلخ بود برای گرفتن تلخی آن کافی است زیتون ها را با مقداری آب داخل قابلمه ریخته و روی حرارت بگذارید چند جوش که خورد بردارید و آبکش کنید این مرحله را چند بار تکرار کنید و در بار آخر کمی نمک به زیتون بزنید و صاف کنید با این روش تلخی زیتون کاملا گرفته می شود.
مرحله دوم: جوشاندن زیتون
زیتون ها را داخل قابلمه ریخته و سرکه را اضافه کنید و روی حرارت گذاشته و اجازه دهید تا یک جوش بخورد سپس از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا خنک شود.
مرحله سوم: آماده سازی سبزی
سیر ها را پوست بگیرید و حلقه ای یا رنده ریز بزنید، گشنیز و نعنا و ترخون را پاک کنید و خوب بشورید می توانید خرد کنید و یا به صورت درسته داخل ترشی به دلخواه استفاده کنید.
مرحله چهارم: تهیه ترشی زیتون
ظرف های شیشه ای تمیز را آماده کنید و یک ردیف زیتون و کمی سیر و سبزی و نمک و فلفل قرار دهید به همین ترتیب لایه ها را تکرار کنید و در انتها گلپر را نیز اضافه کنید و روی ترشی زیتون سرکه ریخته سپس درب ظرف را محکم کنید و در جای گرم به مدت ۱ هفته قرار دهید تا برسد سپس در یخچال بگذارید و به همراه غذاهای خود میل کنید. نوش جان
نکات کلیدی در تهیه ترشی زیتون خانگی
- بسته به سلیقه و ذائقه خود می توانید سبزی و سیر را کم و زیاد کنید.
- بهتر است از سرکه سفید استفاده کنید.
- می توانید از مخلوط آب و سرکه و نمک بجای سرکه استفاده کنید.
- میزان افزودن فلفل به ذائقه شما بستگی دارد.
.
منبع: پارسی دی | https://parsiday.com