چکار کنیم زعفرون بیشتر رنگ بدهد؟
از جای معتبر بخرید!
در ابتدا باید زعفران را از مراکز معتبر و یا کشاورزان بومی به شکل مستقیم خریداری کنید تا از سلامت و کیفیت آن مطمئن باشید و از خواص واقعی زعفران بهره ببرید. متاسفانه در تجارت زعفران، تقلب های فراوانی صورت می گیرد. بعد از خرید زعفران باید آن را در جای خشک و در بسته نگهداری کنید و هر بار به اندازه مصرف آسیاب کنید. در نظر داشته باشید که نمی توانید برای مدت خیلی طولانی زعفران را نگهداری کنید. تمامی ادویه ها بعد از مدتی عطر و طعم خود را از دست می دهند.
آسیاب کردن
آسیاب کردن زعفران یکی از رایج ترین کارهایی است که افراد قبل از دم کردن زعفران انجام می دهند. برای این کار می توانید از یک هاون کوچک سنگی مخصوص زعفران و یا آسیاب های مخصوص زعفران استفاده کنید. هر چقدر زعفران را بیشتر آسیاب کنید، میزان رنگدهی آن بیشتر خواهد شد. بسیار رایج است که افراد زعفران را به همراه قند یا شکر آسیاب می کنند و یا در هاون می کوبند. زبری دانه های شکر و قند کمک می کند تا زعفران بهتر آسیاب شود. می توانید از این روش برای انواع شیرینی و یا خورش ها و غذاهای شیرین استفاده کنید اما در نظر داشته باشید که در این صورت زعفران شما با شکر مخلوط شده و در نتیجه نیاز است تا از میزان بیشتری آب استفاده کنید یا پودر زعفران بیشتری را حل بگیرید.
روش دم کردن زعفران روی برنج
این یکی از راحت ترین و در عین حال جالب ترین روش ها برای رنگدهی زعفران است. در صورتی که تمایل دارید از زعفران برای تهیه برنج زعفرانی استفاده کنید می توانید مقداری از زعفران را داخل قوری کوچک مخصوص دم کردن زعفران ریخته و سپس کمی آب بریزید. بعد از آبکش کردن برنج، قوری را روی برنج قرار داده و در قابلمه را ببندید. با دم آمدن برنج نه تنها زعفران شما دم می شود بلکه عطر و رایحه ای که از قوری خارج می شود برنج شما را معطر می کند. این یکی از رایج ترین روش های دم کردن زعفران در پذیرایی های مجلسی و یا رستوران هاست.
روش دم کردن زعفران مانند چای
می توانید زعفران را همانند چای دم کنید. برای این کتار کافی است قوری مخصوص را کمی گرم کرده و سپس زعفران و آب جوش را داخل آن بریزید. می توانید این قوری را روی کتری یا سماور قرار دهید تا درست مثل چای، دم کند. حتی می توانید قوری را کنار گاز قرار دهید تا کمی بماند و رنگ زعفران آزاد شود. این روش در بین اکثر کدبانوهای ایرانی بسیار رایج است اما باید بگوییم که این روش الزاما بهترین روش برای رنگدهی زعفران نست اما روش سریعی محسوب می شود.
روش قالب یخ، طولانی تر اما بهتر
این روش بیش از هر روش دیگر باعث رنگ دهی زعفران می شود اما نسبت به دم کردن ساده، زمان بیشتری نیاز دارد. ابتدا باید زعفران خرد شده را در یک استکان بریزید و سپس یک قالب یخ روی آن قرار دهید. باید اجازه دهید تا یخ به آرامی آب شود. بعد از اینکه یخ آب شد روی آن کمی آب جوش بریزید. بهتر است این کار را در یک ظرف در دار مانند شیشه مربا انجام دهید و بعد از اضافه کردن آب جوش، درب آن را ببندید و اجازه دهید تا کمی بماند. با این کار به زعفران شوک وارد شده و رنگ آن به خوبی آزاد می شود.
روش فوری
در روش فوری باید تکنیک قالب یخ را به شکل برعکس انجام دهید. یعنی ابتدا زعفران را در ظرف ریخته و سپس روی آن آبجوش بریزید. حالا روی آن یک تکه یخ بریزید و اجازه دهید تا یخ آب شود. با این روش ما دوباره به زعفران شوک می دهید اما این بار خیلی سریع تر رنگ زعفران آزاد می شود. البته باید ظرف زعفران را در یک جای گرم قرار دهید. می توانید آن را کنار گاز قرار دهید. با این روش معمولا رنگ زعفران بسیار شفاف تر می شود.
.
نگهداری از زعفران
همان طور که پیش از این اشاره کردیم، زعفران نیز طول عمر مشخصی دارد و نمی توانید برای مدت خیلی طولانی آن را نگهداری کنید. اما شاید خیلی هم راحت نباشد که هربار بخواهید برای غذاهای خودتان زعفران دم کنید، خوشبختانه می توانید زعفران را فریزر کنید. یکی از روش های خوب این است که باقیمانده زعفران دم کرده را در فریزر منجمد کرده و هر بار چند دقیقه قبل از استفاده از فریزر خارج کنید.باز هم توصیه ما به شما این است که هر بار به میزان مصرف زعفران را آسیاب کنید. در هر صورت اگر کمی زعفران آسیاب شده اضافه آمد، حتما آن را در یک ظرف دربسته نگهداری کنید. امیدواریم که با دانستن این نکات بتوانید نهایت استفاده را از زعفران ببرید.
.
منبع: چیشی | https://chishi.ir