چگونه زرشک را تفت بدهیم؟

یکی از فوت های کوزه گری در درست کردن زرشک پلو با مرغ دقیقاً در تفت دادن زرشک نهفته است. بنابراین طریقه صحیح تفت دادن آن اهمیت بسیار زیادی دارد. این موضوع هم باعث زیبایی غذا می شود و هم در طعم و مزه آن تاثیر دارد. بنابراین توصیه ما این است که حتما این مقاله را تا انتها دنبال کنید. اگر هم می خواهید نکاتی را درباره نگهداری زرشک بدانید، حتما قلم و کاغذ نیز همراه خود داشته باشید. نکاتی که در این مقاله می گوییم در مقالات دیگر نمی توانید پیدا کنید.

طرز تهیه زرشک رستورانی

باید توجه داشته باشید اگر برای تفت دادن زرشک از روش درستی استفاده نکنید، زرشک ها خشک و تلخ می شوند. همچنین ممکن است رنگ زرشک متمایل به سیاه می شود. بنابراین شما برای اینکه بتوانید در تفت دادن زرشک درست عمل کنید، به یکسری مواد اولیه نیاز دارید. شما در تفت دادن زرشک باید از شکر و کره استفاده کنید. همچنین گلاب و زعفران هم تاثیر بسیار مهمی در تفت دادن زرشک دارند. بنابراین مواد لازم برای تفت دادن زرشک، به شرح زیر هستند :

برنج زعفرانی یکی از غذاهای خوشمزه و مجلسی ایرانی است که به همراه غذاهای سنتی اکبر جوجه و کباب تابه ای سرو می شود
مواد لازم طرز تهیه زرشک رستورانی
زرشک۲ واحد
شکر۱ یا ۲ واحد
زعفران، گلاب یا آب جوشیده۱ واحد
روغن و کرهبه مقدار کافی
منظور از یک واحد می ‌تواند مثلا ۱ قاشق غذاخوری یا ۱ پیمانه باشد.

مرحله اول

برای تهیه زرشک رستورانی در ابتدا باید شکر و زرشک را با هم مخلوط کنید. سپس در تابه چند قطره کوچک روغن سرخ کردنی و مقدار بسیار کمی کره بریزید. به هیچ وجه کره را حذف نکنید، زیرا کره باعث می شود تا رنگ زرشک شفاف‌ تر شود.

مرحله دوم

در این مرحله باید روغن و کره را روی حرارت کم بگذارید. باید اجازه دهید تا کره و روغن گرم شوند. توجه داشته باشید تابه و روغن داخل آن نباید داغ شود. داغ شدن روغن باعث می‌شود تا زرشک بسوزد و رنگش سیاه شود.

مرحله سوم طرز تهیه زرشک ررستورانی

بنابراین وقتی روغن کمی گرم شد، زرشک ها را به تابه اضافه کنید. برای چند ثانیه باید زرشک ها را تفت بدهید. وقتی که زرشک ها شروع به جوشیدن و پف کردن، بکنند باید سریع شعله را خاموش کنید، چون زرشک خیلی سریع می سوزد و سیاه می شود.

مرحله چهارم

بلافاصله بعد از اینکه شعله را خاموش کردید یک قاشق زعفران، گلاب و یا آب جوشیده را باید به زرشک اضافه کنید و کمی ترکیب کنید تا با هم یکسدست شوند. اضافه کردن گلاب و زعفران هم باعث می ‌شود تا زرشک پف ‌دار شود و خشک نشود.

مرحله پنجم

توصیه ما این است پس از تفت دادن زرشک از گلاب یا آب جوشیده استفاده کنید. می‌توانید در ادامه کار زعفران را با برنج مخلوط کنید و سپس زرشک را روی آن بریزید. در واقع می توانید این مواد را به صورت جدا جدا آماده کنید.

مرحله ششم طرز تهیه زرشک رستورانی

نظر سر آشپزهای بزرگ این است که این روش مناسب تر است. چرا که باعث می ‌شود زعفران عطر خودش را حفظ کند و همچنین باعث خوشرنگ شدن زرشک و درخشان ماندن آن می شود و عطر و طعم زرشک هم از زعفران تاثیر نگیرد.

طرز تهیه زرشک رستورانی شیرین یا ترش !

این نکته را لازم است بدانید که می توانید شکر را از ترکیب خود حذف کنید. دلیل آن هم این است که بعضی از افراد دوست ندارند طعم ترش زرشک از بین برود. بنابراین می توانید شکر را از این ترکیب حذف کنید. در مقابل هم برخی افراد از شیرین شدن زرشک لذت می‌برند. بنابراین اضافه کردن شکر به طور کلی سلیقه‌ای است. بنابر سلیقه و مزاج خود می توانید شکر را اضافه یا حذف کنید.

.

نگهداری زرشک

برای نگهداری زرشک نکته بسیار مهمی وجود دارد که لازم است بدانید. بهترین روش نگهداری زرشک استفاده از فریزر است. زرشک ها چه تازه باشند و چه خشک شده باشند، باید در فریزر نگهداری شوند. این کار باعث می‌ شود تا رنگ آن ها ثابت بماند و هیچ وقت خشک نشوند. همچنین به طور کلی با منجمد کردن زرشک ها می توانید آن ها را در طولانی مدت هم نگهداری کنید.

.