روش شستشوی سبزی خوردن
ابتدا باید سبزی ها را پاک کنید. اگر می بینید که پیازچه یا تربچه خیلی گل دارد، آن را با بقیه سبزی ها قاطی نکنید. ابتدا گل اضافی و مشخص روی پیازچه ها را بشویید و سپس همه سبزی های پاک شده را در یک ظرف بزرگ و جادار ریخته و رویش آب سرد بریزید. حتما باید گنجایش ظرف شما بیش از اندازه سبزی ها باشد تا به خوبی در آن غوطه بخورند. کمی سبزی ها را در آب حرکت دهید و بعد آرام آن ها را از آب خارج کرده و در یک آبکش بریزید. می بینید که در زیر ظرف شن و گل ته نشین می شود. این آب را می توانید برای آبیاری گیاهان و باغچه استفاده کنید. بعد از اینکه ظرف را آب کشیدید، دوباره سبزی ها را داخل آن ریخته و رویش آب سرد بریزید. حالا باید سبزی را ضد عفونی کنید. از یکی از روش های زیر کمک بگیرید.
روش اول: یک قاشق مرباخوری مایع ضدعفونی کننده سبزیجات به ازای هر ۴ لیتر آب
روش دوم: ۴ قاشق غذاخوری نمک در ازای هر ۴ لیتر آب
روش سوم: نصف فنجان سرکه به ازای هر ۴ لیتر آب
ضد عفونی کردن سبزی
حتما باید سبزیجات را به خوبی ضدعفونی کنید تا کاملا انگل زدایی شود. بعد از یک ربع دوباره با دقت سبزی ها را خارج کرده و آب را دور می ریزیم و یک بار دیگر سبزی ها را با آب سرد آبکشی می کنیم.
حتما دیده اید که در مهمانی ها تربچه و پیازچه، این دو گل سر سبد را با چاقو کمی برش می دهند. بهتر است از ابتدا این کار را انجام ندهید چرا که ممکن است کمی گل وارد لایه های آن ها بشود. بعد از اینکه سبزی را کاملا شستید تربچه و پیازچه را برش داده و کمی در آب سرد قرار دهید. می بینید که کاملا شکل زیبای گل به خود می گیرد.
اصل اول: پاک کردن سبزی خوردن را به تعویق نیندازید.
همیشه به اندازه ای سبزی تازه بگیرید که بتوانید بلافاصله آن را تمیز کنید. همان طور که می دانید ممکن است لابه لای سبزی ها بعضی برگ های زرد وجود داشته باشد. اگر تعلل کنید این برگ ها باعث می شود که بقیه سبزی ها نیز خیلی زودتر خراب شوند. حتی بعد از شستن سبزی ها نیز، هر روز آن ها بررسی کنید و اگر دیدید برگ زردی داخلش وجود دارد حتما آن را جدا کنید.
اصل دوم: حتما بگذارید آب سبزی خارج شود.
بعد از اینکه سبزی ها را شستید و ضدعفونی کردید، اجازه دهید تا کمی در آبکش بماند تا کاملا آب آن خارج شود. بهتر است آبکش را کمی مایل قرار دهید تا آب اضافی سریع تر خارج شود.
اصل سوم: سبزی را روی پارچه نخی پهن کنید.
یک پارچه نخی نازک را پهن کرده و سبزی ها را روی آن پهن کنید. در مدتی که سبزی ها روی پارچه هستند، کمی آن ها را زیر و رو کنید تا کاملا خشک شوند. دقت کنید هرچه سبزی آب کمتری داشته باشد، دیرتر پلاسیده می شود.
اصل چهارم: روش نگهداری سبزی خوردن
مادربزرگ ها همیشه سبزی خوردن را در کیسه های پارچه ای نازک نگهداری می کردند. برای اینکه سبزی ها تازه بماند و در عین حال عطر خودشان را نیز حفظ کنند، آن ها را داخل یک کیسه پارچه ای بریزید و سپس داخل یک پلاستیک نایلونی قرار دهید. اگر کیسه پارچه ای ندارید می توانید سبزی ها را در یک پارچه بپیچید. این نایلون را در یخچال بگذارید. با این روش تا ۴ روز می توانید سبزی را نگه دارید و به هیچ وجه تازگی خود را از دست ندهد.
سخن پایانی
با رعایت اصول چهارگانه بالا می توانید تا چند روزی سبزی را تر و تازه نگهدارید. ما به شما پیش از این نیز پیشنهاد کردیم که همیشه سبزی را تازه به تازه مصرف کنید، اما اگر به هر دلیلی می خواهید برای مدت طولانی تری سبزی خوردن را در یخچال نگهداری کنید، باید از روش دیگری استفاده کنید. تا این جا دانستیم که دو عامل باعث خراب شدن سبزی ها می شود، یکی سبزی های زرد شده و دیگری خیس بودن سبزی ها. برای اینکه بتوانیم زمان طولانی تری سبزی را در یخچال نگهداری کنیم، باید این دو عامل را برطرف کنیم. ابتدا سبزی را پاک کرده و تمامی سبزی های زرد و نامرغوب را جدا کنید. اگر روی پیازچه گل زیادی بود، آن را با یک دستمال پاک کنید. در این روش نباید سبزی را بشویید. سبزی های پاک شده نشسته را داخل پارچه پیچیده و در یخچال قرار دهید. البته بهتر است مطمئن شوید که آلودگی سبزی ها به سایر مواد غذایی نمی رسد. هر بار هنگام مصرف، به اندازه نیاز از سبزی ها برداشته و بشویید.
منبع: چیشی | https://chishi.ir