دوغ گازدار (طرز تهیه)

« راهنما و دانستنی‌ها »

مواد لازم برای ۴ نفر
ماست ترش۲ پیمانه
آب۴ پیمانه
نمک۱ قاشق چایخوری
قند۲ حبه
نعناع خشک۱ قاشق غذاخوری

دستور تهیه دوغ گازدار

مرحله اول

برای تهیه دوغ گازدار حتما از ماستی استفاده کنید که کاملا ترش شده باشد. ابتدا ماست ترش را داخل یک ظرف مناسب می ریزیم و با قاشق خوب هم می زنیم تا یکدست شود، سپسپ ۴ پیمانه آب به ظرف حاوی ماست اضافه می کنیم.

مرحله دوم

در ادامه نمک را اضافه می کنیم و مواد را با قاشق خوب هم می زنیم تا یکدست شوند، پس از اینکه دوغ یکدست شد نعناع خشک را اضافه می کنیم و با دوغ مخلوط می کنیم، سپس دوغ را داخل یک بطری مناسب می ریزیم.

مرحله سوم

در ادامه حبه های قند را به بطری حاوی دوغ اضافه می کنیم و درب بطری را می بندیم. حالا برای اینکه حبه های قند در دوغ حل شوند به مدت ۱۰ دقیقه بطری را تکان می دهیم. پس از اینکه قند در بطری حل شد دوغ ما اماده است.

مرحله چهارم

البته دوغ ما در این مرحله گاز دار نیست و یک دوغ معمولی است. اگر بخواهیم دوغ گازدار شود باید به مدت یک هفته دوغ را پشت پنجره یا درون تراس قرار دهیم. در مدت این هفته هم هر روز باید دوغ را چند دقیقه ای تکان دهیم.

مرحله پنجم

پس از گذشت یک هفته دوغ ما گازدار خواهد شد، البته به دلیل اینکه روند اماده کردن این دوغ کمی طولانی است بهتر است مقدار بیشتری دوغ درست کنیم و پس از آماده شدن در یخچال نگهداری کنیم. برای کم کردن ترشی دوغ هم می توانیم آنرا با آب یخ رقیق کنیم.

.

نکات تهیه دوغ گازدار

دوغ گازدار با شیر

برای درست دوغ گازدار به روش کتاب کلاس پنجم ابتدا یک لیوان شیر و یک لیوان آب ولرم را مخلوط می کنیم، سپس یک لیوان ماست را با مقداری نمک به صورت جداگانه مخلوط می کنیم. حالا همه مواد را با هم مخلوط می کنیم و در یک بطری می ریزیم.

برای اینکه دوغ گاز دار عمل بیاید باید بطری را به مدت یک هفته در یک جای گرم قرار دهیم. پس از گذشت یک هفته دوغ ما گازدار و ترش می شود. حالا می توانیم به آن طعم دهنده هایی مثل نعناع، موسیر و یا هر طعم دهنده ای دیگری اضافه کنیم.

.
منبع: چی‌شی | https://chishi.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!