سیرابی (طرز تهیه)

« راهنما و دانستنی‌ها »

مواد لازم برای تهیه سیرابی

  • دو عدد پیاز
  • یک دست سیرابی و شیردان گوسفند
  • دو حبه سیر
  • کمی قلم گوسفندی یا گوشت آب گوشتی
  • نمک و فلفل و دارچین به مقدار لازم

طرز تهیه سیرابی خوشمزه

مرحله ۱

قبل از تهیه سیرابی باید آن را با دقت و کامل تمیز کنید. سیرابی پس از تمیز شدن رنگ صورتی و سفید پیدا می کند. به خاطر داشته باشید که حتما باید آن را به خوبی تمیز کنید، در غیر این صورت خطر ابتلا به انواع بیماری ها را در پی دارد. اگر تمیز کردن سیرابی برای شما دشوار است، می توانید آن را به شکل تمیز و پاک کرده از فروشگاه های مواد غذایی تهیه کنید.

مرحله ۲

توصیه می شود جهت تهیه سیرابی از زودپز استفاده کنید تا به بهترین شکل ممکن طبخ شود.

مرحله ۳

ابتدا پیاز را به شکل خلالی خرد کرده و همراه با سیرابی، آب، فلفل، پیاز و سیر و گوشت آبگوشتی یا قلم در داخل زودپز بریزید. به مدت دو ساعت صبر کنید تا سیرابی به طور کامل بپزد. اضافه کردن گوشت آبگوشتی یا قلم باعث قوام سیرابی خواهد شد.

مرحله ۴

پس از اینکه سیرابی به خوبی پخته شد، نمک و دارچین را به آن اضافه کنید. اضافه کردن نمک از ابتدای پخت باعث سفت شدگی سیرابی می شود. اکنون سیرابی آماده شده است. آن را سرو کرده و نوش جان کنید.

سیرابی غذای کاملا خوشمزه و مقوی است. در این مطلب دستور پخت سیرابی را برای شما آموزش دادیم. امیدوارم که از این طرز تهیه لذت برده باشید و حتما این غذا را برای خود و اعضاء خانواده تان درست کنید.

روش های مختلف پاک کردن سیرابی

روش های مختلف پاک کردن سیرابی

 

روش اول: پاک کردن سیرابی با آب جوش

  • یک قابلمه بزرگ را انتخاب کرده و در داخل آن آب ریخته و آن را بجوشانید.
  • سیرابی را از قسمت هزارلا و شیردان جدا کنید.
  • سیرابی را با یک قیچی برش زده تا مانند پوست صاف شده و دیگر حالت کیسه ای نداشته باشد. می توانید آن را به سه تا چهار قسمت برش زده تا راحت تر تمیز شود.
  • وقتی که قابلمه جوشید، آن را از روی حرارت خارج کرده و بخشی از سیرابی را در داخل آب جوش قرار دهید. سیرابی را به مدت طولانی در آب جوش قرار ندهید که باعث پختن آن خواهد شد و دیگر قابل شست و شو نخواهد بود.
  • اکنون دو سمت سیرابی را نگه داشته تا صاف شود و با یک چاقوی تیز روی سیرابی بکشید تا پرزهای موجود در آن جدا شده و رنگ سفید و صورتی پیدا کند.
  • اگر همه پرزها به خوبی جدا نشد، این کار را تکرار کنید تا کاملا پاک شود.
  • اگر جسم خارجی به سیرابی چسبیده باشد، می توانید آن را با چاقو جدا کنید.
  • پس از اینکه سرابی کاملا پاک شد، آن را زیر آب سرد گرفته و با یک حوله تمیز خشک کنید.

روش دوم: تمیز کردن سیرابی با جوش شیرین

  • سیرابی معمولا رنگ زردی دارد و شاید یکی از دلایلی که اشخاص تمایلی به خوردن آن ندارند، همین رنگ زرد سیرابی باشد. با استفاده از جوش شیرین می توانید رنگ زرد سیرابی را به رنگ سفید تبدیل کرده و آن را کاملا تمیز کنید.
  • برای تمیز کردن سیرابی به این روش کمی آب را در یک قابلمه ریخته و آن را جوشانید.
  • سپس کمی پودر جوش شیرین به آن اضافه کرده و هم بزنید تا کاملا در آب حل شود.
  • اکنون تکه های سیرابی را در داخل آب جوش ریخته و بلافاصله شروع به جدا کردن پوسته سیرابی ها کنید.
  • تفاوت پاک کردن سیرابی در این روش در مقایسه با استفاده از آب جوش این است سیرابی در این روش شفاف تر و درخشنده تر از قبل می شود.

روش سوم: استفاده از قرص آسپرین

برای تمیز کردن سیرابی با این روش در یک ظرف آب چندین قرص آسپرین بریزید. آن را هم بزنید تا قرص ها به خوبی حل شوند. سپس سیرابی را در محلول آب و آسپرین بریزید و چند دقیقه صبر کنید. در ادامه سیرابی را از قابلمه بیرون آورده و شروع به جدا کردن پرزها از سیرابی کنید. در این حالت پرزها به راحتی و بدون هیچ گونه اعمال فشاری پاک خواهند شد. پس از تمیز شدن باید سیرابی را با دقت با آب سرد شست و شو دهید تا هیچ ذره آسپرینی بر روی آن باقی نماند.

روش چهارم: دستگاه سیرابی پاک کن

این روش به شکل حرفه ای در کله پاچه فروشی ها مورد استفاده قرار می گیرد و روند پاک کردن سیرابی با این دستگاه بسیار ساده تر و سریع تر از روش های دیگر خواهد بود.

نکاتی در خصوص تهیه سیرابی

  • سیرابی را حتما از قصابی ها و فروشگاه های مطمئن خریداری کنید تا مطمئن شوید که گوسفند بیماری نداشته باشد. اگر گوسفند به بیماری گوارشی مبتلا باشد، سیرابی بوی بسیار متعفنی می دهد که حتی پس از پاک کردن سیرابی نیز بر روی آن باقی می ماند.
  • پرزهای سیرابی را کاملا با حوصله از سیرابی جدا کنید. بوی بد سیرابی از همین پرزها است و باقی ماندن این پرزها باعث بوی بد سیرابی می شود.
  • در پاک کردن سیرابی با جوش شیرین یا آسپرین می توانید در داخل آب آن نخود خیس خورده بریزید، این کار بوی بد سیرابی را برطرف خواهد کرد.

سیرابی غذای کاملا خوشمزه و مقوی است. تمیز کردن سیرابی برای تهیه آن از اهمیت خاصی برخوردار است. اگر سیرابی به خوبی تمیز نشود، نه تنها بوی بسیار بد و متعفنی دارد، بلکه خطر ابتلا به انواع بیماری ها را افزایش می دهد. در این آموزش سعی کردیم چندین روش خانگی موثر برای تمیز کردن سیرابی را به شما آموزش دهیم. امیدواریم این آموزش برای شما مفید بوده باشد.

.
منابع:
.https://parsiday.com

error: Alert: Content selection is disabled!!