اگر اهل آشپزی باشید و علاقهمند به ایجاد تنوع در برنامه غذایی خانواده باشید و غذاهای ملل دیگر را امتحان میکنید پس حتماً سرکه برنج را در منزل تهیه کنید و طعم و مزهای خاص در غذاهای خود ایجاد کنید. در این مطلب آموزش دقیق سرکه برنج را به سادهترین روش ارائه نمودهایم که در حین اینکه طعم عالی و بینظیر سرکه برنج را ایجاد نمایید روش ساده و پرکاری نیز نباشد.
مواد لازم برای تهیه سرکه برنج در منزل:
- برنج سفید
- شکر سفید
- آب
- مایهخمیر
- سفیده تخممرغ
ابزار لازم:
- ظروف شیشهای با درب محکم و فضای کافی
- صافی و تنظیف
طرز تهیه سرکه برنج:
- برنج را بهخوبی بشویید و در آب خیس کنید برنج باید حدود 6 ساعت خیس بخورد. به ازای هر پیمانه برنج 2 پیمانه آب بریزید.
- بعد از گذشت 3 ساعت دانههای خیسخورده برنج را با دست بهخوبی فشار دهید تا خرد شود و سپس مجدد سه ساعت دیگر برنج را خیس دهید.
- بعد از 6 ساعت برنج را داخل تنظیف بریزید و فشار دهید تا تمام آب برنج خارج شود.
- آب برنج را در ظرف بریزید و در یخچال بگذارید آب برنج باید یکشب کامل در یخچال بماند.
- روز بعد آب برنج را از یخچال خارج کنید و اندازهگیری نمایید، به ازای هر پیمانه آب برنج 3/4 پیمانه شکر سفید اضافه نمایید.
- آب برنج و شکر را مخلوطکنید تا تمام شکر در آب برنج حل شود.
- سپس از روش بن ماری استفاده نمایید و مخلوط آب برنج و شکر حلشده را داخل ظرفی ریخته و به روش بن ماری حدود 30 دقیقه بپزید.
- بعد از پخته شدن مایه آن را کناری بگذارید تا خنک شود و سپس در ظرف شیشهای مناسبی بریزید
- در این مرحله به ازای 4 پیمانه مایه 1/4 قاشق سوپخوری مخمر اضافه نمایید و مایه را بهخوبی مخلوطکنید.
- درب ظرف را ببندید و در دمای محیط (نباید زیاد سرد یا گرم باشد) قرار دهید. زمان اولیه رسیدن سرکه برنج حدود یک هفته است.
- در طی هفته مایه شروع به حباب زنی و جوشیدن میکند، بعد از گذشت 5 روز تا یک هفته تمام حبابها از بین میرود و در این مرحله باید ظرف سرکه را تغییر دهید.
- تمام سرکه را در ظرف تمیز و خشکی بریزید و درب ظرف را ببندید. ظرف باید شیشهای باشد و درب آن بهخوبی بسته شود.
- مجدد حداقل 4 روز ظرف را در دمای محیط نگهداری کنید و سرکه برنج آماده مصرف است.
- سپس مایه بهدستآمده که بوی آن کاملاً سرکهای است را از صافی بگذرانید و مجدد حدود 15 دقیقه به روش بن ماری حرارت دهید و بپزید.
- سرکه بهدستآمده کمی کدر است و شفاف نیست اگر میخواهید سرکه برنج کاملاً شفاف داشته باشید در مرحله آخر قبل از پخت به ازای هر 20 پیمانه سرکه یک عدد سفیده تخممرغ اضافه کنید و سپس سرکه را به روش بن ماری پخت دوم نمایید.
- تمام کدری سرکه به خورد سفیده تخممرغ میرود و میتوانید بعد از پخت آن را بردارید و سرکه برنج شفاف داشته باشید.
موارد مصرف سرکه برنج
سرکه برنج طعمدهنده بسیار عالی است و در دستور غذاهای آسیایی استفاده میشود. در دستور غذاهایی مانند سوشی، اونیگیری، سبزیجات و سالادهای کرهای از سرکه برنج استفاده میشود و این غذاها در بین ایرانیان نیز بسیار طرفدار دارد.
.
منبع: مثبت1 | https://mosbate1.ir