آبلیمو (طرز تهیه)

« راهنما و دانستنی‌ها »

برای گرفتن آبلیمو اول از همه لیموهایی را انتخاب کنید که باتوجه به حجمشان سنگین تر هستند. هرچه سنگین تر باشند آبدار تر هستند.

۱– حالا برای درست کردن آبلیمو طبیعی یک شب تا صبح لیموها را در آب ولرم خیس کنید. لیموها را داخل تشت بریزید و روی آن‌ها را تا حدی که آب روی همه لیموها را بگیرد، آب بریزید. با این ترفند شما می‌توانید از لیموها آب بیشتری بگیرید و همچنین لیموهایی که خشک شدن دوباره نرم و آبدار می‌شوند.

۲ با انجام مرحله اول، لیموها برای آب گیری آماده شدند. اگر مقدار آن‌ها کم است، خودتان در خانه با آبمیوه‌گیری دستی، لیموها را که از وسط قاچ کرده‌اید؛ آب بگیرید و اگر مقدار آنها زیاد است معمولاً در هرشهر یا محله‌ای مغازه هایی هست که دستگاه آبلیموگیری دارند. شما با هزینه کم می‌توانید آب تمام لیموها را بگیرید.

اگر قصد دارید آبلیمو را برای مدت طولانی نگه دارید (بیشتر از یک ماه) وجود تفاله لیمو در داخل آبلیمو باعث می شود آبلیمو زودتر خراب شود. بنابراین برای جلوگیری از خراب شدن آبلیمو حتماً تقاله های لیمو را از آبلیمو جدا کنید. و آبلیمو را صافی تمیز و خشک با سوراخ های کوچک  مقل الک عبور دهید. 

یک ترفند: تفاله‌ها را دور نریزید آنها را داخل پلاستیک فریزر قرار دهید، مثل گوشت چرخکرده آنها را پهن کنید و داخل فریزر بگذارید. برای درست کردن شربت آبلیمو می‌توانید تیکه‌ای از آن‌ها را داخل پارچ شربت بیندازید. با این ترفند یک شربت آبلیمو خوشمزه خواهید داشت. وجود تیکه های لیمو در شربت لیمو حس خوبی دارد و البته شربت شما را هم خوشمزه تر می کند.

۳ بطری‌هایی که می‌خواهید آبلیمو را در آن بریزید؛ خوب بشویید، بگذارید در معرض آفتاب تا کاملاً خشک شوند.

بعد آبلیمو را در بطری بریزید و درب آن را کاملاً محکم کنید. اگر درب بطری را محکم نکنید، اکسیژن هوا باعث خراب و سیاه شدن آبلیمو می‌شود.

گفته می شود برای جلوگیری از خراب شدن آبلیمو بعد از گرفتن آب لیمو آن را بجوشانید اما اینکار خواص و ویتامین C لیمو را از بین می برد. همین که تفاله های لیمو را بگیرید و ترفندهایی که در ادامه خواهم گفت را رعایت کنید. آبلیمو اصلاً خراب نمی شود نیاز به جوشاندن ندارد.

.

برای از بین بردن تلخی آبلیمو چیکار کنیم؟

۱- داخل آبلیمو نباید به هیچ وجه هسته باشد.

۲- وقتی بطری آبلیمو را پر کردید اندازه یک قاشق از سر بطری را خالی بگذارید. داخل هر بطری یک لیتری آبلیمو یک قاشق مربا خوری پُر نمک بریزید تا تلخی آبلیمو را بگیرد و ماندگاری آن را بیشتر کند. بعد درب آنها را محکم ببندید تا هوا وارد بطری نشود.

۳- ممکن است وقتی با دستگاه آبلیمو می گیرید هسته ها له شوند و موجب تلخی آبلیمو می شود. اگر آبلیمویی که گرفتید خیلی تلخ است برای گرفتن تلخی در هر یک شیشه یک لیتری یک هویچ متوسط را پوست بکنید داخل شیشه آبلیمو بیندازید. یک شبانه روز داخل شیشه بماند ،بعد آن را از آبلیمو خارج کنید. هویچ تلخی آبلیمو را می گیرد و به خودش جذب می کند.

.

جلوگیری از خراب شدن آبلیمو طبیعی و شرایط نگهداری از آن

بعد از درست کردن آبلیمو طبیعی کاری که باید انجام دهیم باید از خراب شدن آن جلوگیری کرد و ماندگاری آن را بالا ببریم. برای جلوگیری از خراب شدن آبلیمو طبیعی ۸ نکته زیر را حتماً رعایت کنید:

۱-تفاله‌های آبلیمو را از آبلیمو جدا کنید. همانطور که گفتم وجود تفاله ها اگر زیاد باشد باعث می شود آبلیمو زود خراب شود. اما کمی تفاله اشکال ندارد.

۲-برای اینکه مدت زمان بیشتری از آبلیموی طبیعی استفاده کنید، بعد از گرفتن آبلیمو، و ریختن آن در شیشه داخل شیشه چند عدد سیاه دانه بیندازید. با این ترفند ساده ماندگاری آبلیمو بیشتر شده و خراب نمی‌شود.

۳- درب ظرف را خیلی محکم ببندید تا هوا وارد آبلیمو نشود و آن را سیاه و خراب نکند. بعلاوه ظرفی که قصد دارید آبلیمو را در آن بریزید باید کاملاً خشک و تمیز باشد.

۴- بهتر است از بطری پلاستیکی برای ریختن آبلیمو در آن استفاده نکنید. چون آبلیمو اسیدی است و با مواد بطری واکنش داده و می تواند مضر و سرطان زا باشد.

۵- از شیشه کدر استفاده کنید تا آبلیمو در معرض نور قرار نگیرد. نور و گرما باعث از بین رفتن ویتامین C موجود در آبلیمو می شود و البته موجب خراب و سیاه شدن آن هم میشوند. اگر شیشه روشن دارید حتی المکان دور آن را با روزنامه یا فویل بپوشانید.

۶- برای جلوگیری از خراب شدن آبلیمو کمی از بطری را خالی بگذارید و درب بطری را خیلی محکم ببندید؛ تا با ایجاد خلاء مانع از رسیدن اکسیژن به آبلیمو، در نتیجه مانع از خراب شدن آن شود.

۷- برای گرفتن تلخی آبلیمو به ازای هر یک لیتر آبلیمو یک قاشق مربا خوری نمک در بطری بریزید.

۸– برای اینکه آبلیمو بعد از یک مدت کدر و سیاه نشود:

  • اگر تعداد بطری‌ها کم است و در یخچال جا برای بطری‌ها دارید، توصیه می‌شود ظرف‌های آبلیمو را در یخچال قرار دهید یا لااقل آن ها را در جای خنک بگذارید. گرما آبلیمو را سیاه و خراب می کند.
  • آبلیمو را در بطری شیشه ای بریزید. بطری شیشه ای برای درست کردن آبلیمو خیلی بهتر از بطری پلاستیکی است. و از سیاه شدن آّبلیمو جلوگیری می کند. بطری شیشه ای باعث می شود آبلیمو برای مدت طولانی رنگ طبیعی خودش را حفظ کند.

راستی بعد از گرفتن آبلیمو پوست لیمو را بیرون نریزید و با اون یک شربت موهیتو حرفه ای و خانگی درست کنید.

با رعایت نکات بالا که برای درست کردن آبلیمو طبیعی گفته شده می توانید تا مدت خیلی طولانی آبلیمو را نگه دارید. اما پیشنهاد می‌کنیم با توجه به مصرف سالانه خود آبلیمو بگیرید و هر سال آبلیمو طبیعی تازه درست کنید. تا طعم و خواص کامل لیمو را داشته باشد.

.
منبع: چاره‌دان | https://www.chaaredan.com

error: Alert: Content selection is disabled!!