لیست ادویه جات مخصوص هر غذا:
- ادویه ماکارونی
- ادویه کاری
- ادویه ترشی
- ادویه فلافل
- ادویه مخصوص قورمه سبزی
- ادویه پلویی
- ادویه لوبیا پلو
- ادویه آبگوشت
- ادویه ماهی
- ادویه قیمه
- ادویه پاپریکا
- ادویه مرغ
- ادویه آچار
- ادویه همبرگر
- ادویه خورشتی
- ادویه مخصوص کباب کوبیده
- ادویه پیتزا
- ادویه تاکو
- ادویه ترشی هفت بیجار
- ادویه ترشی لیته
- ادویه لازانیا
- پودر آرومات
- ادویه بوقلمون
- ادویه هفت رنگ
- ادویه پاچینی
- ادویه گوشت
- ادویه کباب
- ادویه قیمه نثار
- ادویه کاجون
ادویه ماکارونی:
این ادویه دستورالعمل مشخصی ندارد و هر کس بنا بر ذائقه خانواده خود ادویه جات مختلفی را در ماکارونی استفاده می کنند. اما بر اساس تجربیات اضافه کردن موادی نظیر ریحان خشک، مرزنجوش، رزماری، آویشن و فلفل قرمز می تواند طعم منحصر به فردی به غذای شما بدهد.
همانطور که بیان شد ادویه ماکارونی در میان انواع ادویه جزء ترکیبی بوده اما در این بخش می خواهیم مهم ترین ترکیبات ادویه ماکارونی که در بین مردم بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد را بیان کنیم.
ترکیبات ادویه ماکارونی:
- زیره کرمان + آویشن شیرازی
- نمک + فلفل + سیر + آویشن + ریحان + رزماری
- ریحان + پونه + جعفری + دارچین + سیر + ادویه آل اسپایس + نمک + فلفل سیاه
مهم ترین ترکیبات ادویه ماکارونی بیان شد. اما آن چه مهم است ذائقه شما و کسانی است که ماکارونی را برایشان درست می کنید. با توجه به این ذائقه و مهارت شما می توانید از این ادویه ها استفاده کنید. از این ادویه می توانید در غذاهای مختلفی همچون ماکارونی و پاستا استفاده کنید.
ادویه کاری:
این ادویه در لیست ادویه جات یک نوع ترکیبی بوده که ترکیبات آن معمولا در مناظق مختلف متفاوت است و جزء انواع ادویه های خوش طعم کننده غذا می باشد که معمولا شامل زردچوبه، هل، دارچین، فلفل سیاه، فلفل شیرین، برگ گشنیز، رازیانه، شبدر و پودر چیلی می باشد. این ادویه علاوه بر اینکه طعم خوبی به غذای شما می دهد و بوی لخم گوشت را کم می کند خواص بی نظیری را برای بدن شما همراه دارد.
ادویه ترشی:
یکی دیگر از انواع ادویه، ادویه ترشی است. این ادویه ترکیبی معمولا بنا به سلیقه سازنده آن متفاوت می شود. اما در اکثر آن ها پودر گلپر، پودر تخم گشنیز، دارچین، پودر زیره، پودر جوز هندی، پودر فلفل سیاه، پودر رازیانه و برخی از سبزهای معطر نظیر مرزه، ترخون، گشنیز و نعناع وجود دارد. شما می توانید به دلخواه برخی از مواد مورد علاقه خود را به این مخلوط اضافه کنید.
ادویه فلافل:
این ادویه هم ترکیبی بوده اما معمولا 4 جزء اصلی دارد که شامل پودر انبه، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر جوز هندی است. به این ترکیب می توانید مواد دیگری نظیر پودر زیره سیاه، پودر تخم گشنیز، پودر زنجبیل، نمک و فلفل قرمز نیز اضافه کنید.
ادویه مخصوص قورمه سبزی:
یکی از مهم ترین انواع ادویه ها برای هر کدبانوی ایرانی ادویه قورمه سبزی می باشد. با داشتن ترکیبات اصلی این ادویه مخصوص می توانید یک قورمه سبزی خوب آماده کنید. مهم ترین ترکیبات آن شامل پودر غوره یا پودر لیمو، زردچوبه، فلفل سیاه، شنبلیله خشک، پودر رازیانه، نمک و سبزی قورمه که شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج و شنبلیله می باشد.
ادویه پلویی، لوبیا پلو و باقالی پلو:
این نوع ادویه ترکیبی از پودر دارچین، پودر گل سرخ، پودر زیره سیاه، پودر زنجبیل، پودر هل، پودر میخک و پودر جوز هندی است. این ترکیب را می توانید برای انواع پلوهای مخلوط استفاده کنید.
ادویه آبگوشت:
برای طبخ یک آبگوشت خوشمزه حتما به ادویه مخصوص آن نیاز خواهید داشت که شامل پودر فلفل سیاه، زیره سبز، زیره سیاه، پودر تخم گشنیز، پودر لیموعمانی، پودر دارچین و زردچوبه می باشد.
ادویه ماهی:
یکی دیگر از انواع ادویه که برای طبخ انواع ماهی و غذاهای دریایی می توانید استفاده کنید ادویه ماهی می باشد. این ادویه ترکیبی از موادی نظیر فلفل دلمه خشک شده، پودر خردل، نمک، فلفل سیاه، فلفل سفید، پودر برگ بو، پودر میخک، زنجبیل، هل و دارچین است. تمامی مواد را درون میکسر یا آسیاب ریخته و مخلوط نمایید.
ادویه قیمه:
برای پختن یک قیمه مجلسی می توانید از ترکیب زردچوبه، فلفل سیاه، گرد لیمو عمانی، نمک، زعفران و ادویه گوشت استفاده کنید.
ادویه پاپریکا:
پایریکا از انواع ادویه جاتی است که به صورت ترکیبی بوده و ترکیبات آن هم ثابت نبوده و بنا به سلیقه افراد و کشورهای مختلف متفاوت می باشد. یکی آن را شیرین تر و دیگر تندتر می پسندد. اما به طور کلی ماده اصلی آن فلفل دلمه قرمز می باشد که حدود 80 تا 90 درصد حجم این ادویه را تشکیل می دهد و مابقی آن بنا به سلیقه هر فرد می تواند شامل ادویه جات دیگری باشد. در این ادویه انواع ادویه جات طبع گرم موجود می باشد.
ادویه مرغ:
اگر می خواهید یک خوراک مرغ خوشمزه تهیه کنید می توانید از ترکیب این ادویه جات برای خوش طعم کردن آن بهره ببرید: پودر تخم گشنیز، پودر پیاز، پودر هل، پودر سیر، پودر زیره سبز، پودر دارچین، پودر فلفل قرمز و سیاه، پودر زنجبیل، پودر نمک دریا و پودر زردچوبه
ادویه آچار:
ادویه آچار از انواع ادویه مخصوص استان سیستان و بلوچستان بوده که ترکیبی از چند ماده می باشد و شما می توانید در منزل آن را تهیه و غذاهای خود را با طعم غذاهای سنتی سیستان زینت ببخشید. ترکیبات این ادویه شامل گندم، پیاز، تخم گشنیز، تخم شوید، زیره سبز و سیاه، زردچوبه، نمک، فلفل و گوجه فرنگی می باشد.
برای تهیه این ادویه خوش طعم ابتدا گندم را بشوئید و تا حدی که زیر دندان قابل شکستن باشد بپزید. پیاز را هم رنده کرده و داخل ظرف بریزید. تمام مواد دیگر را نیز آسیاب کرده و داخل ظرف بریزید و مخلوط حاصل را با دست ورز دهید تا خمیر به دست آید. سپس خمیر حاصل آمده را در قطعاتی که تمایل دارید شکل دهید و به مدت 10 روز در سایه نگهداری کنید.
ادویه همبرگر:
برای طبخ یک همبرگر خوشمزه علاوه بر گوشت با کیفیت باید حتما از یک ادویه خوش طعم نیز بهره ببرید تا تفاوت همبرگر با کباب تابه ای مشخص باشد. این ترکیب شامل موادی نظیر پودر فلفل قرمز، نمک، پودر فلفل سیاه و سفید، پودر سیر و پودر خردل می باشد.
ادویه خورشتی:
در لیست ادویه جات این ادویه عمومی بوده و در تمامی خورشت ها، خوراک ها، پلوهای مخلوط و… قابل استفاده می باشد. ترکیبات آن شامل فلفل قرمز، فلفل سیاه ، زردچوبه، زیره سیاه، زیره سبز، جوز هندی، پودر زنجبیل، تخم هل سبز، دارچین و پودر تخم گشنیز می باشد.
ادویه مخصوص کباب کوبیده:
برای پختن کباب کوبیده به ادویه های خاصی نیازی نیست و صرفا برای پختن کباب کوبیده از نمک، فلفل سیاه و زعفران استفاده می شود.
ادویه پیتزا:
حتما می دانید که در تهیه پیتزا خوشمزه اولین عامل استفاده از ادویه جات درست می باشد. بدین منظور می توانید از ترکیب پونه، ریحان، پیاز، سیر، آویشن، رازیانه، پاپریکا و فلفل قرمز استفاده نمایید.
از دیگر دستورالعمل هایی که به عنوان ادویه پیتزا می توانید از آن استفاده کنید به شرح زیر است:
- پونه
- ریحان
- رزماری
- آویشن
- پیاز
- فلفل قرمز
- پودر سیر
ادویه تاکو:
یکی از معروف ترین انواع ادویه های مکزیکی تاکو می باشد. خبر خوب اینجاست که به راحتی می توانید در منزل آن را تهیه نمایید و در غذاهای خود از آن بهره ببرید. بدین منظور باید موادی نظیر پودر سیر، پودر پیاز، پودر فلفل قرمز، پودر زیره سبز، پونه، فلفل قرمز خورد شده، نمک، پودر فلفل سیاه و پودر فلفل سفید را ترکیب کرده و به مدت 2 دقیقه روی شعله ملایم تفت داد و سپس درون ظرف های نگهداری ادویه قرار داد. در مقاله معرفی بهترین ادویه های جهان می توانید با ادویه کشورهای مختلف نیز آشنا شوید.
ادویه ترشی هفت بیجار:
این ترشی در اصل مخصوص ناحیه شمالی کشور می باشد. یک نوع غذا به نام هفت بیجار نیز وجود دارد. ادویه ترشی هفت بیجار شامل فلفل سبز تند، پودر سیر، پودر موسیر، گلپر، تخم گشنیز، نمک، زردچوبه و فلفل می باشد.
ادویه ترشی لیته:
این ترشی تقریبا از یک سری ادویه های ثابت نظیر فلفل دلمه، پودر سیر، سیاه دانه، گلپر، تخم گشنیز، نمک و زردچوبه استفاده می شود.
ادویه لازانیا:
اگر به لازانیا علاقه دارید باید از ادویه مخصوص این غذا در طبخ آن بهره ببرید. برای این کار باید چند ادویه مختلف نظیر آویشن، رزماری، فلفل قرمز، سماق، نمک، پودر پیاز، پودر سیر، جوزهندی و پودر لیمو ترکیب کرده و استفاده نمایید.
ادویه لازانیا ممکن است در هر منظقه ای از جهان متفاوت باشد و در دستورالعمل های مختلف لازانیا از ادویه های مختلفی استفاده شده است. ترکیبی که در بالا برای ادویه لازانیا بیان شده است نسبتا عمومی و فراگیر بوده و ممکن است در کشورهای مختلف ترکیبات مختلفی داشته باشد.
یکی دیگر از ترکیبات ادویه لازانیا که مورد علاقه افراد می باشد شامل موارد زیر می باشد:
- پیاز
- سیر
- ریحان خشک
- رازیانه
- ادویه ایتالیایی
- نمک
- فلفل سیاه
- جعفری
ادویه آرومات:
ادویه یا پودر آرومات در واقع یک محصول تولید شده در کشور آلمان می باشد که حاوی ترکیباتی نظیر نمک، سیر، فلفل و عصاره مرغ است. البته در کشورهای مختلف بنا بر دائقه مردم آن کشور ممکن است این ترکیبات تغییر کند.
ادویه بوقلمون:
گوشت بوقلمون یکی از سالم ترین گوشت های موجود در بازار می باشد. اما برای طبخ آن و از بین بردن بوی لخمی گوشت باید از مجموعه ای از ادویه جات بهره ببرید. این ترکیبات شامل فلفل سیاه، پودر انبه، پونه، سیر، پودر پیاز، آویشن و نمک می باشد.
ادویه هفت رنگ:
این ادویه در واقع یکی از سوغاتی های شهر مشهد مقدس است که شامل هفت ادویه رنگی به نام های دارچین، سماق، گلپر، زنجبیل، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه است. یکی از ادویه های خوش طعم کننده غذا ادویه هفت رنگ مشهد می باشد که علاوه بر دادن عطر و طعم خوب به غذا، باعث خوش رنگ شدن آن نیز می شود.
ادویه پاچینی:
این ادویه هم به نوعی می تواند ترکیبات مختلفی را شامل شود و هر کس بنا بر تجربه ترکیبات آن را تغییر می دهد. اما به طور کلی می توان از ادویه جاتی نظیر پودر پیاز، نمک، فلفل، آویشن، پودر سیر، پاپریکا، زردچوبه و زعفران استفاده نمود.
ادویه گوشت:
ادویه گوشت برای طبخ گوشت قرمز و یا گوشت چرخ کرده استفاده می شود. بدین منظور از ترکیب موادی نظیر زردچوبه، پودر زیره، برگ بو، فلفل سیاه، چیلی، دارچین، تخم گشنیز، پودر سیر، پودر زنجبیل، پودر پاپریکا، پودر هل و پودر میخک بهره ببرید.
ادویه کباب:
از این ادویه مخصوص کباب می توانید برای طبخ انواع کباب (کوبیده، برگ، بختیاری ) و همچنین کباب های خانگی همچون کباب تابه ای و کوفته قلقلی بهره ببرید. ترکیبات این ادویه شامل سماق، پودر پیاز، پودر لیموعمانی، زردچوبه، پودر زنجبیل، فلفل سفید، پودر برگ بو، پودر خردل، زیره سیاه، پاپریکا و نمک می باشد.
ادویه قیمه نثار:
این ادویه در اصل مربوط به شهر قزوین بوده و در بازار این شهر بسته های ادویه قیمه نثار موجود است که طعم خوبی به غذای شما می دهد. اما اگر به این ادویه دسترسی ندارید می توانید از ترکیب هل، دارچین، زیره، نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران در منزل خودتان آن را درست کنید.
ادویه کاجون:
از این ادویه می توانید در بسیاری از غذاهای گوشتی و غیر گوشتی بهره ببرید. کافی است مواد زیر را با هم ترکیب و آسیاب نموده و در موقع لزوم از آن استفاده کنید. ترکیبات آن به شرح زیر می باشد: نمک، پودر سیر، پاپریکا، پودر فلفل سیاه، پودر پیاز، فلفل قرمز، پونه کوهی خشک شده، آویشن خشک شده
.
منبع: https://www.attarmart.ir