مواد لازم
- برنج ۳ پیمانه
- لپه ۱ پیمانه
- زرشک ۱۰۰ گرم
- کشمش پلویی ۲۰۰ گرم
- رشته پلویی ۲۰۰ گرم
- پیاز ۱ عدد بزرگ
- گوشت خورشتی (گوسفند یا گوساله) ۳۰۰ گرم
- زعفران دم کرده ۱/۴ پیمانه
- نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
- روغن به میزان لازم
برای ته دیگ
- برنج پخته ۱ پیمانه
- ماست چکیده ۲ قاشق غذاخوری
- تخم مرغ ۱ عدد
- زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
- کره برای چرب کردن کف قابلمه
طرز تهیه مانی پلو
- مرحله اول
پیاز را خلالی خرد کنید و در مقداری تابه تفت بدهید تا خوب سرخ شود. وقتی شروع به طلایی شدن کرد کمی زردچوبه اضافه کنید و به تفت دادن ادامه بدهید تا ترد و طلایی تیره شود. سپس گوشت خورشتی را اضافه کنید و روی شعله متوسط حرارت بدهید تا رنگ آن تغییر کند و دیگر صورتی رنگ نباشد. کمی زردچوبه، نمک و فلفل هم به گوشت اضافه کنید. پس از یکی دو دقیقه تفت دادن، 2 پیمانه آب بریزید و درب تابه را بگذارید تا گوشت پخته شود.
- مرحله دوم
لپه را که از قبل حداقل دو ساعت خیسانده و آبش را چند بار عوض کرده اید همراه با دو پیمانه آب و قدری نمک بپزید.
- مرحله سوم
یک قابلمه را تا حدود 2/3 پر از آب کنید و بگذارید بجوشد. برنج شسته شده را در آب جوش بریزید. 3-4 دقیقه قبل از پخت کامل برنج رشته و لپه پخته و آبکش شده را به آن اضافه کنید. بعد از این که مواد دو سه دقیقه دیگر روی حرارت ماندند آنها را آبکش کنید.
- مرحله چهارم
کف قابلمه کره و مقداری روغن بریزید (روغن از سوختن کره جلوگیری میکند). مواد لازم ته دیگ یعنی، یک پیمانه برنج، دو قاشق ماست چکیده، یک عدد تخم مرغ و دوقاشق زعفران دم کرده را با کمی نمک و فلفل مخلوط کنید و به صورت فشرده کف قابلمه پهن کنید (مایه تهدیگ نباید خیلی سفت یا خیلی شل باشد). سپس برنج مخلوط را روی آن بریزید و بگذارید دم بکشد.
- مرحله پنجم
کشمش و زرشک را جداگانه با کمی روغن تفت بدهید. برنج دم کشیده را با زعفران مخلوط کنید و موقع کشیدن لا به لای آن زرشک و کشمش بریزید و مقداری را برای تزیین کنار بگذارید. در آخر روی پلو را با مخلوط گوشت و پیاز داغ، کشمش و زرشک تزیین کنید.
نکته
- اگر لپه را زود به برنج اضافه کنید لعاب می اندازد و دانه های برنج شما بعد از دم کشیدن به هم میچسبد.
- مانی پلو را بدون گوشت هم میتوانید تهیه کنید.
- بهتر است لپه را از شب قبل خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود.
- در صورت تمایل میتوانید موقع دم کردن برنج 1 قاشق چایخوری زیره سیاه روی آن بریزید.
.
منبع: ساعدنیوز | https://saednews.com