مواد لازم برای تهیه ادویه پلو
این مقدار مواد برای 6-5 نفر کافی است.
برنج | 4 پیمانه |
---|---|
سینه مرغ | 1 عدد (700 گرم) |
ران مرغ | 2 عدد (500 گرم) |
پیاز، خرد شده | 1 عدد |
نمک | به میزان لازم |
زعفران ساییده | 1/4 قاشق مربا خوری |
کره | 100 گرم |
ادویه پلویی | 2-3 قاشق سوپخوری |
روغن | 5 قاشق مربا خوری |
سیب زمینی | 450-500 گرم |
روغن(برای سرخ کردن) | 1 پیمانه |
کنسرو نخود فرنگی | 1 و 1/2 پیمانه |
زعفران دم کرده | 2 قاشق سوپخوری |
مراحل آماده سازی و طبخ ادویه پلو
- برنج را حداقل از 2 ساعت قبل مطابق با دستور ارائه شده در قسمت نکات بسیار مهم در تهیه و پخت انواع پلو ها خیس کنید.
- تکه های مرغ را بشویید و پوست آن را جدا کنید. سینه مرغ را 4 قسمت کرده و ران و ماهیچه ها را از هم جدا کنید. تکه های مرغ را با پیاز و 3 پیمانه آب و مقداری نمک در قابلمه متوسط روی حرارت بالا قرار دهید تا بجوشد. کف روی مرغ را جمع کرده و درب قابلمه را ببندید، حرارت را ملایم کنید تا مرغ بپزد و 1/2 پیمانه از آب مرغ باقی بماند. زعفران ساییده را روی تکه های مرغ بپاشید و 2 قاشق سوپخوری کره به آن اضافه کنید. تکه های مرغ را از قابلمه در آورید و 1 قاشق سوپخوری ادویه پلویی روی انها بپاشید.
- فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد یا 350 درجه فارنهایت روشن کنید. پنجره فر را روی طبقه وسط قرار دهید.
- برنج را آبکش کنید.
- کف قابلمه ای بزرگ 2 قاشق سوپخوری روغن بریزید و برای ته دیگ، از سیب زمینی ورقه شده یا نان لواش استفاده کنید.
- مقداری از برنج را در قابلمه8 بریزید و کمی ادویه روی آن بپاشید. سپس از تکه های مرغ روی برنج بچینید. دوباره روی مرغ برنج ریخته و روی برنج، نخود فرنگی بریزید. به همین ترتیب مواد را لابه لا داخل قابلمه بریزید تا تمام شوند و در لایه آخر، برنج قرار گیرد.درب قابلمه را ببندید و 5 دقیقه روی حرارت بگذارید تا بخار کند. زعفران دم کرده و 3 قاشق سوپخوری روغن داغ روی برنج بریزید. روی درب قابلمه را با کاغذ روغنی و فویل بپوشانید و قابلمه را داخل فر بگذارید. پس از 15 دقیقه، درجه فر را روی پایین ترین دما قرار دهید و برنج را 50-40 دقیقه دم کنید(یا روی حرارت مستقیم به مدت 1/5 ساعت دم کنید).
- سیب زمینی ها را بشویید، پوست بکنید و نازک خلال کنید(می توانید از رنده یا دستگاه مخصوص خلال کردنسیب زمینی استفاده کنید). سپس 30 دقیقه در آب سرد و نمک قرار دهید و در آبکش بریزید و بشویید. سیب زمینی را در 3-2 مرحله، در روغن داغ و شناور سرخ کنید و سپس در صافی بریزید تا روغن آن جدا شود.
- پلوی دم کشیده را در دیس بکشید. بقیه کره و آب مرغ را با هم داغ کنید و روی برنج بدهید.
- روی برنج را با برنج زعفرانی و سیب زمینی سرخ کرده تزئین و سرو کنید.
.
منبع: ساعدنیوز | https://saednews.com