مواد لا زم برای تهیه سبزی پلو
برای ۶-۵ نفر
برنج | ۴ پیمانه |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق سوپخوری |
روغن | ۲/۳ پیمانه |
سبزی ریز خرد شده | ۷۰۰ گرم |
تره پاک شده | ۲۵۰ گرم |
گشنیز پاک شده | ۲۰۰ گرم |
جعفری وشبت پاک شده | ۱۰۰ گرم |
شنبلیله پاک شده | ۵۰ گرم |
سیر تازه با ساقه | ۵ عدد |
ماهی(سفید،آزاد،شوریده،حلوا و…) | ۱۲۰۰-۱۵۰۰گرم |
نمک | به میزان لازم |
کره یا روغن حیوانی | ۵۰ گرم |
مراحل پخت سبزی پلو
- برنج را حداقل از 2 ساعت قبل مطابق دستور ارائه شده در بخش نکات بسیار مهم در تهیه و پخت انواع پلو ها خیس کنید.
- ماهی را از ۲ ساعت قبل با محلول روغن مایع،نمک وفلفل مزه دار کرده و در یخچال قرار دهید .
- فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد یا ۳۵۰ درجه فارنهایت گرم کنید وپنجره فر را روی پایین ترین طبقه قرار دهید.
- برنج را آبکش کنید .
- کف قابلمه بزرگ ، ۲قاشق سوپخوری روغن بریزید وبرای ته دیگ ،کف قابلمه را کاهو بچینید.
- برنج آبکش شده وسبزی های خرد کرده را به آرامی با هم مخلوط کنیدوداخل قابلمه بریزید.سیر سبز را درسته کنار برنج قرار دهید.
- قابلمه را ۵ دقیقه روی حرارت قرار دهید و درب قابلمه را ببندید تا برنج بخار کند.سپس ۲ قاشق سوپخوری زعفران و۳ قاشق سوپخوری روغن داغ روی برنج بریزید و روی برنج را با کاغذ روغنی و فویل بپوشانید.قابلمه را در فر بگذارید و پس از ۱۵ دقیقه ،دمای فر را روی پایین ترین درجه قرار دهید تا برنج ۵۰-۴۰ دقیقه دیگر دم بکشد(یا برنج را روی حرارت کاملاً ملایم به مدت ۱/۵ ساعت دم کنید).
- دوطرف ماهی را با مقداری روغن سرخ کنید.
- هنگام سرو سیر سبز را از کنار پلو بردارید .پلوی زعفرانی را جدا کنید وکنار بگذارید .مقداری از سبزی پلو را در دیس بکشید وسپس با بقیه پلو ،دیس را پر کنید.در آخر،پلوی زعفرانی را روی پلو بریزید.
- کره راداغ کنید وروی سبزی پلو بریزید و به همراه ماهی سرو کنید.
پیشنهاد سر آشپز:
در صورت دلخواه ،برگ های تازه سیر سبز را ریز خرد کرده وبا سبزی مخلوط کنید.می توانید سبزی پلو را به جای ماهی با زبان پخته یا گوشت سرو کنید.
نکات ویژه:
در صورتی که فصل سیر سبز وتازه نبود ، ۲حبه سیر رنده کرده وبا سبزی مخلوط کنید و لابه لای برنج بریزید.
.
منبع: ساعدنیوز | https://saednews.com